Women's World

Armonia culorilor în machiaj

By | 15.06.2019 | 2 Comments

În cadrul cursului de machiaj pe care îl urmez în prezent la Institutul Eurocor am ajuns la o lecție care mie îmi place foarte mult și despre care consider că ar trebui să scriu și aici, pe blog. Măcar două-trei paragrafe, că știu că adesea partea teoretică nu e chiar atât de atrăgătoare (dar esențială în orice domeniu de activitate). Armonia culorilor este despre atenția pe care trebuie să o acordăm nuanței părului, culorii ochilor și culorii/culorilor care compun vestimentația – toate astea înainte de a începe realizarea machiajului. Și, desigur, să acordăm atenția cuvenită subtonului pielii, despre care am scris mai multe într-un articol din trecut.

Armonia culorilor e în mare parte despre culorile pe care le alegem pentru machiajul ochilor, al pomeților și al buzelor, în raport cu cele care există deja (culorile vestimentației, ochilor, părului). Desigur, un rol important aparține și momentului zilei pentru care pregătim machiajul, pentru că un machiaj de zi armonios din punct de vedere al culorilor trebuie să fie mai discret decât un machiaj de seară, cu nuanțe mai blânde ale culorilor pe care le îndrăgim și care ni se potrivesc.

Și cum anume alegem culorile pentru machiaj astfel încât rezultatul să fie armonios? Cel mai bun criteriu pentru stabilirea unei palete de culori este pigmentul natural al pielii. Astfel, de mare ajutor sunt cele 4 anotimpuri ale anului, în funcție de care se pot identifica 4 categorii:

1. Femeia IARNĂ – cu piele albă, sidefată, fără niciun fel de umbre, o piele care nu se bronzează.
(ex.: Nicole Kidman, Marylin Monroe, Dita von Tesse)

2. Femeia PRIMĂVARĂ – cu piele rozalie, uneori cu pistrui, o piele care se bronzează foarte greu.
(ex.: Charline Theron, Kate Moss, Katherine Heigl)

3. Femeia VARĂ – cu piele galbenă, un ten palid care se bronzează relativ ușor și în profunzime.
(ex.: Julia Roberts, Jennifer Aniston, Sandra Bullock, Cameron Diaz)

4. Femeia TOAMNĂ – cu piele închisă la culoare, care se bronzează ușor, “din mers”.
(ex.: Eva Mendez, Ava Gardner, Salma Hayek, Eva Longoria)

Acum, având această clasificare, este foarte ușor de stabilit o gamă de culori pentru fiecare tip de femeie în funcție de pigmentul natural al pielii. Nuanțele din tabelul de mai jos sunt foarte utile pentru alegerea vestimentației, accesoriilor, fardurilor și vopselelor de păr.

tabel culori - armonia culorilor in machiaj

Acum, că aveți acest tabel la dispoziție, vă va fi ușor să nu dați greș cu alegerea culorilor potrivite pentru machiaj (și nu numai). Dacă vreți să vă înscrieți și voi la cursul de machiaj de la Institutul Eurocor, o puteți face urmând acest link.

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  15/06/2019

  Multumim pentru articol foarte util! Am sa tin cont de tot ce ai scris in articol!

 • Reply

  Valeria Chertes

  16/06/2019

  Am învățat cate ceva și eu din acest tabel.

Leave a Reply