Women's World

Aranjarea părului și… răbdarea

By | 19.01.2019 | 5 Comments

Da, unul dintre subiectele mele preferate de discuție este cel al îngrijirii podoabei capilare. Părul, din punctul meu de vedere, este unul dintre acele elemente care ne definesc. Din acest motiv am făcut constant progrese în ceea ce privește produsele pe care le folosesc, astfel că sunt câțiva ani de când cumpăr exclusiv produse profesionale pentru el. Nu-l sufoc cu îngrijirea, pentru că știu că asta e o greșeală, astfel că folosesc constant doar șampon profesional, mască profesională și, la uscare, ulei profesional. Doar atunci când îmi fac bucle sau îl îndrept cu peria rotativă aplic protecție termică, iar pentru asta am un super produs despre care o să scriu separat pe blog, că merită un articol în care toate luminile să fie asupra lui. Și fixativ la final, desigur. Cu fixare lejeră, pentru că îmi place aspectul natural. Azi, însă, aș vrea să scriu despre un capitol la care nu prea excelez când vine vorba de păr. Aranjatul lui.

bigudiuri velcro rollers

Oh, Doamne, aproape că am senzația că mă pedepsește cineva când trebuie să-mi aranjez părul. Se poate spune, cel mai simplu, că nu am răbdarea necesară să mă contorsionez ca să reușesc să-mi fac singură bucle sau să-l aranjez în orice alt mod. De obicei, când trebuie să fac asta și n-am timp să merg la salon ori n-am bani să merg la salon ori m-am gândit prea târziu să-mi fac programare și n-am mai găsit loc… de obicei când trebuie să-mi aranjez singură părul încep cu un oftat :)). Apoi iau șuvițele de păr rând pe rând și îmi dau silința să fac niște bucle frumoase. Cele mari și lejere sunt preferatele mele, făcute adesea din perie. Pe partea stângă îmi ies perfecte, pentru că de acolo încep. Pe parcurs îmi piere cheful și ajung să iau șuvițe de păr din ce în ce mai mari… și să scurtez și timpul în care să le aranjez… astfel că rezultatul final se traduce prin bucle neuniforme. Și așa ajung să dau părul după ureche în partea dreaptă și eventual să-l prind și cu niște agrafe, ca să nu se vadă că n-am avut chef să îmi aranjez părul și pe partea aia la fel ca în partea stângă a feței. Ce, credeați că părul meu cu bucle doar pe o parte e gândit așa? No way :)).

Una dintre fetele mele, știind toate chestiile de mai sus despre mine, plus faptul că nu mă sfiesc să investesc în aparate care să mă ajute să-mi aranjez părul, mi-a dat recent un link către o pagină cu ondulatoare automate. Probabil aparate concepute exact pentru fetele ca mine, fără răbdare în ce privește aranjarea părului. Că, dacă sunt pusă să număr firele de iarbă… cu asta sigur mă descurc și nu obiectez. Dar aranjarea părului… E un fel de călcâi al lui Ahile, adică acel punct slab al meu.

Am două cutii pline cu ustensile pentru păr. Două uscătoare de păr profesionale, două plăci de păr profesionale, un ondulator clasic, o perie cu keratină, o perie rotativă și 4 tipuri de bigudiuri. Din toate chestiile astea folosesc des un uscător de păr și peria rotativă. Peria asta, sincer, mi-a mai ușurat munca în privința buclelor, deci dacă sunteți la fel de lipsite de răbadre ca mine în privința aranjării părului să știți că o perie rotativă ajută mult. Eu am Philips Dynamic Volume, comandată prin decembrie 2014 (știu asta pentru că am scris pe blog despre ea la scurt timp după ce mi-am luat-o) și încă funcționează impecabil. S-ar putea chiar să-i fac un nou review, mai detaliat față de cel scris în urmă cu aproximativ 4 ani. Față de alte aparate pe care le-am cumpărat pentru aranjarea părului, peria asta chiar a meritat investiția.

Mai nou mă încântă ideea de bucle cu ondulatorul. E vorba de acele ondulatoare automate despre care mi-a zis Alexandra. Par să fie ușor de folosit, numai că eu nu mă încadrez în tipologia clasică de fete, cele cu răbdare să își aranjeze părul. Dar într-o zi o să mă mănânce palma atât de tare încât o să-mi iau un ondulator automat în ciuda faptului că nu se știe cât de mult îl voi folosi de fapt. Am încercat eu prea multe aparate pentru păr ca să nu îl încerc și pe ăsta. Who knows? Poate o să-mi placă mai mult decât peria rotativă? Dacă sunt printre voi persoane care au deja un ondulator automat, chiar vă rog să mă luminați un pic în privința asta și să-mi povestiți despre experiența voastră cu un astfel de aparat. Dacă nu… presimt că într-o zi o să mă luminez singură pe banii mei și pe muzica mea :D.

P.S.: Voi aveți răbdare să vă aranjați părul? Sau tot așa ca mine, vă pierdeți răbdarea după câteva șuvițe de păr? 😀

5 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  20/01/2019

  Eu nu prea am răbdare cu aranjatul părului.

  • Reply

   Ioana Radu

   05/02/2019

   Deci suntem mai multe 😀 .

 • Reply

  Cristina

  21/01/2019

  eu intotdeauna mi-am dorit bucle. La permanenturi si alte chestii de genul nu ma bag pentru ca si asa am parul rar si nu sunt deloc curioasa cum imi sta fara par deloc. Cu ondulatorul am incercat de catvea ori, dar ma dor mainile sa stau cu ele pe sus atata timp si simt ca am si 2 maini stangi si imi cam incurc parul. Ondulator automat am incercat la verisoara-mea, la cununia mea, si am vazut ca e super simplu de folosit. De atunci am tot zis ca vreau si eu, dar mereu apar alte prioritati.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  21/01/2019

  nu am avut niciodata rabdare sa il aranjez. am incercat de vreo cateva ori sa fac bucle, n-au stat, asa ca am renuntat. in schimb, mi-l mai indreptam. desi era deja lipit de cap. acum, daca e scurt, m-am potolit de tot. nu ii mai fac nimic, il las asa. si parca sta mai ok!

  • Reply

   Ioana Radu

   27/02/2019

   Eu am fost adesea de parere ca parul scurt necesita multa atentie, ca e nevoie sa fie aranjat in fiecare dimineata :D. Ma bucur sa aflu de la tine ca m-am inselat in privinta asta.

Leave a Reply