Adv. & Stuff

Ai dreptul legal să alegi unde se duce impozitul tău salarial!

By | 13.05.2015 | 0 Comment

Nu tot, dar n-am avut suficient spaţiu în titlu pentru a scrie asta. Din banii pe care statul ţi-i opreşte lună de lună, bani pe care îi distribuie cum vrea şi uneori în buzunarele cui are chef… din banii ăia ai dreptul legal să îi impui statului ca 2% să meargă către o organizaţie neguvernamentală – precum Salvaţi Copiii România.

De ce lăsăm statul să ia decizii în numele nostru?
De lene? Sau mai mult din necunoştinţă de cauză? Ei bine, cu prima întrebare vă descurcaţi voi. Referitor la a doua întrebare scriu acest articol. Îmi doresc să informăm cât mai multe persoane. Unii ştiu deja şi se folosesc de acest drept, mai ales că nu ne costă nimic. Alţii (mulţi la număr) ori nu ştiu ori au auzit vag despre acest subiect şi au senzaţia că e vorba de o impozitare suplimentară. FALS! Este vorba de impozitul pe venitul salarial, impozit pe care statul oricum îl opreşte.

Nu sunt o persoană sensibilă, dar sunt totuşi anumite chestii în viaţă care îmi înmoaie sufletul, care mă fac să mă dezbrac de cinism, de încăpăţânare, de duritatea cu care tratez majoritatea chestiilor de zi cu zi. Unul dintre aceste „chestii” care mă înduioşează şi care îmi redau credinţa în umanitate este organizaţia neguvernamentală Salvaţi Copiii România. Nu-ţi cer bani! Stai şi citeşte cuminte ce am de zis despre asta, că n-am venit la cerşit 🙂
aparatura medicala
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care din 1990 militează activ pentru drepturile copilului şi protecţia copilului în România. În prezent, organizaţia desfăşoară programe în 39 de localităţi, are filiale în 12 judeţe şi în Bucureşti, şi mai mult de 1.800 de voluntari.

Ce înseamnă că este o organizaţie de utilitate publică?
Înseamnă că toţi banii pe care această organizaţie reuşeşte să-i strângă, fie că vin din donaţii private sau din acel procent din impozitul pe care statul ni-l opreşte din salariu, toţi aceşti bani se folosesc pentru dotarea maternităţilor din România, sectorul public!

Ştiaţi că mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România? Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii, plus dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. Până în prezent, Salvaţi Copiii a dotat 54 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară şi a dezvoltat programe de educaţie parentală pentru părinţi şi copiii acestora din comunităţi defavorizate.
Salvati copiii img
Vrei să te numeri printre acei oameni care decid ce să facă statul cu 2% din banii pe care ni-i opreşte lună de lună? Deci, repet ca să fie cât mai clar, nu e vorba de costuri suplimentare, e vorba de banii care oricum ajung la stat. Avem dreptul legal să solicităm donarea a 2% din banii respectivi către Salvaţi Copiii România. Avem şansa de a salva o grămadă de copii care se nasc prematur şi nu numai.

Repet, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului. Deocamdată statul nu a decis ce va face cu impozitele salariale de pe 2014, acest lucru se întâmplă la sfârşitul acestei luni. Aşadar, până pe 25 mai îţi poţi exercita dreptul de a dona cei 2% din banii pe care statul i-a oprit anul trecut din salariul tău.

Cum redirecţionezi 2% din impozitul pe venit?
Pasul 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente – profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc.).

Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Mai multe detalii despre acest subiect găsiţi pe site-ul SalvatiCopiii.ro

sleeping newborn

Leave a Reply