Diverse

Am pus o bucățică din suflet într-un colet către Anglia

By | 21.01.2019 | 1 Comment

Unul dintre foarte puținele lucruri care mi-au adus bucurie de sărbători a fost faptul că am reușit să-mi revăd verișoara din Anglia. Sigur știți cum e când un om drag sufletului e plecat de ani buni în străinătate. Avantajul vremurilor pe care le traversăm e că internetul e de partea noastră și putem vorbi fără costurile colosale care erau odinioară (când ne sunam pe telefon și număram minutele). Ne scriem pe net, ne sunăm pe net, ba chiar ne și vedem cu ajutorul apelurilor video. Însă bucuria de a strânge în brațe persoana respectivă e o bucurie pierdută, căci niciun dispozitiv de comunicare nu ne poate teleporta (încă). Eu și Valentina ne-am apropiat foarte mult atunci când am locuit împreună în Manchester. Am stat cu familia ei, am împărțit bucurii și greutăți, ne-am petrecut împreună puținul timp liber și a făcut străinătatea să fie frumoasă și deloc grea. De sărbători, acum de curând, a venit în România, perioadă în care m-am nimerit și eu în țară, astfel că am reușit să ne vedem și să ne bucurăm din nou una de compania celeilalte.

Un obicei de-al nostru e să ne cadorisim reciproc atunci când reușim să ne vedem, chiar dacă eu insist să nu mai cheltuie banii pentru mine, iar ea îmi spune și mie același lucru. Ori nu ne putem abține ori, zic eu, e bucuria de a ne dărui câte ceva ce putem folosi și să ne-amintim astfel una de cealaltă în viața de zi cu zi, când folosim produsele sau lucrurile respective. Numai că de sărbători socoteala mea nu prea s-a potrivit, că am aflat de venirea ei în țară cu doar câteva zile înainte de Crăciun, moment în care am plasat repede o comandă pe net de niște chestii super drăguțe, dar comanda a venit abia după sărbători… din cauza aglomerării cu toate pachetele comandate în perioada cadourilor. A rămas că îi trimit produsele cu o firmă de transport pachete Anglia Romania (works both ways).

transport pachete Anglia Romania

Chestia e că eu am mai trimis colete din România în străinătate și invers, cu diverse firme, numai că n-am fost prea des mulțumită de servicii și nici de costuri. Când expediam din Anglia, mai ales, pentru că lucram în fiecare zi a săptămânii îmi era imposibil să duc eu coletul la firma de curierat pentru a-l expedia, iar costurile pentru ridicare de acasă erau foarte mari. Târziu, după ce plecasem deja din Anglia, aflasem de Eastlines (firmă de transport pachete Anglia România și invers). I-am verificat pe cei de la Eastlines pentru a nu avea surprize mai târziu și m-am bucurat să citesc numai păreri pozitive pe pagina lor de facebook, cât și să aflu că ei oferă transport pachete din Anglia până în orice loc din România, oricât de greu accesibil ar fi. Pe site-ul lor e specificat că livrarea coletului se face până la ușa destinatarului, în orice zonă urbană sau rurală din România, indiferent dacă e vorba de plicuri sau chestii mai voluminoase (precum mobilă ori utilaje).

Poate că la prima vedere nu pare, însă e mare lucru de găsit o firmă serioasă care să ofere transport colete internaționale. Eu știu că nu trimit mare lucru, adică ce i-am luat eu cadou Valentinei de sărbători sunt în mare parte produse cosmetice, însă sunt oameni care trimit chestii cu valoare mare și chiar e esențial de găsit o firmă serioasă în astfel de cazuri. La o căutare pe google Eastlines apare ca rezultat chiar și pentru transport colete internationale ieftine. Se poate obține cotație de preț pe site-ul lor, eastlines.ro (la secțiunea “comandă” e opțiunea de cotație preț pentru transport pachete).

Oricât de mult mi-ar plăcea să mă văd mai des cu oamenii plecați în străinătate, Valentina și alte persoane care s-au stabilit peste hotare, uneori privesc dincolo de dorul meu și mă bucur că ei sunt bine, că sunt sănătoși, că sunt mai liniștiți sufletește decât atunci când erau în țară, că au acces la un sistem de educație bun pentru copiii lor, că au firme care merg bine și care-i ajută să aibă stilul de viață pe care-l merită și pentru care au muncit foarte mult. Cred că asta e dragostea adevărată, să ne bucurăm sincer pentru binele celor dragi, să vedem dincolo de dorul nostru. Chiar dacă ne vedem rar și ne trimitem din când în când colete, e mai bine decât să fim în aceeași țară și să nu avem timp să ne vedem pentru că suntem epuizați de tot răul din jur. La concluzia asta am ajuns când am decis să mă întorc din nou în țară, de data asta după aproape doi ani în Suedia. În țara noastră nu banii sunt problema cea mai mare, ci răutatea care pândește la orice pas. Deși în mare măsură sunt legate între ele, că lipsa banilor îi face pe oameni să se transforme în versiuni mai rele ale lor. Bunul simț, însă, nu are legătură cu banii. Mai bine mă opresc aici, că scriind despre lucrurile defectuoase ale țării noastre nu-mi aduce niciun fel de bucurie (și cred că nici vouă) și nici nu rezolv nimic.

Mai bine ne concentrăm asupra chestiilor și oamenilor care ne aduc liniște și bucurie în suflet. Sper că sunt bine și cei dragi vouă care au plecat în străinătate. Lots of hugs!

One Comments

  • Reply

    Cristina

    21/01/2019

    cu atat mai mult pentru ca ai pus suflet, e bine ca ai ales sa trimiti pachetul cu o firma de coletarie de incredere si nu prin soferi de pe autocare sau mirobuze sau chiar prin posta. Eu intotdeauna aleg varianta sigura, chiar daca ma costa putin mai mult. Niciodata nu mi-a placut sa risc, in niciun domeniu. De ce as incepe acum?

Leave a Reply