Adv. & Stuff, Diverse

Analize… când ne-am mai făcut?

By | 27.02.2021 | 0 Comment

Sunt perioade din viață în care ne permitem să stăm 2-3 zile fără să facem nimic, zile în care ne încărcăm bateriile, tragem jaluzelele, recuperăm (zicem noi) toate nopțile cu somn insuficient și scăpăm de toată oboseala care de la o vreme ne îngreunează orice activitate. Pe de altă parte, sunt perioade în care uităm ce este o zi în care nu facem nimic, ca și cum ar fi un basm, ceva la care nu vom ajunge în viitorul apropiat. Gestionarea timpului, a sarcinilor de serviciu și a responsabilităților de acasă este o ecuație atât de complexă încât uităm să ne mai întrebăm dacă suntem bine. Nu avem timp să ne mai întrebăm cum suntem, dacă ne doare ceva, dacă am mâncat suficient, dacă am consumat suficientă apă ș.a.m.d. De odihnă nu e nevoie să ne întrebăm, știm deja că dormim pe reprize, că 5 ore de somn sau 9 ore de somn nu fac mare diferență, e o oboseală care s-a acumulat și care nu dispare doar pentru că o zi pe săptămână ne permitem să ne trezim la 9 în loc de ora 6.

Analize… când ne-am mai făcut?

sanatate sport analize

Militez pentru a nu lua medicamente după ureche. Și nici în funcție de ce citim pe internet. Așadar nu sunt de acord nici cu suplimentele alimentare luate după o reclamă la TV care spune că X medicament tratează oboseala sau Y medicament se potrivește pentru simptomele care seamănă cu ale noastre. Am încredere doar în părerile avizate, în analize care spun de fapt ce se ascunde în spatele simptomelor. Oboseala nu e doar oboseală pentru toți oamenii de pe planetă. La unii poate fi o chestiune doar de odihnă insuficientă, la alții poate fi vorba de vreo boală de existența căreia habar n-au încă. Și, de bine de rău, țara noastră e plină de laboratoare analize medicale, astfel că avem cu adevărat de unde alege, unde să mergem să ne înțepe, să ne palpeze, să primim o părere avizată.

Adesea poate chiar nu avem nevoie de suplimente alimentare și alte tratamnte pentru a trata oboseala și alte simptome din categorie cu ea. Cu doar câteva analize de sânge aflăm cât de cât sursa simptomelor. Poate e ceva care se tratează cu sport (de exemplu pentru nivelul crescut al hormonului stresului mie mi-a fost recomandat cu precădere sportul, pentru că ajută la eliberarea de endorfină în creier) sau poate e ceva care se tratează cu o alimentație bogată în anumite minerale/vitamine.

O înțepătură mică este cumva primul pas către a rezolva unele probleme de sănătate.

Take care of you! ♥

Leave a Reply