Adv. & Stuff

Aplicaţia din mintea mea: Personal Trainer

By | 22.03.2015 | 0 Comment

V-aţi gândit vreodată ce aplicaţie aţi construi dacă vi s-ar da posibilitatea să fiţi creierul din spatele operaţiunii? Sinceră să fiu, mi-a trecut de câteva ori prin minte câte o chestie măruntă, fie când eram în autobuz, fie când mă plictiseam aşteptând să-mi vină rândul la casă la supermarket. Dar de data asta…

Ingenioşii de la UTOK au lansat o provocare, aceea de a ne pune mintea la contribuţie şi de a pune pe hârtie (virtual vorbind) propria idee de aplicaţie. Sau idei, la plural, dacă ne loveşte inspiraţia în mod repetat. Pe mine m-a „lovit” de mai multe ori însă e aceeaşi idee. Feeling curious? Haha, I bet ya!

UTOK este în căutarea următorului geniu al aplicaţiilor mobile şi lansează concursul “Be Tomorrow’s App Genius”, prin care va premia cu €2000 cea mai bună aplicaţie destinată telefoanelor mobile cu sistem de operare Android.

runningAplicaţia din mintea mea s-ar numi „Personal Trainer”. Meniul ar cuprinde următoarele secţiuni:
– SILVER my choices
– GOLD trust
– Food
– Training my mind

Secţiunea „SILVER my choices” este destinată utilizatorilor care vor să lucreze o anumită grupă musculară sau să facă doar unele tipuri de exerciţii. De exemplu, dacă eu mi-aş dori să slăbesc, aş intra la această secţiune şi aş alege, din sub-meniu, „exerciţii cardio”. Aplicaţia mi-ar trimite notificări cu propuneri de exerciţii cardio în fiecare zi sau doar în zilele în care setez să mă anunţe.

Secţiunea „GOLD trust” se adresează persoanelor care doresc să-şi construiască un întreg program, pentru a lucra toate părţile corpului. De exemplu, în fiecare luni notificări pentru spate şi braţe, miercurea pentru picioare, vinerea pentru abdomen etc. Un program complet dintr-o listă bogată de antrenamente structurate de profesionişti. De aici şi numele gold trust.

Secţiunea „Food” este, desigur, pentru alimentaţie. Un program sănătos devine interesant atunci când vezi imagini delicioase şi ţi se dau tot felul de ponturi interesante. Poţi bifa în lista alimentelor produsele care îţi plac, astfel aplicaţia îţi va trimite notificări doar cu preparate făcute din ingrediente alese de tine. Combinaţii sănătoase la care probabil nici nu te-ai fi gândit (precum o salată de cartofi fierţi, ou fiert, ceapă verde şi dressing de iaurt grecesc).
train your mind
Secţiunea „Training my mind” are doar două opţiuni: on şi off. Dacă e on, telefonul tău va vibra o dată pe zi cu un mesaj motivaţional. Dacă e off, e off… Nu e nevoie de prea multe explicaţii aici.

Această aplicaţie la care m-am gândit de mai multe ori (pentru că mi-ar plăcea să beneficiez de sprijin dar nu-mi pot permite un instructor şi un nutriţionist tot timpul anului) nu este menită să fure job-ul oamenilor care se ocupă cu aşa ceva. Scopul este acela de a-i determina pe cei sedentari să ia iniţiativă şi de a-i încuraja pe cei delăsători să aibă grijă de sănătatea lor în mod constant. Este, zic eu, o aplicaţie sănătoasă pentru trup şi suflet 😉

Mens sana in corpore sano!

Leave a Reply