De-a lungul anilor am meșterit la multe proiecte de tip DIY (do it yourself), de la polițe înguste albe pentru birou și panou îmbrăcat în satin pe care să postez diferite chestii cu pin-uri… până la recondiționarea unui scaun din lemn, a unui birou și chiar a unui șifonier vechi din lemn. Ei bine, șifonierul a fost de așa natură încât modelul geometric pe care l-am pictat pe toată suprafața lui rezistă extrem de bine chiar și acum, după mai bine de 7 ani de când am pus proiectul în aplicare.
Scaunul pe care l-am recondiționat, pe de altă parte, nu e un caz la fel de fericit. Mi s-a cojit vopseaua în unele locuri… Scaunul era inițial dintr-un lemn închis la culoare și lăcuit bine, având și două pernuțe (spătar și șezut). Pernele de la el le-am îmbrăcat într-un material de tapițerie black&white, iar scaunul l-am vopsit în întregime cu vopsea albă semi-lucioasă. De când s-a cojit într-o parte m-a tot pus pe gânduri… Nu că n-aș putea să îl repar în zona respectivă cu un strat nou de vopsea, dar plănuiesc să recondiționez în același mod o măsuță din lemn, să o fac complet albă.
În încercarea de a descoperi unde am greșit și cum aș putea să fac lucrurile mai bine cu recondiționarea măsuței din lemn… am căutat o mulțime de articole pe tema aceasta, ajungând într-un final să descopăr, de pe site-ul StejarMasiv.ro, faptul că trebuia să grunduiesc lemnul înainte și să-l dau cu șmirghel, iar abia apoi să aplic vopsea. În cele din urmă trebuia aplicat și un strat de lac pentru finisare (special pentru lemn). Un fel de top coat cum avem la manichiură :D.
Pasiunea mea pentru lemn, ca material ce poate fi folosit în locuințe, nu a fost dintotdeauna așa de mare ca în prezent, ba chiar am avut niște discuții în contradictoriu cu prietenul meu în urmă cu ceva ani, eu pe atunci fiind mai mult adepta detaliilor din metal în privința design-ului interior. Ce s-a schimbat de atunci? Seara/noaptea, când nu reușesc să dorm, deschid TV-ul și mă uit pe programul Fine Living, unde adesea nimeresc emisiunea Rustic Renovation. Iar lemnul este materialul principal în renovările respective. Una dintre chestiile văzute atât în emisiune cât și pe blogul StejarMasiv.ro este blatul din lemn masiv pentru bucătărie. E absolut fantastic!! Puteți găsi în articolul acesta câteva fotografii pentru a vă convinge ♥.
Eu sunt în blogosferă de 10 ani și un pic, iar în ultima vreme, de când cu boom-ul site-urilor și al blogurilor, care apar ca ciupercile după ploaie, mi-e tot mai greu să găsesc materiale de calitate, multe dintre ele fiind scrise la repezeală și netransmițând nimic concret. Am insistat să menționez pagina StejarMasiv.ro în materialul meu de astăzi pentru că rar mi-e dat să intru pe pagini unde conținutul să-mi atragă atât de mult atenția. Se cunoaște că implicarea are la bază pasiune, iar aceasta reprezintă ingredientul principal al unui site/blog de calitate. Am adunat câteva idei noi de acolo, idei pe care o să le pun în practică în viitorul apropiat. Anotimpul acesta e numai bun pentru așa ceva. O să mă pot apuca de măsuța pe care o aveam în plan pentru a-i oferi un look nou 😀 .
Acum 10 ani, cand am construit camerele in care stam acum, am vrut sa arunc toata mobila veche. Unele piese le-am donat, altele sunt pe la soacra-mea pe la tara, dar am pastrat o servanta, o masa si un set de scaune la care sotul meu nu a vrut sa renunte, Atunci l-am bombanit, dar acum nu-mi mai pare rau pentru ca le-a reconditionat (singurel) si arata intr-un mare fel. Nu se compara cu niciun set de mobilier modern, oricat de smecher si scump ar fi el.
Voi parca ati retapitat si canapeaua, daca imi amintesc bine. Ne intelegem de minune la astfel de proiecte 😀 .
Poate intr-o zi ne vei arata si niste poze, sunt foarte curioasa de ce a iesit. Si mie imi place mult lemnul pentru amenajari. Iar ca si background pentru pozele la mancare, e preferatul meu.
Scaunul de care am menționat în articol (pe care l-am făcut alb și ale cărui pernuțe le-am îmbrăcat în material cu print B&W) poate fi văzut în câteva dintre materialele mele de pe YouTube 😀 .