Diverse

8 beneficii ale vinului roșu

By | 04.09.2014 | 3 Comments

red wine 1Auzi destul de des că e bine să bei un pahar de vin roșu pe zi, însă nimeni nu știe să-ți spună mai exact de ce. Este un „medicament“ plăcut, prin urmare nici nu-și mai bate capul cineva să întrebe 🙂

Vinul a fost un obiect de studiu științific destul de popular în ultimele decenii, mai ales după ce în compoziția lui a fost izolat resveratrolul, un antioxidant foarte puternic, care poate face minuni pentru imunitatea noastră.

1. Vinul roșu conține melatonină, un antioxidant care ajută la reglarea ceasului biologic. Studiile au demonstrat că un pahar de vin roșu băut înainte de culcare te ajută să adormi mult mai ușor. Soiurile bogate în melatonină sunt Cabernet Sauvignon, Merlot sau Sangiovese.

2. Consumul excesiv de alcool este interzis mai ales persoanelor hipertenisive. Însă vinul roșu consumat cu socoteală (nu mai mult de 300 ml în timpul mesei) ajută la scăderea tensiunii arteriale. În plus, alți doi compuși ai vinului, flavonoidele și saponinele, ajută la prevenirea câtorva dintre cele mai comune afecțiuni ale inimii.

3. Nu întâmplător companiile de cosmetice își asociază mai nou produsele cu vinul roșu. Este vorba, din nou, despre antioxidanții pe care îi găsești în acest aliment, care s-au dovedit benefici și pentru sănătatea tenului. Conform studiilor, resveratrolul are reale proprietăți antiîmbătrânire, prin urmare el este cel mai adesea pomenit în reclamele pentru cremele care au rolul de a păstra prospețimea şi elasticitatea tenului.

4. Tot resveratrolul este foarte des pomenit în discuțiile despre un viitor medicament pentru prevenirea obezității. Studiile confirmă faptul că acest antioxidant inhibă înmulțirea celulelor bolnave în general și, mai mult, contribuie la creșterea colesterolului bun (HDL).

5. Polifenolii aflați în vinul roșu contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge favorizând crearea oxidului nitric, o substanță chimică cu rol de relaxare pentru țesuturi, care joaca un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-image312247886. Un pahar de vin roșu conține o serie întreagă de ingrediente active, care ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge. Cu toate acestea, trebuie men­ționat faptul că bolnavilor de diabet le este interzis consumul de alcool de orice fel.

7. Un studiu realizat recent în Spania a demonstrat faptul că persoanele cu vârste între 55 și 80 de ani care consumă în mod uzual, însă moderat, vin roșu, au o sănătate mintală bună și sunt mult mai puțin expuse depresiei sau afecțiunilor neurologice frecvente (demență, Alzheimer etc.)

8. Un pahar de vin la masă stimulează și digestia nu doar conversația. Polifenolii din vin funcționează ca un pansament gastric în contact cu compușii chimici din alimente și relaxează mușchii stomacului în timpul digestiei.

Sursa: capital.ro

3 Comments

Leave a Reply