Diverse

Amintirile parfumate sunt mai ușor de păstrat

By | 16.05.2018 | 2 Comments

Amintiri parfumate

Momentele pe care le-am păstrat cel mai bine în minte cu trecerea anilor sunt cele ce au legături olfactive. Știu fata care mi-a împrumutat un tricou pentru că mi-a rămas în minte cât de proaspăt mirosea tricoul respectiv imediat ce m-am îmbrăcat cu el. Știu persoana care mi-a împrumutat un hanorac ce mirosea a parfum și un pic de tutun. Am exact în minte zâmbetul de pe chipul meu și știu cine mă ținea de mână când eram pe litoralul românesc și treceam pe lângă zona cu delicioasele gogoși. Ba chiar știu și parfumul cu care a fost dat câinele de jucărie pe care l-am primit de la un coleg de liceu la majorat. Am atât de multe amintiri legate de parfumuri și arome și n-am nicio șansă să le dau uitării, de parcă le-aș avea tatuate și ar fi un constant reminder al diferitelor momente din viața mea.

Și mă mai miram într-o zi cum de întorc de fiecare dată capul când simt un parfum care-mi place. Ori faptul că mi se aprind niște beculețe atunci când sunt îmbrățișată de oameni care miros bine. E o chestie cu pH-ul pielii și alegerea parfumului potrivit. Sau, mai exact, dacă se produce un dezechilibru al pH-ului pielii, corpul nostru devine ori acid, ori alcalin, condiții care influențează în mod diferit parfumurile pe care le folosim. De aceea este important să știm ce ni se potrivește. Și poate și acesta-i un motiv pentru care aproape că simt un fior pe șira spinării când o persoană chiar folosește un parfum potrivit pH-ului pielii.

Dar despre pH, aciditate și alcalinitate s-au scris multe articole, iar al meu, de azi, nu intenționează să fie despre asta, ci despre faptul că multe dintre cele mai frumoase amintiri ale mele au caracter olfactiv.

Totodată, sunt pro parfumuri originale. Nu o văd ca pe o decizie ce are la bază bugetul, ci ca pe una strict legată de respectul pentru propria persoană. Când știi că meriți un produs autentic, îți achiziționezi unul autentic. Când n-ai bani pentru un parfum original Hermes sau Tom Ford, doar te orientezi către parfumuri originale mai accesibile – Dior, Bvlgari sau Calvin Klein. Sau, dacă bugetul nu e suficient nici pentru acestea, tot există opțiuni, de exemplu parfumuri Elizabeth Arden ori Clinique. Așa văd eu lucrurile, în calitate de persoană care-și amintește de oameni prin prisma parfumurilor pe care le folosesc. Calitatea contează. Și e și o formă de respect de sine.

Dacă ne cunoaștem, te-ntrebi oare cumva dacă te știu în funcție de parfumul pe care-l folosești? Dacă da, atunci află că e mult posibil ca răspunsul să fie afirmativ 😉 .

*Photo by Cleo Vermij

2 Comments

 • Reply

  Bratu Gabriela

  22/05/2018

  si eu cred ca parfumul ne ajuta sa pastram amintirile vii! si clar optez pentru parfumuri originale, cred ca-s cele mai ok, nu se merita sa dai mai putin bani pe ceva care nu persista

 • Reply

  Cristina Dragomir

  25/05/2018

  Mi s-a intamplat de multe ori ca parfumul unei persoane aflate in trecere pe langa mine sa imi starneasca o avalansa de amintiri, asa ca inteleg care este puterea unei arome. Este mai mult decat interesant cum functioneaza creierasul nostru atunci cand nasul, ochii sau urechile ii transmit informatii pe care le-a mai primit si alta data.

Leave a Reply