Women's World

6 tipuri de bluze elegante de damă

By | 08.03.2019 | 1 Comment

Suntem diferite și tocmai asta ne face frumoase. Și în toată ecuația asta a diferențelor evidente, cele care țin de aspectul fizic, mai există și diferențele preferențiale. Ne place sau nu ne place aceeași muzică, mâncare sau modalitate de petrecere a timpului liber. Ne plac sau nu ne plac aceleași culori, aceleași imprimeuri, aceleași materiale. În nota asta a lucrurilor m-am gândit să scriu despre 6 tipuri de bluze elegante de dama, cu tot cu ilustrații care să susțină ideile, astfel încât fiecare dintre noi să se poată vedea purtând măcar una dintre acele bluze de zi sau de seară.

bluze elegante Mizar

1. Bluza albă
Atunci când e vorba de bluze elegante de dama albul are locul lui în toată schema trendurilor și totodată a vremurilor. Albul nu se demodează niciodată, fie că e vorba de alb rece sau alb ivoire. Ceea ce se schimbă însă sunt texturile și formele sub care se prezintă aceste bluze albe. Din in, bumbac satinat sau voal, în funcție de trenduri ele pot fi simple, cu volane, cu inserții de fir auriu sau argintiu ș.a.m.d. Un model finuț este cel din imaginea de mai sus, făcând parte din categoria cu bluze elegante de la Mizar.

2. Bluza roșie
Roșu nu este doar o culoare, ci este un simbol al frumuseții, al feminității și al puterii. Folosim roșu pentru a ne colora buzele, unghiile și/sau părul, purtând pretutindeni cu noi acea înflăcărare din suflet, dar folosim roșu și pentru piese vestimentare, subliniind astfel puterea interioară pe care o deținem. Căci nu oricine poate purta această culoare 😉 . Bluze elegante roșii sunt multe, iar eu am optat pentru articolul de azi pentru un model de seară, cu mânecă lungă, din voal cu garnituri din catifea.

3. Bluza color-bomb
Dincolo de clasica bluză albă și de cea roșie ca simbol al puterii și feminității, avem bluza colorată. Poate fi verde, albastră, într-o nuanță puternică de roz sau chiar galbenă ori portocalie. Culorile puternice, vii, ne ajută să dăm o notă aparte zilelor. Sunt vesele și îndrăznețe, la fel ca sufletele noastre atunci când ne trezim bine 😀 . Și la capitolul acesta, cu bluze elegante de dama în culori îndrăznețe, dispunem de o mulțime de opțiuni.

bluze elegante de dama

4. Bluza cu dungi
Imprimeurile au farmecul lor. Dungile ne ajută să creăm iluzii optice care să ne pună în avantaj siluetele, de exemplu persoanelor slabe le sunt recomandate dungile orizontale, pentru a lăți imaginea de ansamblu și a oferi volum, iar persoanelor mai plinuțe le sunt recomandate dungile verticale, pentru a da iluzia de înălțime mai mare și de a subția vizual oricât de puțin. Pe site-ul Mizar am găsit simpaticul model de mai sus, fiind din categoria cu bluze elegante de dama.

5. Bluza cu fundă la rever
Funda este reinventarea papionului, un fel de versiune a lui pentru doamne și domnișoare. Este feminină și dă o notă inocentă întregii ținute. Există bluze de zi și bluze elegante de seară care sunt prevăzute cu astfel de fundă, dar există și funde care se pot cumpăra separat și se atașează la orice cămașă sau bluză dorim noi.

6. Bluza casual-elegantă
Pentru mult mult timp acesta a fost stilul meu favorit, adică cel casual-elegant. Sunt o fire practică și mă ajuta să alerg de colo-colo atât la muncă, dar și după terminarea programului. Majoritatea bluzelor casual-elegante au însă și avantajul că pot fi purtate și în locații unde se cere o anumită ținută, însă pot fi purtate și în combinație cu pantaloni din denim, la o plimbare lejeră prin parc de exemplu.

Desigur, există și alte tipuri de bluze elegante de damă, însă eu am întocmit această listă cu 6 dintre ele pentru că acestea sunt cele mai întâlnite. Pe viitor poate voi face și o postare cu opțiuni din sfera haute couture.

Cheers!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    11/03/2019

    Bluza casual-eleganta îmi place cel mai mult.

Leave a Reply