Women's World

Aromele verii pe pielea ta • 5 parfumuri de vară

By | 24.05.2021 | 0 Comment

Timpul trece, lumea se schimbă, omenirea, planeta, mentalitățile se schimbă, însă la polul opus sunt și lucruri care rămân la fel, creându-se un echilibru. De exemplu, parfumurile de vară sunt fresh, cu note marine, cu note de flori delicate și cu note citrice. Oricât de mult ne-ar plăcea unele parfumuri, suntem sincere cu noi și știm că nu le putem purta tot anul. Unele mixuri de note olfactive sunt prea grele pentru zilele călduroase, mai ales pentru cele toride. Ca și cum ar încătușa, în loc să elibereze și să înflorească frumos sufletul celei care-l poartă. Și ce moment mai bun de a scrie câteva rânduri despre parfumuri de vară dacă nu acum, cu o mână de zile înainte de luna iunie?

Unul dintre parfumurile mele preferate, de exemplu, este nepotrivit pentru zilele mult prea călduroase. E vorba de Armani Si. Și-l las deoparte până la toamnă, în același timp făcând loc parfumurilor de vară pe care le am și care, dacă sunt folosite în alte anotimpuri, pot părea prea cuminți, prea delicate pentru zile ploioase sau prea răcoritoare pentru zile neprietenoase de iarnă (când, mai degrabă, ne ajută parfumurile puternice, calde).

Aromele verii pe pielea ta! 🌊💦☀️

1. Ocean di Gioia
A vorbi de vară fără a vorbi de valurile mării sau de gânduri la vacanțe pe tărâmuri îndepărtate, încercând temperatura apei unui ocean cu picioarele goale, savurând o bere rece sau un cocktail… e aproape imposibil. Iar Ocean di Gioia de la Giorgio Armani, cred eu, este un parfum care a apărut special pentru acelea dintre noi care iubim apa, care iubim liniștea dată de imensitatea oceanelor și necunoscutul pe care îl ascund adâncurile lor. Nu știu să înot, dar oceanele mă fascinează. Adânci, cu o lume doar a lor, puternice, de temut, iar la suprafață sunt liniștite și delicate. Nu e deloc de mirare că mi-am cumpărat acest parfum la scurt timp după ce a fost lansat.

Ocean di Gioia Giorgio Armani parfumuri de vară

2. Light Blue
Dolce & Gabbana are multe parfumuri care ne cuceresc. Din categoria celor de vară, Light Blue se numără printre cele mai îndrăgite și e mai mereu în topul parfumurilor pentru anotimpul cald. În sticluța simplă și elegantă se ascund note de măr verde, bambus, iasomie, lemn de lămâi, chihlimbar și o ușoară atingere de mosc. Totul ambalat într-o cutie care are la exterior catifea albastră ca cerul senin. Dolce Gabbana Light Blue a cucerit multe inimi prin simplitate, delicatețe și diafan.

3. Downtown
Dincolo de aromele marine prezentate mai sus, la punctul 3 vă propun o variantă mai… sassy! Downtown de la Calvin Klein este un parfum care se potrivește oricărui anotimp, însă la baza lui este un parfum fresh. Are însă avantajul de a avea și câteva note sexy pe alocuri. Dacă ești o iubitoare de parfumuri fresh și cauți o variantă care să fie și un pic provocatoare, cred că aceasta e o alegere câștigătoare. Este unul dintre acele parfumuri de vară pe care eu nu m-aș fi gândit să-l cumpăr, pentru că în general nu-s cine știe ce fan Calvin Klein, însă l-am primit cadou și l-am îndrăgit din prima clipă. A fost, cum s-ar spune, un super cadou! Și mi se întâmplă rar să primesc cadouri care mi se potrivesc atât atât de bine.

Downtown Calvin Klein

4. Alive
Vara ne simțim plini de viață, de energie, având parte de zile lungi, multă vitamina D din sursă naturală, vacanțe în locuri exotice sau în metropole în care ne lăsăm o bucățică din suflet cu promisiunea că într-o zi vom străbate din nou acele străduțe și vom gusta din nou din bunătățile restaurantelor cu specific local. Ce parfum mai potrivit pentru aventuri dacă nu Alive de la Hugo Boss? Cu note de coacăze negre, iasomie, vanilie, lemn de Alaska și cedru, cumva reușim să construim povestea de succes pe care o planificăm poate de câțiva ani. Alive face parte din acea categorie de parfumuri de vară care spune că nu e timp mai potrivit decât timpul prezent. After all, who says “bossy” better than BOSS? E timpul să începi să construiești acea dorință mare pe care o ai! Dacă ai nevoie de un pic de inspirație, Hugo Boss Alive s-ar putea să fie la reducere pe Notino.ro.

5. Ricci Ricci
Sunt parfumuri de vară la care poate nici nu te gândești că te-ar putea cuceri sau că ți se potrivesc mai bine decât jumătate din parfumurile pe care le ai în colecția personală. Așa mi s-a întâmplat cu Ricci Ricci de la Nina Ricci. Face parte din categoria parfumurilor florale și chypre, având note de rubarbă, tuberoză, fructe și lemn de santal. Sună a fi o nebunie, însă realitatea e că acest parfum e extrem de feminin și delicat. Un parfum ca o poveste de vară cu prințese.

Ricci Ricci Nina Ricci

În colecția personală am 3 din cele 5 parfumuri de vară despre care am scris mai sus, motiv pentru care am ales să ilustrez materialul cu fotografii făcute de mine, ca să vezi exact că folosesc ceea ce recomand și că o fac în cunoștință de cauză ♥.

Cheers! Și să ai o vară de neuitat!

Leave a Reply