A da cu împrumut

Sinonim cu “a-ţi lua gândul” de la obiectul respectiv.
Când împrumutaţi ceva, dacă împrumutaţi, încercaţi să percepeţi obiectul ca şi cum ar fi ultima întâlnire cu el. Probabilitatea să nu-l mai vedeţi vreodată este destul de mare.
Mi-a fost ruşine, de la obraz, să zic NU atunci când, cu cartea în mână, mi-a fost cerută. Am împrumutat-o la 3 persoane iar a 4-a nu doar că mi-a mâncat-o dar am şi uitat cine este. Văzând asta, tace şi o păstrează, ceea ce mă atacă şi mai tare.
Şi, mai ales, greşeala mea a fost că am împrumutat una din cărţile de suflet, “Luni de fiere” de Pascal Bruckner.
De câteva luni n-am mai văzut-o. Să cumpăr alta nu mai am bani că stau prost cu bugetul în perioada asta şi îmi pare rău că aveam ceva sublinieri făcute în carte, notări cu pasaje care-mi plac etc.

Asta e. În situaţia de faţă mă simt de parcă aş avea mâinile legate, nu pot face nimic altceva decât să mă conformez cu ideea că am pierdut-o în mâinile altcuiva.

10 comments on “A da cu împrumut”

 1. keltghost says:

  Pai ai toate motivele sa fii suparata. E si una din cartile mele preferate :D
  Vezi ca o gasesti pe net, btw.
  In plus, iti recomand si filmul Bitter Moon, facut prin anii 80 pe la sfarsit… cu Hugh Grant.
  Hugs.

 2. Black Angel says:

  ..apai tre sa iti faci un caiet, si scrii ce imprumuti… si cui!!! :))

 3. pariuri2009 says:

  Ai sufletul prea bun intr o lume plina de caini cu suflet negru.Un pic de rautate nu strica in vremurile astea.Mai bine sa zica lumea ca esti a dracu decat sa se spuna ca esti painea lui Dumnezeu.Arata ti coltii din cand in cand.

 4. MusicInfusion says:

  OOo..si cata dreptate ai..Iar de aici pana la "a fura" nu mai e decat un pas.Ma zgarie pe creier cand mi se fura caietele de "ganduri" ori cartile..si doar toti stiu ca's ale mele, deci nu merge faza cu "nu stiam ale cui sunt".Blah.

 5. handmade.in.covasna says:

  Poate respectiva persoana citeste postarea asta si se simte…; am patit-o si eu, asa ca acum cartile preferate le imprumut doar surorii mele. Macar stiu unde le gasesc daca ea uita sa le inapoieze…

 6. d-ra Terra Radu says:

  @handmade.in.covasna
  Unde ar fi norocul asta? Sa citeasca postarea aceasta si sa imi inapoieze cartea? Au trecut deja cateva luni, mi-am cam luat adio de la carte…

 7. 17now17forever says:

  Iti dau eu cartea.:D
  P.S: Se poate considera ca o meriti pentru ca postul tau in care ai scris despre ea m-a facut sa o cumpar.
  Si a meritat.

 8. d-ra Terra Radu says:

  @17now17forever
  In februarie e ziua mea :D

 9. kamy says:

  buna ideea cu notatul…acum ceva timp mi-am amintit ca aveam si eu 2 carti cu harry si nu le mai am si nu stiu unde-s :( cel mai nasol ma simt cand dau ceva cuiva si apoi am nevoie de el si trebuie sa ma duc sa-i zic sa mi-l dea inapoi…Doamne ce penibil ma simt….bai frate…ti-ai facut treaba,da-o inapoi….urat de tot

 10. 17now17forever says:

  Ti-am dat un mail..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>