Women's World

Atunci când machiajul dictează ținuta de Halloween :D

By | 23.10.2019 | 1 Comment

Am realizat că e tentant să mă gândesc la Halloween prin prisma machiajului. Personal nu m-am deghizat niciodată în nimic cu ocazia acestui eveniment, însă admit că m-am gândit de mai multe ori să fac pasul acesta 😀 . Cel mai mult mi-am dorit să îmi găsesc o salopetă de mecanic auto, însă e imposibil pentru mărimea mea. Nu m-am dat însă bătută, mă gândesc să-mi iau una de orice mărime, SH, iar apoi să o modific eu la mașina de cusut pe care încă nu mi-am cumpărat-o :)). Bănuiesc că nu-s singura care are o grămadă de planuri care nu s-au concretizat încă… Ei bine, întorcându-mă la Halloween, o zi din an pe care o consider chiar simpatică, mi-am dat seama că poate fi portița de scăpare pentru cine iubește machiajul. Din punctul meu de vedere puține sunt ocaziile în care putem purta un machiaj cu mult sclipici, unul smokey intens sau chiar unul de personaj. Ei bine, Halloween-ul e portița de scăpare a imaginației noastre în materie de machiaj. Am să notez mai jos 3 sugestii de machiaj Halloween + idei de outfits la fiecare în parte.

1. Mult sclipici

Am putea crede că sclipiciul nu poate fi elegant, însă e doar o preconcepție. Am testat teoria asta la cea mai recentă nuntă la care am fost, purtând un machiaj cu mult sclipici auriu. Rochia a fost simplă, bleumarin, însă cel mai mult m-a bucurat faptul că în sfârșit am prins curaj să folosesc sclipici în machiaj. Dacă încă n-ai testat sclipiciul, o bună ocazie poate fi chiar al tău make-up Halloween. Ca personaj, ca să adaptezi machiajul ținutei, poți fi drama queen, Barbie sau o divă autohtonă :)). Ori, de ce nu, Elsa sau altă crăiasă a zăpezii, caz în care folosești sclipici alb sau argintiu.

Ia în calcul că pentru un machiaj cu sclipici ai nevoie de primer special pentru sclipici, cât și de un sclipici bun (pastă sau pulbere).

machiaj Halloween sclipici

2. Rană deschisă

Fie că ești make-up artist și vrei să îți etalezi aptitudinile în ce privește crearea unei răni deschise, fie că ești o persoană care nu vrea să facă mare tam-tam din Halloween, o astfel de sugestie e chiar bună de luat în calcul. Dacă iubești finalul de octombrie și poveștile care circulă în jurul zilei cu pricina, atunci poți opta pentru un outfit pe măsura rănilor. Dacă însă preferi ceva mai lejer, un outfit obișnuit, de zi cu zi, e ok oricum.

Ia în calcul că pentru realizarea unui machiaj Halloween cu răni (care dacă nu mă înșel face parte din categoria machiajului prostetic) e nevoie de produse mai neconvenționale. De exemplu latex lichid, silicon sau ceară pentru răni.

3. Marilyn Monroe

Te-ai întrebat vreodată cum ai arăta în emblematica rochie midi albă a lui Marilyn Monroe și cu machiajul ei? Acum ai ocazia să testezi și în același timp să te simți bine. Asta pentru că un machiaj Halloween nu-i întotdeauna despre răni și deghizări duse la extremă, ci putem avea și o abordare finuță, după principiul less is more.

Aici nu ai nevoie de prea multe lucruri în materie de machiaj, ci doar de un fond de ten cu acoperire bună, un eyeliner negru și un ruj roșu aprins (preferabil lucios).

machiaj Halloween Marilyn Monroe

Cam așa arată un Halloween gândit din perspectiva machiajului. E o pasiune pe care mi-am descoperit-o relativ recent, adică de vreo maxim 2 ani. Mă machiam și înainte, desigur, însă nu vreun machiaj special. Acum sunt super entuziasmată când descopăr câte un sclipici nou sau când se lansează un nou spray de fixare a machiajului. Am început chiar să-mi iau produse de make-up în ediție limitată, chiar dacă prețurile sunt ceva mai piperate în cazul acestora. Pasiunea e pasiune, nu mă plâng 😀 , ci doar mă bucur că am descoperit-o și că am început să experimentez, că nu mă tem să merg dincolo de zona de confort.

Wishing you a happy and memorable Halloween! Cheers!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    23/10/2019

    Sunt superbe machiajele.

Leave a Reply