Review produse & servicii, Women's World

Am testat fondul de ten persistent Lancôme Teint Idole Ultra Wear

By | 17.05.2019 | 8 Comments

Zilele trecute am fost surprinsă ca în povești, primind un cadou într-o cutie mare roșie, cu închidere magnetică și fundă satinată. Eram atât de emoționată de conținut, cât și de modul de prezentare / ambalare, încât nu m-am putut abține să nu împart vestea cu prietenii mei de pe facebook. De regulă ceea ce ține de blog nu postez pe profilul personal, ci pe pagina de facebook alocată blogului, dar sunt și situații rare în care entuziasmul e atât de mare încât deja lucrurile devin personale 😀 . În frumoasa cutie cei de la Notino mi-au trimis 20 de testere de 5ml cu nuanțe diferite ale cunoscutului fond de ten persistent Lancôme Teint Idole Ultra Wear.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Lancome Teint Idole Ultra Wear

Lancome Teint Idole Ultra Wear

Le-am desfăcut frumușel pe toate, de parcă erau niște chestii prețioase (într-o oarecare măsură sunt, ținând cont de faptul că-s primele chestii Lancôme pe care eu le folosesc), iar apoi le-am ordonat în funcție de categoria de nuanță – adică pe primul rând cele deschise, pe al doilea rând cele medii, iar pe al treilea rând nuanțele închise. Îmi era și mie mai ușor să mă orientez în a-mi alege nuanța care mi se potrivește, mai ales că de regulă găsirea nuanței potrivite e destul de complicată, eu având ten cu subton neutru.

testere Lancome Teint Idole Ultra Wear

mostre Lancome Teint Idole Ultra Wear

Cam așa arată în toată splendoarea lor cele 20 de testere de fond de ten persistent Lancôme Teint Idole Ultra Wear pe care eu le-am primit. Există mult mai multe nuanțe disponibile (peste 40), deci dacă cumva vă tentează să știți că aveți și alte opțiuni.

Mai jos am să vă las poze cu swatch-urile nuanțelor pe care eu le-am primit, ca să vedeți aproximativ cum este fiecare dintre ele. Iar sub fiecare poză veți găsi și lista completă a denumirilor nuanțelor.

nuante deschise Lancome Teint Idole Ultra Wear

007 Beige Rose
011 Beige Cristallin
02 Lys Rose
021 Beige Jasmin
024 Beige Vanille
025 Beige Lin
03 Beige Diaphane

nuante medii Lancome Teint Idole Ultra Wear

07 Sable
08 Caramel
04 Beige Nature
048 Beige Chataigne
049 Beige Peche

nuante inchise Lancome Teint Idole Ultra Wear

09 Cookie
10 Praline
10.1 Acajou
10.2 Bronze
12 Ambre
13 Sienne
15 Moka
17 Ebene

Menționez însă că nuanța brațelor diferă un pic de cea a tenului, chestie valabilă pentru fiecare dintre noi, astfel că e important atunci când testăm un astfel de produs să aplicăm un pic și pe ten și un pic și pe gât (să nu vă fie rușine să faceți asta, pentru că acesta este scopul testerelor din orice magazin). Eu așa procedez de fiecare dată când am posibilitatea să testez un fond de ten, pentru a ști exact care este nuanța potrivită. Dar, pentru o idee generală, ajută și swatch-urile pe brațe. După ce le-am încercat pe toate, mi-a fost ușor să aleg 3 nuanțe care ar merge tenului meu și doar pe acestea le-am probat direct pe față și pe gât.

Am descoperit că-mi merg chiar două nuanțe, una fiind mai potrivită pentru perioada aceasta, când tenul începe să se bronzeze puțin. Astfel, am ales 025 Beige Lin. Am decis să fac o fotografie cu tenul meu nemachiat și una cu el după aplicarea acestui fond de ten persistent Lancôme Teint Idole Ultra Wear. Vă las mai jos cele două poze pentru a vă face o idee de cum arată pe ten și care este gradul de acoperire.

am testat fondul de ten Lancome Teint Idole Ultra Wear

Într-un singur cuvânt i-aș zice “instagramabil” 😀 . În primul rând pentru că acoperă cu brio roșeața tenului meu, cât și micile imperfecțiuni, reușind chiar să îmbrace frumos și zona de sub ochi, iar în al doilea rând pentru că aspectul este natural (ceea ce pentru mine este un mare plus, că niciodată nu mi-a plăcut să am tenul încărcat).

