Diverse

Aveți nevoie de un detectiv particular?

By | 22.03.2019 | 1 Comment

În eventualitatea în care aveți nevoie de un detectiv particular nici nu se mai pune problema din punct de vedere al statului și situației cu sistemul în general, asta pentru că nu doar românii au nevoie de răspunsuri la anumite întrebări, ci oamenii din lumea întreagă. Majoritar vorbind, investigațiile au loc cu scopul de a ajuta în instanță una din părțile implicate, însă sunt și cazuri în care scopul investigațiilor are la bază decizii de business ori siguranța celor pe care-i iubim (de exemplu sunt cazuri în care părinții își doresc să știe ce se întâmplă cu adolescenții lor atunci când pleacă frecvent de acasă, dorindu-și să afle că ei sunt în siguranță și că nu au motive de îngrijorare).

detectiv particular

Haideți să vedem mai multe cazuri de investigații pe care le poate acoperi un detectiv particular, astfel încât să înțelegem mai bine când putem apela la o firmă ce furnizează servicii în acest domeniu.

• verificarea fidelității partenerului

Una dintre cele mai întâlnite situații în care oamenii apelează la un detectiv particular este aceea de a afla dacă partenerul este fidel sau nu. Contrar părerii majoritare, oamenii care își doresc să știe dacă sunt înșelați de partener nu sunt geloși sau posesivi, ci suspectează din comportamentul partenerului că ceva s-a schimbat și își doresc să știe cu exactitate dacă e vorba de o amantă/un amant sau nu. De regulă, oamenii își doresc să afle astfel de lucruri pentru a-și putea lua viața de la capăt înainte de a fi prea târziu, înainte de a investi timp și sentimente mai multe decât au investit deja. Așadar nu e neapărat vorba de gelozie sau posesivitate, cât de ideea de a nu mai pierde timp din viață alături de cineva care nu știe să aprecieze ceea ce are.

• verificarea conduitei profesionale

Sunt oameni de afaceri care doresc să știe cât mai multe informații despre cineva înainte de a semna un contract de colaborare sau un parteneriat, astfel încât să nu aibă ulterior surprize, fie ele de imagine sau chiar financiare. Totodată, în această categorie de investigații intră și verificarea unuia sau a mai multor angajați. Firmele care investesc constant în angajați, oferindu-le salarii bune, bonusuri și/sau training-uri, își doresc ca oamenii lor să se comporte profi și să-i reprezinte fără a aduce prejudicii firmei (de niciun fel). Personal am lucrat într-o astfel de firmă, unde se punea mare preț pe conduită și eram revizuiți constant atât prin prisma rezultatelor profesionale, cât și prin cea a imaginii în timpul programului și a modului în care ne comportam chiar și în timpul liber, pe motiv că fiecare dintre noi era într-un fel imaginea firmei. Așadar, cei care apelează la un detectiv particular pentru verificarea conduitei profesionale au motive bine întemeiate, dorindu-și să se asigure că investesc în profesionalism, aspectul acesta aducându-le beneficii pe termen lung.

• localizarea oricărei persoane

Atunci când o persoană este dată dispărută, a ne baza exclusiv pe organele statului poate fi insuficient. În detaliu e vorba de faptul că poliția nu dispune de atât de multe resurse (timp, bani și personal) pentru a desfășura investigațiile de localizare cât mai repede. Un detectiv particular percepe anumite costuri pentru o astfel de investigație, însă poate lucra 24 de ore din 24, 7 zile din 7, iar căutarea persoanei dispărute poate începe chiar din ziua în care descoperim absența inexiplicabilă a ei, fără a fi nevoie să așteptăm 48 de ore (așa cum se cere atunci când mergem să declarăm la poliție dispariția unei persoane).

• verificarea conduitei minorilor

Nu se pune problema de lipsa încrederii față de propriul copil, ci faptul că prezentul în care trăim vine la pachet cu mai multe situații care ne determină să ne îngrijorăm. Dacă cei care sunt mici pot fi monitorizați prin intermediul ceasurilor smart pentru copii, cele care sunt dotate cu GPS și microfon, astfel încât părinții să știe ce se întâmplă și eventual cum sunt tratați copiii lor de către cei din jur, fie că e vorba de copii de vârsta lor sau persoane adulte, ei bine în cazul copiilor mai mari sau adolescenților lucrurile nu sunt la fel de simple, iar situațiile de risc sunt cu atât mai mari. În marea majoritate a cazurilor, un detectiv particular Bucuresti este căutat pentru verificarea conduitei minorilor, în capitală fiind riscuri mai mari în ceea ce privește aderarea la un anturaj nepotrivit, totodată aici copiii având posibilitatea de a se maturiza mai rapid prin prisma circumstanțelor la care sunt expuși – de exemplu sunt nevoiți să se deplaseze singuri cu mijloacele de transport în comun mult mai devreme decât copiii din alte orașe ale țării, învață destul de devreme să pună sub semnul întrebării intențiile celor din jur (rata criminalității în capitală fiind mai crescută) și sunt expuși mai multor tentații și/sau oportunități. Nu e deloc de mirare că unii părinți apelează la detectivi particulari pentru a se asigura de siguranța copiilor lor.

• detectiv particular pentru investigație divorț sau separare

Lucrurile sunt destul de sensibile în zona aceasta, atât divorțul cât și separarea fiind grele pentru cei implicați. Însă din dorința de a lua cele mai bune decizii, atunci când oamenii pornesc pe drumuri diferite ei apelează la detectivi particulari care să-i ajute să afle dacă se cade ca lucrurile să fie împărțite amiabil între ei sau dacă e cazul să se lupte. De exemplu unul dintre parteneri poate avea o relație extraconjugală, poate chiar și un copil sau, în unele cazuri, afaceri ori proprietăți nedeclarate.

***

Concluzii
Indiferent că e vorba de apelarea la un detectiv particular pentru situații de business sau pentru chestiuni mai personale, investigațiile au rolul de a face lumină și de a fi de folos în luarea unor decizii. Informația, în general vorbind, înseamnă putere. Uneori poate fi liniștitor să cunoaștem anumite lucruri, iar alteori poate fi dureros, însă scopul adevărului este acela de a ne ajuta să luăm cele mai bune decizii pentru noi, cunoscând cât mai multe detalii ale unei situații avem mai multe șanse de a lua deciziile corecte.

Fie că e vorba de detectiv particular București, detectiv particular Iasi sau orice altă locație din țară, importantă este nu doar decizia de a apela la investigații, ci și un minim studiu în ce privește firmele care oferă servicii pe acest segment, astfel încât banii plătiți să corespundă cu profesionalismul pe care-l așteptați. O opțiune validă ar fi și firma Detectiv Premium, care oferă servicii în toate județele din țară, cât și peste hotare, având oameni pregătiți să desfășoare investigații și în U.K., Franța, Germania, Italia, Spania și Ungaria. Oferă transparență și în privința prețurilor, fiind afișate pe site-ul lor (detectivpremium.ro), iar în același timp au și o secțiune de blog unde postează articole de interes din sfera investigațiilor, care să le fie de ajutor celor ce doresc să apeleze la servicii de acest gen.

Sper ca informațiile de astăzi să vă fi fost de folos și, indiferent de motivul pentru care vă gândiți să apelați la un detectiv particular, să luați cele mai bune decizii pentru voi și cei dragi.

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    27/03/2019

    Mulțumim pentru informații ,sper sa nu trebuiască să apelez niciodată.

Leave a Reply