Apartament cu 3 camere? Bucureşti?

În weekend, dimineaţa pe la 7 şi jumătate, am propriul “ritual” înainte de a mă apuca de treabă. Îmi prind părul, pun nişte muzică, îmi fac un cappuccino şi apoi intru pe Instagram până când se răceşte un pic licoarea, suficient încât să fie băubilă. Azi, în vreme ce rula “Pantelimonul petrece” al băieţilor de la Mafia, am început să mă uit pe Instagram la imagini cu hashtag-ul #Pantelimon, iar câteva minute mai târziu deja lăsasem telefonul din mână şi gugăleam pe laptop apartamente 3 camere Pantelimon. Nu că aş avea acum vreun gând să mă mut, dar aşa, informativ, să vedem cum stă treaba prin marele, agitatul şi frumosul Bucureşti. De ce tocmai apartament cu 3 camere? Păi… astea mi se par a fi cele mai decente, că dacă vorbim de două camere deja una din ele este living room, cameră care se transformă peste ani în camera copilului or something like that. În viziunea mea un apartament cu două camere este perfect pentru cine nu vrea copii ori pentru burlaci :D.

Întorcându-mă la Pantelimon, cel din prezent, nu cel din piesa simpaticilor de la Mafia, am observat că nu sunt chiar foarte multe oferte de vânzare apartament 3 camere. Cele cu două camere par să fie mult mai multe, deşi preţurile nu diferă prea mult. Din fericire, Pantelimonul nu face abstracţie de la curentul modern cu blocuri noi, în zonă fiind Città Residential Park, astfel că se găsesc apartamente cu 3 camere mai mult decât frumoase. Sunt inteligent compartimentate şi luminoase, conform schiţelor de pe site-ul Nuscocitta.ro.

apartamente 3 camere Bucuresti Pantelimon

La o căutare amânunţită pe net în ceea ce priveşte apartamente 3 camere Bucureşti, găsim multe zone rezidenţiale cu blocuri construite după chipul locuinţelor din străinătate. Ca preţuri, pentru Bucureşti, par să fie destul de ok. Noi, deşi nu plănuim să ne mutăm tocmai în Bucureşti (în ciuda faptului că mie îmi cam surâde ideea asta), ne gândim momentan dacă să luăm un astfel de apartament peste câţiva ani cu banii în mână, dacă să facem rate la dezvoltator ori rate la bancă. Sunt nişte costuri care în timp oricum se aplanează. Practic în prezent plătim chirie, nişte bani pe care nu putem să spunem că îi investim în ceva ce rămâne al nostru. Dar dacă am face rată pentru a achiziţiona un apartament cu 3 camere, lucrurile ar sta altfel după câţiva ani, am rămâne practic cu ceva.

Îmi place ideea de ansamblu rezidenţial sau complex rezidenţial. Mă încântă gândul că apartamentul e compartimentat altfel, că seamănă mai mult cu apartamentele în care am locuit în străinătate, că balcoanele sunt mai mari, că există spaţii verzi, locuri de parcare şi multe alte facilităţi. Dacă sunteţi la fel de curioşi ca şi mine, “google it” ori intraţi pe NuscoCitta.ro

7 comments on “Apartament cu 3 camere? Bucureşti?”

 1. n-as zice ca sunt chiar ieftine preturile apartamentele din Bucuresti, tinand cont de veniturile romanilor, dar recunosc ca, daca nu as avea casa mea, in loc sa platesc chirie si sa nu pot schimba o perdea dupa bunul plac, si eu as prefera sa ma indatorez sa imi iau apartamentul meu. Nu-mi place ideea creditelor, dar cam asta e singura solutie pentru noi.

 2. Turistbooking says:

  Frumos articol despre starea preturilor in Bucuresti. Nu uitati de Cluj Napoca, eu aici stau in chirie ca si programator in apartament cu o camera (320 Euro) dar preturile n-as putea spune ca sunt pentru romani ci mai mult pentru occidentali sau poate chiar mai mult. Desi in ultima perioada Clujul a deschis multe porti in sectorul IT preturile la chirii se datoreaza multor persoane care vin in Cluj Napoca la fel ca mine cu serviciul, pentru ca aici e de vis dar e si de platit.

  1. Ioana Radu says:

   Ei, sa nu exageram, 320 de euro e un pret ok, nu e mai mult decat platim in occident. Eu am inchiriata o singura camera si dau 450 de euro pe luna (asta pentru ca e orasul mic, caci in orasele mari chiriile sunt mult mai mari). Tu ai toata locuinta doar pentru tine si dai si mai putin. ;)

 3. Eu mă uit periodic pe olx sau alte site-uri la apartamente, chiar dacă nu o să îmi pot cumpăra unul în cel puțin 5 ani :)). Cred că o mare dorință a mea este să am un apartament absolut gol, cu nimic modificat în el și să îl decorez după bunul meu plac, de la gresie, la rame și „bibelouri”. Eu locuiesc în Timișoara tot în chirie și am văzut și peste 300 de euro la condiții nu foarte bune pentru o cameră. Mi se pare foarte mult, în ideea în care un job serios pleacă de la 1500 de lei.

  1. Ioana Radu says:

   Alea scumpe sunt pentru cine si le permite :D . Eu pe chirie nu prea vreau sa dau mult, asa ca ma orientez mereu in functie de cele mai mici preturi. Si eu am acelasi gand cu apartamentul, sa reusim sa luam unul gol si sa-l mobilam dupa bunul plac. Daca ar fi totusi un bloc nou, sunt convinsa ca nu m-ar deranja sa aiba deja gresie, faianta si parchet. Ca ar fi noi si la zi cu “ce se poarta”. Dar sa iau un apartament vechi cu gresie, faianta & stuff… Nope. Never.

 4. Acum inca mai este o perioada buna de cumparat apartamente cu 3 camere.
  Preturile par sa creasca putin, ceea ce este si bine pentru ca piata imobiliara trebuie sa-si revina.

  1. Ioana Radu says:

   Total de acord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>