Textura fondului de ten persistent Lancôme Teint Idole Ultra Wear este lichidă, astfel că se aplică ușor. Eu folosesc burețel pentru aplicare, dar textura e suficient de prietenoasă încât să fie ok și pentru pensulă sau aplicator din silicon. Gradul de acoperire este ridicat, iar aspectul final este mat. Pentru că am tenul mixt, am încercat mai multe fonduri de ten matifiante până acum, însă acesta mi se pare că este cel mai potrivit dintre ele pentru că reușește să nu aibă acel aspect prăfos și să arate natural pe ten. Acum înțeleg de ce îl laudă așa de multă lume, pentru că l-am tot văzut prin mai multe tutoriale de machiaj de pe youtube.

O altă chestie despre fondul de ten Lancôme Teint Idole Ultra Wear este că oxidează puțin pe ten. Asta înseamnă că nuanța din tub, atunci când intră în contact cu pielea, se mai închide puțin. Menționez asta pentru a vă ajuta să vă alegeți nuanța potrivită.

Ei bine, pentru că în frumoasa cutie roșie au fost și multe nuanțe închise, m-am gândit să folosesc una dintre ele pentru contouring 😀 . Rezultatul a fost acesta:

counturarea fetei cu Lancome Teint Idole Ultra Wear

mostre fond de ten Lancome Teint Idole Ultra Wear

Am ales nuanța 15 Moka și am aplicat-o sub formă de linie sub osul zigomatic (al pometelui) pentru a crea o umbră acolo și a subția vizual fălcuțele mele 😀 , iar apoi o altă linie pe frunte, la baza firelor de păr, pentru a crea iluzia de frunte mai mică. Produsul l-am aplicat cu degetul, iar apoi l-am estompat bine cu un burețel. Voi să nu faceți ca mine, adică să nu aplicați cu degetul, ci să folosiți o pensulă pentru aplicarea produsului :D.

În ultima poză am aplicat și gloss transparent pe buze, pentru că acesta este în mare machiajul meu de zi cu zi. De obicei, după fond de ten și contouring, setez totul cu pudră, iar apoi aplic blush, iluminator și spray de fixare a machiajului. Totuși, în ziua în care am testat fondul de ten Lancôme Teint Idole Ultra Wear am decis să nu aplic nimic altceva pentru a vedea cu exactitate cât de bine rezistă pe ten. La finalul zilei încă arăta impecabil, ceea ce m-a surprins în mod plăcut. Fără niciun dubiu chiar este un fond de ten persistent. Și, bonus, are și factor de protecție solară 15. În calitate de persoană pasionată de îngrijire, știu cât este de important FPS-ul și faptul că trebuie folosit în fiecare zi din an, astfel că apreciez când fondul de ten poate oferi protecție suplimentară împotriva efectelor nocive ale soarelui.

Pe final menționez că am decis să împart cu mai multe persoane nuanțele care nu mi s-au potrivit. Mai exact cu 6 fete. Pe de o parte pentru că e vorba de un fond de ten bun și era păcat să se risipească, iar pe de altă parte pentru că, dacă eu primesc prea mult, simt că e cazul să împart norocul meu, să fim mai multe persoane bucuroase 😀 .

Le mulțumesc foarte mult celor de la Notino.ro pentru că mi-au oferit ocazia de a descoperi un fond de ten atât de bun. Cheers!

8 Comments

 • Reply

  Camelia C.

  17/05/2019

  Wow, ce frumoase sunt toate! Perfecte pentru un make-up impecabil! Poti realiza contouring linistita cu ele, arata tare bine.

 • Reply

  Cătălina Lungu

  17/05/2019

  Mhh…arata bine pe ten!

 • Reply

  Valeria Chertes

  17/05/2019

  Arata foarte bine .

 • Reply

  Catalina

  17/05/2019

  Multumesc mult pentru review 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   22/05/2019

   Cu drag 😀 .

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  18/05/2019

  Ma bucur pentru tine ca ai ocazia sa le folosesti! Chiar imi doresc si eu sa l incerc!

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  18/05/2019

  Este un produs minunat! Se vede foarte frumos pe ten!Chiar imi doresc foarte mult sa l incerc!

 • Pingback: E al meu! ♥ Fond de ten persistent Lancôme Teint Idole Ultra Wear ⋆ Ioana Radu

Leave a Reply