Adv. & Stuff

6 jucării educative din lemn

By | 14.07.2017 | 1 Comment

Câtă vreme am locuit în Suedia, de fiecare dată când mergeam în supermarket m-am tot “lovit” de jucării din lemn, de cele mai multe ori fiind aşezate astfel încât să nu le poţi rata, indiferent că te-ai dus acolo pentru pâine, tort sau un coş întreg de cumpărături. Puse pe mijloc, prin zonele destinate deplasării cu căruciorul de cumpărături, chiar erau de neratat. Nu ştiu care este explicaţia pentru care jucăriile educative din lemn sunt atât de “în vogă” acolo, căci supermarket-urile nu sunt singurele locuri în care le-am zărit. Pornind de la acest fapt, m-am gândit să fac o listă cu mai multe jucării educative din lemn de la Educlass.ro (fiind un magazin online pe care îl verific adesea când am de cumpărat cadouri pentru nepoţi, nepoate şi alţi copii importanţi din viaţa mea).

1. joc pentru învăţarea numerelor de la 1 la 10
De departe acesta mi se pare unul dintre cele mai interesante jocuri educative din lemn, piesele fiind de aşa formă încât se potrivesc perfect în ordine. Dacă cel mic face turnuleţul de piese o dată, de două ori, de trei ori… o să ajungă să înveţe numerele fără să simtă activitatea asta ca pe una complicată, de memorare a unor chestii. Numerele par a se reţine uşor şi distractiv cu un astfel de joc. Sper ca în realitate lucrurile să stea la fel :D.

bigjigs-turnulet-din-lemn-cu-numere

2. jocuri pentru numărătoare de la 1 la 5
Aici am găsit două modele, unul cu biluţe, altul cu floricele. Ambele sunt simpatice şi fac parte din categoria jucăriilor educative din lemn. Mi se par puţin mai complicate decât jocul de la punctul 1, fiind nevoie ca piesele să fie grupate şi în funcţie de culoare.

bigjigs-numaratoare-1-5

3. joc pentru numărătoare de la 1 la 10
Pentru copiii care se descurcă deja perfect cu jocul de numărătoare de la 1 la 5, acesta vine în completarea lui. Ori, de ce nu, poate fi cumpărat din prima, ca să nu daţi banii pe două astfel de jocuri, iar copilul le poate învăţa treptat. Însă, desigur, astea sunt alegeri pe care le face fiecare părinte în parte, în funcţie de cum consideră că e mai ok. Preţurile nu diferă prea mult, diferenţa între cele 1-5 şi jocul 1-10 fiind de vreo 15 lei.

bigjigs-numaratoare-cu-discuri-colorate

4. litere magnetice din lemn
Încă din copilărie învăţăm că orice chestie educativă, dacă are avantajul de a fi şi distractivă, e mult mai uşor de asimilat. Cam aşa stă treaba şi cu literele magnetice din lemn. Nu are rost să ne chinuim cu cartonaşe pe care să le rătăcim peste tot prin casă, când putem avea la îndemână litere din lemn cu care să ne jucăm pe o tablă magnetică. Simplu, practic şi distractiv.

bigjigs-litere-magnetice-din-lemn

5. jocul adunărilor şi scăderilor
Uşor, uşor, lucrurile încep să se complice. Când ştim deja numerele trebuie să învăţăm alte chestii, noi informaţii care să ne menţină interesul pentru acel tip de activitate (activitate matematică, în cazul de faţă). Adunările şi scăderile sunt primele “jocuri” pe care le învăţăm folosind numerele, iar un astfel de joc cu piese din lemn este cât se poate de practic şi… colorat.

bigjigs-jocul-adunarilor-si-scaderilor

6. jocul înmulţirilor
Ultimul element din lista de azi despre jucării educative din lemn este jocul înmulţirilor. Desigur, înmulţirea se învaţă la şcoală, însă cu cât activitatea este mai interesantă, cu atât copilul prinde mai repede. Dacă poţi, de ce să nu-l ajuţi în acest fel? Da, noi n-am avut nevoie de astfel de jocuri din lemn pentru a învăţa, însă prezentul pe care-l trăim are avantajul de a ne ajuta nu doar din punct de vedere al tehnologiei, ci şi al lucrurilor mărunte, aşa cum sunt jocurile de acest fel. Dacă e util, de ce să nu-l bifezi?

bigjigs-jocul-inmultirilor

After all, achiziţionarea de jucării educative este o acţiune care rămâne la latitudinea fiecărui părinte. Nimic nu e obligatoriu, însă unele chestii sunt utile în buna şi frumoasa dezvoltare a celor mici. Eu prefer să optez pentru astfel de jucării educative, fie ele din lemn ori alte materiale, atunci când sunt nevoită să ofer cadouri copiilor pe care-i iubesc. Totodată, aşa cum scrie şi în materialul de aici, în ceea ce priveşte cadourile e important să încercăm să cumpărăm pentru toţi copiii dintr-o casă în acelaşi timp, eventual jucării la fel, astfel încât să nu se certe pe ele, fiecare să aibă jucăria/jucăriile lui.

One Comments

  • Reply

    cristina dragomir

    16/07/2017

    inteleg ca lemnul, daca este tratat corect, cu substante friendly, este preferat pentru ca nu e la fel de toxic precum plasticul. Cred ca de-asta sunt jucariile din lemn atat de promovate. Am vazut ca si la noi apar tot mai multe jucarii si jocuri din lemn si pe mine ma bucura treaba asta, mai ales ca lemnul este si un material rezistent.

Leave a Reply