Skip to content
Menu
Ioana Radu
  • Home
  • Contact
  • Categorii
    • Adv. & Stuff
    • Cărţi
    • Diverse
    • Review produse & servicii
    • Women’s World
Ioana Radu

5 sfaturi utile dacă te pregătești să-ți iei (altă) mașină

Posted on 09/02/2020

Indiferent că ești în căutarea primei tale mașini sau că ai deja una și îți dorești să o schimbi, sunt câteva lucruri de care e bine să ții cont privind o astfel de achiziție. Asta cu atât mai mult cu cât un autovehicul nu e ceva ce cumpărăm chiar des, ci este un bun de care ne folosim pe termen lung.

mașină car autovehicul automobil autoturism Audi

1. Triază bine opțiunile
În funcție de bugetul de care dispui, există un triunghi al datelor de care trebuie să ții cont. Anul fabricației, kilometrajul și tipul carburantului. În funcție de acestea vei ști teoretic dacă trebuie să bagi bani mulți în autovehicul la scurt timp după ce îl iei sau dacă e o achiziție care nu implică cine știe ce costuri în viitorul apropiat.

2. Atenție la detaliile ce țin de estetică
E adevărat, cumpărăm mașinile mai mult pentru capacitatea lor de a ne duce în siguranță din punctul A în punctul B. Dar, în același timp, ne dorim să fie investiții bune, mai ales că majoritatea dintre noi depunem eforturi mari pentru a ne permite o mașină sau pentru a o schimba pe cea pe care o avem. Astfel, atenție mare la detaliile ce țin de estetică, pentru că îți pot îngreuna procesul de vânzare al mașinii atunci când te vei sătura de ea și vei dori (din nou) să faci un upgrade trecând la una mai fiabilă, mai frumoasă și/sau mai puternică. Lasă entuziasmul deoparte câteva minute și verifică atent dacă automobilul are zgârieturi și/sau rugină, dar totodată acordă atenție și stării interioriorului.

3. Informează-te dinainte care sunt actele necesare pentru vânzare-cumpărare
Procesul de vânzare-cumpărare în România în ceea ce privește un automobil este unul minuțios, care-ți poate da bătăi de cap dacă nu te pregătești dinainte măcar informativ. Astfel, pentru ca totul să decurgă mai ușor și pentru a evita eventuale probleme, află din timp care sunt actele de care ai nevoie pentru a cumpăra o mașină și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi după ce aceasta e trecută pe numele tău. Unul dintre cele mai bune materiale pe care le-am găsit pe acest subiect este cel de aici, de pe blogul celor de la Autovit. Practic articolul e clar și foarte bine structurat, iar sursa e de încredere, Autovit având ca domeniu de activitate intermedierea vânzării și a cumpărării produselor pe segmentul auto.

4. Atenție la martorii de bord
Atunci când mergi să vezi o mașină cu scopul de a o cumpăra, te uiți la fiecare detaliu ce ține de aspect (interior și exterior; zgârieturi, rugină, tapițerie), dar mai ales acorzi atenție martorilor de bord în momentul în care faci testul propriu-zis. Practic nu doar vrei să vezi cum merge mașina, ci și să afli dacă are anumite probleme care te pot costa bani și despre care actualul proprietar nu ți-a zis. Vezi aici semnificația martorilor de bord și care sunt măsurile ce se impun atunci când ei se aprind (în eventualitatea în care pe unii dintre ei i-ai uitat de când ai terminat școala de șoferi).

5. Ia pe cineva cu tine când mergi să vezi/testezi mașina
Două perechi de ochi sunt întotdeauna mai bune decât una. Există posibilitatea să-ți scape unele detalii, fie din entuziasmul că urmează să îți schimbi mașina, fie pentru că cel care vinde îți distrage atenția, fie ai avut o zi grea ș.a.m.d. Ia pe cineva cu tine și, dacă ai posibilitatea, acel cineva să se priceapă la automobile, astfel încât să puteți verifica împreună starea viitoarei tale mașini 😀 . În plus, dacă ești mulțumit de ea și o cumperi pe loc atunci în mod clar ai nevoie de cineva care să conducă mașina cu care ai venit până acolo, iar tu să pleci cu cea nouă.

Mult succes în a găsi automobilul pe care ți-l dorești!

1 thought on “5 sfaturi utile dacă te pregătești să-ți iei (altă) mașină”

  1. Valeria Chertes says:
    09/02/2020 at 19:29

    Sfaturile tale sunt foarte utile,mulțumim.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ioana Radu

Blogger acreditat Webstock 2015-2019.

Webstok

Digital Marketing Courses London

tactical sweatshirt mens vintage clothing cheap dresses online

Stuff

BlogalInitiative

Florin Filipescu, Hapi Riverwoman, StejarMasiv.ro

Follow me on Instagram ♥

terraioana

Care sunt ingredientele tale preferate pentru îng Care sunt ingredientele tale preferate pentru îngrijirea tenului? 💙 Ce trebuie să conțină cremele de față, gelurile de curățare și măștile faciale ca să le iei în considerare? 

Ingredientele mele favorite sunt acidul hialuronic, vitamina E, coenzima Q10 și cărbunele. 💙

Pe site-ul @notino_ro poți sorta produsele în funcție de ingredientul de bază, iar astfel poți găsi mai ușor produsele care te interesează. 

Cheers to time saving algorithms! 

#ingrijireatenului #vitaminaE #TheBodyShop #NotinoRomania #Nivea #LOreal #Vichy #acidhialuronic
Instagram post 18083845021307077 Instagram post 18083845021307077
#latenight #middleofthenight #bandolero #baneasa # #latenight #middleofthenight #bandolero #baneasa #lights
Instagram post 18178003390234145 Instagram post 18178003390234145
Why so serious? 🍳🥓🧂 Why so serious? 🍳🥓🧂
Umm… 31 and fab! 🍓🍰🍹 #dontworrydarling Umm… 31 and fab! 🍓🍰🍹

#dontworrydarling #31andfab #shortskirt #miniskirt #youngbae #altex #altexromania #flowers #kthxbye
Load More... Follow on Instagram

Bloguri pe care le recomand:

ioanaP.RO, StejarMasiv.ro, Florin Filipescu, Marina Adriana, Hapi Riverwoman, Flawless, Piratul cinefil, La Unison, Cartim, Dark Passion, Adizzy, Aniela Deby, Luciana Corlan.

Alte bloguri și site-uri:

MANU TV, Bou Baltii, Blog de IT, Pinka, Ratzone, Castiel, Blog de ştiri, Bogdan Stanciu, Canale TV Online, Alina lui Brumarel, Iulia Radu, Vis vandut la gramaj, Costin Comba Photography, Dambovita, Cristao, Locuri de Munca.

• Politica de confidențialitate •



Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire - Distribuire-în-condiţii-identice 3.0 România Creative Commons. Preluarea textelor se face DOAR cu citarea sursei, în limita a 300 de caractere. La sfârșitul fiecărei preluări trebuie să existe un link do-follow către acest blog.
©2022 Ioana Radu | WordPress Theme by Superb WordPress Themes