Adv. & Stuff

Amanetul auto – o altă formă de a obţine un împrumut în bani

By | 18.07.2016 | 6 Comments

audi road car auto

Ce este amanetul auto?

Amanetul auto este un proces legal prin care se pot obţine sume de bani, cu împrumut, fără birocraţie. Ştiu că sunt multe firme care oferă bani cu buletinul, însă aici nu e vorba de 200-300 de euro, ci de mii sau chiar zeci de mii de euro. Practic funcţionează după sistemul caselor de amanet. Ducând maşina, garantezi cu ceva pentru banii pe care îi primeşti. Totodată, îţi este şi ţie garantat faptul că vei lua maşina în aceeaşi stare în care ai lăsat-o, prin fotografii la preluarea maşinii, atât interior cât şi exterior, dar şi prin supraveghere video la care ai acces online. Pentru că aici nu vorbim doar de împrumutul de bani, ci şi de siguranţa că îţi vei lua maşina înapoi în exact aceeaşi stare bună în care ai lăsat-o.

De cât timp există amanet auto şi în România?

Amanet auto există în majoritatea ţărilor dezvoltate din întreaga lume, iar în România a apărut pentru prima oară în urmă cu 6 ani. Prima firmă care a făcut posibil acest lucru şi la noi, şi care astăzi este lider de piaţă în ceea ce priveşte creditul cu maşina, este AutoKredit.ro

red car auto

Cum funcţionează creditul cu maşina?

Pentru a obţine un credit cu maşina este mult mai simplu acum decât în trecut, având la dispoziţie internetul şi putând să intrăm în contact mult ma repede cu firma AutoKredit. Paşii pentru a face un credit cu maşina sunt următorii:
1. contactezi firma
2. duci maşina la firmă (dispune de un parc auto supravegheat 24 din 24, camere video la care ai acces online)
3. maşina este evaluată
4. în funcţie de valoare se stabilesc împrumutul şi comisionul
5. se semnează un contract (forma legală a amanetului auto)
6. primeşti banii
7. achiţi suma împrumutată şi primeşti maşina înapoi

1. Este foarte uşor să contactezi firma, iar restul paşilor se vor derula de la sine. Pe site-ul AutoKredit.ro există atât secţiune de contact, unde poţi găsi număr de telefon şi adresă de e-mail (tu decizi cum vrei să intri în legătură cu firma de credit auto), dar şi o fereastră de chat în colţul din dreapta jos al paginii – în cea mai mare parte a timpului un angajat al firmei este mereu online pentru a discuta cu tine.

2. Aici nu cred că este nevoie de informaţii suplimentare :D. Doar duci maşina la firmă.

3. Evaluarea se face pentru a se decide ulterior valoarea împrumutului. Este un pas firesc, având în vedere că AutoKredit lucrează atât cu maşini cu valoare sub 5.000 de euro, cât şi cu maşini cu valoare peste 30.000 de euro.

4. Valoarea creditului poate ajunge până la 72% din valoarea reală a maşinii. Comisioanele variază în funcţie de suma împrumutată.
În principiu, comisionul maxim este de 0,3% pe zi, dar scade în funcţie de suma împrumutată.

5. Acest contract este forma legală a împrumutului/creditului. Practic tu eşti acoperit legal, ai dovada clară că maşina ta a fost predată către firma AutoKredit. Nu e ca şi cum o dai unor persoane neautorizate şi ţi-e frică să nu rămăi fără ea. Aici ai dovada clară că maşina se află la firma de amanet auto. Totodată, se ataşează contractului şi fotografii cu maşina (interior, exterior, kilometraj), astfel încât să o iei înapoi exact aşa cum ai lăsat-o.

6. După semnarea contractului primeşti banii conform punctului 4, adică acolo unde aţi discutat şi stabilit valoarea creditului.

7. După achitarea creditului, primeşti maşina înapoi. Simple as that.

credit auto - credit cu masina - autokredit

Banii pot fi împrumutaţi pe ce durată de timp aveţi nevoie, chiar şi câteva zile. Nu e nevoie de documente de venit, nu interesează pe nimeni unde lucraţi, cum îi cheamă pe părinţi sau alte detalii. Singurele acte necesare sunt BI/CI al proprietarului maşinii, cartea de identitate a autoturismului, talonul şi contractul de vânzare/cumpărare (ca să puteţi justifica faptul că maşina nu este furată şi nu încercaţi să obţineţi un împrumut fraudulos). Pentru detalii suplimentare despre creditul cu maşina, vizitaţi secţiunea de „Întrebări frecvente” de pe site-ul AutoKredit.ro

6 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  20/07/2016

  nu prea sunt fan al amanetarii bunurilor dar vremurile disperate cer masuri disperate si e bine si asa decat sa mergi la cine stie ce camatari sa iei cu imprumut bani de la ei. Eu mi-am amanetat o singura data un lantisor si stiu cat de greu este sa renunti la bunurile tale.

  • Reply

   Ioana Radu

   20/07/2016

   Eu am bagat la amanet tot aurul pe care-l aveam. Cu intentia sa scap de el si sa fac si rost de bani. Nici in ziua de azi nu-mi place aurul. Nu stiu de ce, nu am o explicatie logica, e doar o chestie de preferinte.

   • Reply

    Mares Credit

    05/06/2017

    Te inteleg,Ioana. Nici mie nu imi place aurul galben, insa cel alb mi se pare cu totul deosebit. Adica poti vedea de la distanta diferenta intre un inel realizat din aur alb si unul din argint, platina sau orice alt metal argintiu.

    Nu esti de acord? Nu stiu de ce se mai investeste in continuare in cel galben. Pana si versiunea rose mi se pare mai placuta din punct de vedere vizual.

    • Reply

     Ioana Radu

     05/06/2017

     Sunt de acord, desigur. Aurul alb chiar e placut, ba chiar am si inelul de logodna din acest material :D.

 • Reply

  Daniel

  19/06/2017

  Multumim pentru linkuri ce pot spune mai mult, o zi placuta va doresc.

  • Reply

   Ioana Radu

   20/06/2017

   Cu mare drag! Zi la fel de frumoasa si dumneavoastra!

Leave a Reply