Alter ego: Arya Stark

Nu-mi aduc aminte cât de des am scris pe blog despre Game of Thrones (Urzeala Tronurilor – serial difuzat pe HBO România) dar ştiu că mi-am zăpăcit toţi apropiaţii cu serialul acesta. La sfârşitul unei luni am cheltui ultimii bani pe cele 4 volume care apăruseră până atunci traduse în limba română (Urzeala Tronurilor, Încleştarea regilor, Iureşul săbiilor, Festinul ciorilor). Ulterior am primit cadou şi volumul 5 (Dansul dragonilor). Iar acum aştept cu nerăbdare să fie traduse şi celelalte două :))… The winds of winter & A dream of spring.

Destul de pasionată în legătură cu acest subiect, menţionez că întotdeauna Arya Stark a avut o parte din sufletul meu. Băieţoasă, ca mine, şi cu o părere destul de puternică despre restul reprezentantelor sexului frumos – „Most girls are idiots.”, Arya m-a cucerit de la prima ei apariţie în serial. Face parte din casa Stark şi este cea mai mică dintre cele două fiice ale lui Ned (Lord Eddard Stark) şi Lady Catelyn (din casa Tully). Este membră a unei familii numeroase, ceea ce mi-am dorit întotdeauna… Şi apreciez foarte mult la ea faptul că îşi iubeşte fratele vitreg, Jon Snow, la fel de mult precum îşi iubeşte restul fraţilor. Nu face diferenţe, gândeşte „outside the box”. Până la urmă, Snow nu avea nicio vină că s-a născut astfel, adică fiu bastard. Mi-a plăcut şi faptul că Ned, tatăl lor, l-a acceptat sub aripa lui atât timp cât a fost în viaţă. Un alt aspect pe care-l am în comun cu Arya, faptul că nu am tată.

Arya gif

Îmi place de ea extrem de mult pentru firea băieţoasă şi pentru principiile pe care le are, faptul că onoarea şi protecţia cântăresc mai mult decât un teanc de rochii frumoase, bijuterii şi împletituri în păr. „Jucăria” ei preferată este Needle (Acul), o sabie foarte subţire şi mică, pe mărimea ei, pe care a primit-o la vârsta de 9 ani de la Jon Snow, cel care i-a întreţinut pasiunea pentru lupte, considerând că este în beneficiul ei să ştie să se apere. Şi, într-adevăr, a fost. Dacă ar fi fost doar o fetiţă răzgâiată de la castel poate că personajul ei nu ar fi ajuns atât de departe.

arya-starkE slăbănoagă, cu păr şaten şi ochi căprui-gri, just like me :D. Diferenţa dintre noi două este că ea e stângace. Dar, nah, nu putem să fim la fel în privinţa tuturor aspectelor. Dacă n-aş fi fost Arya, cu siguranţă aş fi fost o soră geamănă, Terra Stark. Mi se spune Terra de când eram în liceu, o poreclă pe care am căpătat-o datorită nickname-ului de la jocurile online de strategie care mă pasionau în perioada respectivă, viciu de care am scăpat 5 ani mai târziu… Prieteni, colegi de muncă şi chiar şi câţiva şefi au folosit această poreclă, aşadar o consider cu uşurinţă „my middle name” şi, în cazul de faţă, numele meu din Game of Thrones. Asta în cazul în care n-aş fi Arya ;)

Acest articol face parte din #UrzealaBloggerilor, o iniţiativă interesantă şi curajoasă a celor de la Blogal Initiative împreună cu HBO România. Vor să ne „trieze”, să vedem care şi cum ne luptăm între noi (just kiddin’). Actually… nu prea e glumă, căci o să ne „luptăm” pentru nişte premii interesante (am pus deja ochii pe o brăţară valar morghulis şi un caiet). Winter Luck is coming, I hope! :)

Arya-stark-maisie-williams

4 comments on “Alter ego: Arya Stark”

 1. Florin says:

  Arya este cea mai puternica din neamul Stark. Daca moare si ea, iti spun ca nu mai ma uit la serial si nu o sa mai citesc urmatoarele 2 carti: The winds of winter si A dream of spring.
  Arya va duce razbunarea la un alt nivel. O sa vezi in sezonul 5.

  1. Ioana Radu says:

   Da, si eu sper sa ramana in viata. Are o personalitate aparte, e un personaj bine conturat. Un personaj dur, dar cu iubire pentru familie.

 2. Abia acum am dat de articolul tau, nu stiam de unde sa o iau pe Arya…frumos scris :) succes sa ramana norocul undeva in casa Stark :D

  1. Ioana Radu says:

   Multumesc! Succes si tie! Casa Stark FTW!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>