A murit Mikhail Kalashnikov!

Nefericitul eveniment s-a întâmplat pe data de 21 decembrie, după mai bine de o lună de la internarea sa, dar nu a fost făcut public la momentul respectiv. Se credea că decesul lui Mikhail Kalashnikov este doar un zvon iar cercetarea şi ulterior confirmarea se pare că au durat câteva zile.

Îmi aduc aminte… Când lucram la tv, deşi îmi structuram emisiunea pe mai multe segmente, toate diferite, despre Mikhail şi arma sa revoluţionară am realizat un episod întreg. A fost una dintre ediţiile speciale.

Mikhail Kalashnikov – inventatorul celei mai folosite arme de pe Terra, AK-47 (Avtomat Kalashnikov ’47). Spre deosebire de principalul concurent de pe piața internațională de armament (pușca americană M16), automatul Kalashnikov este ușor de demontat și rămâne funcțional chiar și după ce e scufundat în apă ori îngropat în nisip. Aceste avantaje tehnice s-au dovedit decisive în timpul războiului din Vietnam și i-au sporit popularitatea. Oficial, între 70 și 100 de milioane de exemplare au fost fabricate până acum în întreaga lume, AK-47 fiind cea mai răspândită armă din lume.

2 comments on “A murit Mikhail Kalashnikov!”

  1. florian says:

    Cati ani avea cand a murit? :)

    1. Ioana Radu says:

      Ti-ai fi dat seama daca te-ai fi uitat la primul clip :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>