90210 & Beverly Hills 90210 (seriale)

Sunt două seriale cu aproximativ acelaşi nume:
- Beverly Hills 90210 (filmat în perioada 1990-2000)
- 90210 (filmat în perioada 2008-2013)

Îmi doream tare mult să văd serialul cel vechi, din 1990, cel pe care mi-l aduceam vag aminte de când eram mică. Dar nu ştiu cum s-a nimerit că l-am văzut prima oară pe cel din 2008. Mă uitasem la jumătate din primul episod şi nu înţelegeam de ce personajele sunt atât de new age, nu-mi explicam cum de se îmbrăcau şi arătau atât de bine pentru cât de mulţi ani trecuseră de când fusese filmat serialul. Ulterior am descoperit că mă uitam de fapt la un serial mai nou. Abia atunci am aflat, de fapt, că există două seriale cu aproximativ acelaşi nume :D. Aşadar, să le luăm în ordinea apariţiei.

1. Beverly Hills 90210 (1990-2000)
Are 10 sezoane a câte minim 24 de episoade. Sincer, uneori mă întreb cum de am reuşit să-l văd complet. Are părţi plictisitoare şi unele chestii comportamentale ale personajelor care se tot repetă, de parcă ar face mereu aceleaşi greşeli fără a învăţa din ele. Dar serialul are farmecul lui aparte. Eu am vrut să-l văd pentru că eram cu gândul la perioada aia mai veche, mai liberă şi totodată mai constrânsă de reguli care astăzi nu mai există. Chiar dacă America s-a dezvoltat în propriul ei ritm. Uitându-mă la serial mi-am dat seama că ceea ce trăiau ei atunci este oarecum similar cu ceea ce trăim acum. Excepţie făcând frezele anilor ’90 şi îmbrăcămintea.

Chiar dacă are părţi plictisitoare, nefiind un serial dinamic, este totuşi ceva la el care te face să îl urmăreşti până la final. Foarte puţine personaje dispar, serialul în sine fiind ca un grup bine închegat, ca o familie (cu bucuriile şi neînţelegerile aferente). Eu am rămas cu un sentiment tare plăcut după el, am vizionat inclusiv o emisiune TV cu reuniunea personajelor principale. Practic se strâng toţi într-o cameră similară cu cea care a fost folosită cel mai mult pe platourile de filmare. Şi discută despre cele mai frumoase momente, cele mai jenante, cele mai ciudate, cele mai frumoase haine, dar şi cele mai urâte, cele mai neinspirate tunsori şi chiar şi cele mai romantice momente din timpul filmărilor. E o conexiune aparte între actorii care au interpretat personajele principale. Se cunoaşte că au crescut împreună pe platourile de filmare.

beverly-hills-90210

2. 90210 (2008-2013)
Acesta are doar 5 sezoane a câte 20 şi ceva de episoade. Este mult mai stilat decât serialul vechi. Net superior la capitolul acesta. Prezintă cu adevărat viaţa luxoasă a tinerilor din Beverly Hills. Vile, vacanţe de lux, personaje mult mai atrăgătoare. Tot serialul, în sine, este mult mai… bine pus la punct. Îi lipseşte însă farmecul acela special pe care îl are „familia” din primul serial. Are, însă, farmecul lui aparte. Nu e exclus să îl revăd. Deşi, admit, urăsc să revăd filme sau seriale. Singurul serial pe care am reuşit să-l revăd a fost Sex and The City.

90210

Per ansamblu, cred că faptul că am vizionat integral ambele seriale spune despre ele că sunt „de văzut”. Nu pot să le numesc „genul meu”, pentru că în mod normal îmi plac serialele dinamice, de acţiune, dar sunt interesante în felul lor şi acestea două. Primul, mai ales, are farmecul acela al anilor ’90. Asta în cazul în care vă e dor de stilul de viaţă fără telefoane mobile, e-mail şi alte astfel de chestii ;)

11 comments on “90210 & Beverly Hills 90210 (seriale)”

 1. N-am vazut nici macar un trailer din varianta noua dar nici nu ma tenteaza. Nu stiu nici pe cel vechi daca as mai avea rabdarea sa il urmaresc dar la vremea lui l-am indragit foarte mult.

  1. Ioana Radu says:

   Mie imi era dor de atmosfera vremurilor de atunci. Sa vad serialul acum a fost ca si cum as fi citit o carte si m-as fi pierdut intr-o poveste care nu se incadreaza in zilele noastre. Chiar imi era dor de o astfel de chestie.

 2. Mihaela says:

  Eu l-am vazut doar pe cel din 1990, dar mi-a placut foarte mult. Bine, era si varsta si eram moarta dupa Dylan. :)

  1. Ioana Radu says:

   Dylan a fost si preferatul meu ♥ :D

 3. ștefania says:

  Și eu tot numai pe cel din 1990 l-am văzut,mi-au plăcut actorii,în special Brandon. Era imediat după revoluție și era ceva nou pentru noi.

 4. Mi-a plăcut mult varianta veche a serialului, dar nu cred că aş mai avea răbdare să îl revăd. Nici eu nu prea mă uit de 2 ori la un serial, excepţie făcând serialele de comedie. Friends am văzut cap coadă de vreo 7 ori, Sex and the city de vreo 5-6 ori.

  1. Ioana Radu says:

   Nu am vazut “Friends”, desi recunosc personajele din diferite imagini si meme-uri de pe net. O sa il vad candva, chiar e in plan :D.

 5. l-am prins pe primul… unul dintre cele mai bune seriale cu care am crescut eu :)

  1. Ioana Radu says:

   Si eu l-am prins la vremea respectiva, dar nu cred ca am inteles prea multe atunci. A fost o decizie buna sa-l revad :D

 6. Mara says:

  Cred ca imi e dor si mie de Brenda, Brandon, Kelly(?), nu mai tin minte daca astea erau numele. O idee buna sa revad serialul pentru ca sincer nu imi mai amintesc nimic. Despre serialul nou (relativ nou) nu stiam.

  1. Ioana Radu says:

   N-am stiut nici eu de cel nou. Pana cand am vazut primul episod si nu stiam de ce actorii sunt imbracati asa de “new age” si de ce sunt aranjati ca in vremurile noastre. Apoi am cautat pe net si mi-am dat seama ca ma uitam un remake dupa serialul din anii ’90. De aceea am ales sa scriu despre ele in acelasi articol :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>