Skip to content
Menu
Ioana Radu
  • Home
  • Contact
  • Categorii
    • Adv. & Stuff
    • Cărţi
    • Diverse
    • Review produse & servicii
    • Women’s World
Ioana Radu

6 sfaturi care te vor ajuta să alegi un ghiozdan pentru copilul tău

Posted on 30/06/201829/06/2018

În fiecare an, la sfârșitul lunii august, copiii se pregătesc să se întoarcă pe băncile școlilor. Tot în această perioadă ne amintim cât de important este să alegem un ghiozdan pentru copii adecvat din toate punctele de vedere.

Crezi sau nu, ghiozdanele pot avea un impact semnificativ asupra sănătății copiilor, aceștia având corpul în dezvoltare. Mai mult decât atât, un rucsac greu sau cu o formă nepotrivită poate afecta atât sănătatea musculară, cât și a scheletului corpului copilului – atât pe moment, cât și pe termen lung. Așadar, cred că este momentul să te gândești mai în detaliu la cum îți pregătești copilul pentru școală, având în prim-plan sănătatea acestuia.

ghiozdan copii

Ajută-ți copilul să aleagă un ghiozdan pe gustul lui!
Nu este absolut deloc neobișnuit să observi copii care merg cu greu spre școală, îndoiți de spate, încercând să poarte în echilibrul corpului lor un ghiozdan peste măsură de greu sau supradimensionat. Din păcate, căratul unor astfel de încărcături poate provoca probleme ale sistemului locomotor (atât muscular, cât și osos) al copiilor, provocând, printre altele, grave dureri de spate. De exemplu, copiii pot începe „să-și oblige” corpurile să se încline în față, să-și arcuiască spatele sau să se sprijine pe o parte. Se pot instala crampe la nivelul coloanei vertebrale, iar mușchii pot deveni obosiți și tensionați. Acest tip de stres fizic poate, de asemenea, să modifice postura și mersul copiilor. Se pune, firesc, întrebarea: cum pot fi prevenite aceste consecințe nefaste ale purtării ghiozdanului asupra sănătății copiilor? Este foarte simplu: ajută-ți copilul să aleagă un rucsac pe gustul lui, dar care să se potrivească fizicului său și să se ajusteze în timp ce crește.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci alegerea corectă:
1. Rucsacul ar trebui să reprezinte între 10 și 15% din greutatea corporală a copilului – poate nu este necesar să care după el toate cele 5 culegeri de matematică la școală în fiecare zi!
2. Distribuie greutatea ghiozdanului în mod egal pe spate. Desigur, este important să-l înveți și pe el să facă acest lucru. Nu doar că mai capeți și tu câteva minute libere, dar va deveni un obicei sănătos pe care l-a deprins de mic și îl va ajuta toată viața. Răspândind cât mai mult posibil sarcina din rucsac, există mai puțină presiune asupra corpului – pe scurt, un risc mai mic de a deveni „cocoșatul de la Notre Dame”.
3. Asigură-te că băiețelul sau fetița ta poartă ambele bretele de la ghiozdan! Desigur, în această direcție, primul pas îți aparține: nu îi cumpăra un ghiozdan cu o singură bretea! Dar dacă rucsacul e dotat cu două bretele, învață-l să le folosească pe amândouă. Purtarea ghiozdanului pe un singur umăr poate cauza o poziție corporală nefirească, înclinându-se corpul pe o parte, ceea ce ar putea duce la afecțiuni precum scolioza. Cu alte cuvinte, coloana vertebrală se poate curba cu timpul, ceea ce va afecta postura copilului tău.
4. Reglează bretelele cu atenție și rigurozitate. Acestea trebuie să se potrivească strâns cu partea superioară a corpului. Cu cât rucsacul este mai departe de corp, cu atât va fi mai greu să obțină starea de echilibru care nu îi deformează coloana!
5. Mai multe compartimente – poziționare mai eficientă a conținutului!
6. Rucsacul nu trebuie să stea niciodată mai jos de patru centimetri sub talie.

