Adv. & Stuff

Băieţii noştri au calculat-o pe asta!

By | 08.07.2015 | 12 Comments

Mă opresc din când în când, în mijlocul încăperii, şi-i văd pe toţi cum aleargă în toate direcţiile posibile şi imposibile. Derulez imaginile astea în slow motion şi le revăd obsesiv de mult. Apoi încep să fac câţiva paşi într-o direcţie, către smartphone-ul argintiu din vitrina cea mare, mă răsucesc subit pe călcâie şi pornesc în partea opusă, către gadget-ul de pe stand-ul din centrul încăperii. Pe de o parte, cu toată agitaţia asta a noastră, a consumatorilor români, faţă de tot ceea ce înseamnă produs străin, am început să apreciem tot mai mult smartphone-urile şi tabletele companiei româneşti Allview.

Ne-am săturat de minciuni de gadget-uri despre care nu ştim niciodată cu exactitate dacă-s făcute în China, Japonia sau Finlanda. Am deschis bine ochii şi am realizat că România este printre liderii europeni în domeniul IT, ba chiar un mare om de afaceri de la Microsoft din State, de la firma-mamă, afirma că românii vin puternic din spate şi cuceresc o mare parte din acest segment de piaţă. Allview, de exemplu, a câştigat enorm de mult teren pe piaţa internă. În afară de asta, îşi dezvoltă activitatea pe 14 pieţe internaţionale. Cum vă sună asta pentru o companie românească din domeniul IT şi Comunicaţii?

Câtă vreme am locuit în afara ţării am tot auzit în stânga şi-n dreapta că România a rămas în urmă şi că nu va fi niciodată la nivelul altor ţări europene. Dragi români de peste hotare, economia este în urmă! Oamenii, în schimb, sunt la zi cu tot ce mişcă. De la haine, filme şi mâncăruri simandicoase, până la smartphone-uri, tablete, laptopuri şi ceasuri, Să ţineţi minte de Allview căci ştiu ce spun. Este o companie care contribuie decisiv la dezvoltarea de noi tehnologii pe piaţa IT. Când a lovit România în forţă, cu gadget-uri de calitate pe care toată lumea le laudă, am zis că cine ştie ce norvegieni sau japonezi sunt la conducere. Când, ce să vezi, băieţii noştri au calculat-o pe asta. Tot înainte!

Dacă ar fi să zic ce-mi place cel mai mult din gama de produse Allview… hmm… Grea decizie. Îmi plac foarte mult modelele X2 Soul Xtreme şi X2 Soul PRO pentru că sunt mai pătrăţoase, mai masculine (da, ştiu, sunt fată, dar nu sunt adepta chestiilor drăgălaşe, mă atrag mai degrabă chestiile cu design dur, bine definit). Ambele au specificaţii foarte bune:

X2 Soul Xtreme [VS.] X2 Soul PRO
3GB RAM vs. 2GB RAM
24MP & 8MP camera frontală vs. 13MP & 8MP
Procesor Octa Core 1,7 GHz, 64-bit (ambele)
Memorie Flash 64GB (up to 192GB) vs. 16 GB
Ambele dispun de sticlă rezistentă la zgârieturi faţă şi spate

Allview X2 Soul PRO

Aş putea să supun comparaţiei specificaţiile celor două modele dar mi-ar lua mult prea mult timp iar articolul acesta nu vreau să fie tehnic. Ideea era de ce îndrăgesc eu cele două tipuri de smartphone de la Allview. Pe lângă acestea, care au preţuri pe măsură, îmi place foarte mult Allview E2 Jump. Preţul este foarte bun, având în vedere că e rezistent la apă, standard IPX5, interior capsulat. Îmi place combinaţia de culori, negru cu verde praz. E foarte fresh ca aspect, numai bun de luat cu mine când mă aventurez cu bicicleta. Sincer, m-ar tenta să fac nişte fotografii cu el şi cu bicla, undeva pe Transalpina. Cadru verde şi telefon care să se asorteze cu spriritul liber, perfect! 😀

Allview E2 Jump

12 Comments

 • Reply

  Chris

  08/07/2015

  Arata bine prima poza. Si ai dreptate, noi romanii chiar ne pricepem la multe chestii, mai ales in industria IT.

  • Reply

   Ioana Radu

   08/07/2015

   In prima poza este X2 Soul PRO.

 • Reply

  Florin Matei

  08/07/2015

  Eu am E2 Jump si se misca foarte foarte bine! Plus ca e rezistent l-am scapat de multe ori si n-are nimic

  • Reply

   Ioana Radu

   08/07/2015

   Eu l-am vazut la cineva si mi-a placut maxim cum arata, are verdele ala frumos :d

 • Reply

  john

  08/07/2015

  După două telefoane allview (P6 Stony și V1 Viper ) care nu au funcționat optim nici un an, fiind nevoit sa trec prin calvarul returnării ori reparațiilor, credeți-mă ca nu mă mai convig aspectul ori ultimele tendințe în materie de tehnologie și software. Păcat de imagine ca nu este susținută de calitate.

  • Reply

   Ioana Radu

   08/07/2015

   Imi pare rau pentru experienta pe care ai avut-o 🙁
   Multa lume mi-a zis aproape numai de bine pana acum, de aceea ma gandesc la un allview.

 • Reply

  Iugulescu Mircea

  08/07/2015

  soul xtreme nu e si pe alta culoare? specificatiile sunt foarte bune, dar culoarea nu e prea potrivita pentru mine

  • Reply

   Ioana Radu

   08/07/2015

   Mhm… m-ai prins aici, nu stiu sa-ti spun. Il rezolvi cu o husa :d

 • Reply

  Edi

  08/07/2015

  Am un V1 Viper dual sim de la Allview si sunt foarte multumit de el. Amplificatorul Yahama incorporat este de calitate superioara, la fel si ecranul si restul materialelor din care este facut smartphone-ul, rezista bine la loviri (a trecut deja prin multe). Interesant este ca a venit cu 3 capace in cutie: alb, albastru si negru. Sistemul de operare este foarte stabil, n-am avut probleme nici cu asta. Inainte am avut un samsung si mi-a tot facut figuri pe partea de software. Dar cu asta de la allview totul merge struna. Recomand!

  • Reply

   Ioana Radu

   08/07/2015

   Mai stiu si eu persoane care au avut probleme cu samsung.

 • Reply

  Dan

  08/07/2015

  Calitatea ecranului este foarte buna la orice model de smartphone Allview. Lucrez ca dealer intr-un magazin cu gadget-uri si am multi clienti care mi-au specificat acest aspect. Iar calitatea sunetului este exceptionala. E o alegere buna, daca te gandesti sa-ti schimbi telefonul.

  • Reply

   Ioana Radu

   08/07/2015

   Cineva mi-a scris pe facebook ca se misca mai bine daca ii pun si card de memorie. Nu credeam ca micro SD-ul are vreo legatura la partea asta. Are? hmm…

Leave a Reply