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să alegi un rucsac frumos și totodată util pentru copilul tău, care să-l mențină sănătos.

Cheers!

3 thoughts on “6 sfaturi care te vor ajuta să alegi un ghiozdan pentru copilul tău”

  1. o femeie says:
    02/07/2018 at 17:22

    mdea, altul si la noi :D. macar 1 ajunge un an acum, in clasa intai a avut 2 😀 ca le-a stricat. Musai cu rotzi ca poarta la caiete, plus mancare si apa pt after school….

    Reply
    1. Ioana Radu says:
      19/07/2018 at 19:51

      Si eu care credeam ca eu caram multe cand eram la scoala… pff…

      Reply
  2. Cristina Dragomir says:
    02/07/2018 at 22:16

    Treaba cu prea multe manuale si caiete de carat la scoala nu cred ca se va rezolva prea curand, asa ca cei mici tot vor fi nevoiti sa care o greutate mai mare decat cea recomandata de medici. Macar parintii sa aiba grija sa cumpere ghiozdane de calitate, ergonomice si sa isi invete copiii sa poarte ghiozdanul corect pentru a evita presiunea prea mare pe coloana sau pe umeri. Mai tarziu pot aparea probleme daca nu se acorda atentie acestor aspecte la timp.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ioana Radu

Blogger acreditat Webstock 2015-2019.

Webstok

Digital Marketing Courses London

tactical sweatshirt mens vintage clothing cheap dresses online

Stuff

BlogalInitiative

Florin Filipescu, Hapi Riverwoman, StejarMasiv.ro

Follow me on Instagram ♥

terraioana

Care sunt ingredientele tale preferate pentru îng Care sunt ingredientele tale preferate pentru îngrijirea tenului? 💙 Ce trebuie să conțină cremele de față, gelurile de curățare și măștile faciale ca să le iei în considerare? 

Ingredientele mele favorite sunt acidul hialuronic, vitamina E, coenzima Q10 și cărbunele. 💙

Pe site-ul @notino_ro poți sorta produsele în funcție de ingredientul de bază, iar astfel poți găsi mai ușor produsele care te interesează. 

Cheers to time saving algorithms! 

#ingrijireatenului #vitaminaE #TheBodyShop #NotinoRomania #Nivea #LOreal #Vichy #acidhialuronic
Instagram post 18083845021307077 Instagram post 18083845021307077
#latenight #middleofthenight #bandolero #baneasa # #latenight #middleofthenight #bandolero #baneasa #lights
Instagram post 18178003390234145 Instagram post 18178003390234145
Why so serious? 🍳🥓🧂 Why so serious? 🍳🥓🧂
Umm… 31 and fab! 🍓🍰🍹 #dontworrydarling Umm… 31 and fab! 🍓🍰🍹

#dontworrydarling #31andfab #shortskirt #miniskirt #youngbae #altex #altexromania #flowers #kthxbye
Load More... Follow on Instagram

Bloguri pe care le recomand:

ioanaP.RO, StejarMasiv.ro, Florin Filipescu, Marina Adriana, Hapi Riverwoman, Flawless, Piratul cinefil, La Unison, Cartim, Dark Passion, Adizzy, Aniela Deby, Luciana Corlan.

Alte bloguri și site-uri:

MANU TV, Bou Baltii, Blog de IT, Pinka, Ratzone, Castiel, Blog de ştiri, Bogdan Stanciu, Canale TV Online, Alina lui Brumarel, Iulia Radu, Vis vandut la gramaj, Costin Comba Photography, Dambovita, Cristao, Locuri de Munca.

• Politica de confidențialitate •



Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire - Distribuire-în-condiţii-identice 3.0 România Creative Commons. Preluarea textelor se face DOAR cu citarea sursei, în limita a 300 de caractere. La sfârșitul fiecărei preluări trebuie să existe un link do-follow către acest blog.
©2022 Ioana Radu | WordPress Theme by Superb WordPress Themes