Review produse & servicii

Benefic pentru ten mixt și/sau cu imperfecțiuni: fluid facial cu acid mandelic

By | 05.03.2019 | 2 Comments

Dacă ar fi așa simplu cu oamenii precum e cu produsele, ah, ce bine ar fi… Oamenii nu vin cu instrucțiuni de utilizare și nici nu știm de ce fel sunt până nu e prea târziu, de obicei. Cu produsele, însă, e clar încă de la început dacă sunt pentru ten normal, uscat, gras ori mixt. Și știm și în ce cantități vin, cât costă și care e menirea lor. Sincer, și cred că s-a observat lucrul acesta la mine în nenumărate rânduri, nu-mi place să vorbesc despre oameni. Fiecare cu crucea lui, la casa lui. Însă a vorbi și a scrie despre produse e un mod de a mă relaxa, o metodă de a mă concentra pe chestiile frumoase pe care le descopăr (și de a le ignora pe cele negative din viața mea). Să fac review-uri ale diverselor produse e mai mult decât faptul în sine de a scrie niște caracteristici, ci e vorba de mici experiențe care m-au bucurat și continuă să mă bucure datorită texturilor fine, parfumurilor delicate, recipientelor frumoase… și mai ales datorită rezultatelor. Ei bine, rândurile de azi le dedic dragului meu fluid facial cu acid mandelic.

Nomasvello fluid facial cu acid mandelic pentru ten mixt si/sau cu imperfectiuni

Nomasvello fluid facial cu acid mandelic

De o lună de zile am fluidul facial cu acid mandelic și tot de atâta timp îl folosesc în fiecare seară. Mi-a fost recomandat după ce mi-am făcut diagnoza facială (cea care e gratuită la în toate centrele Nomasvello din țară) și am aflat mai clar cu ce probleme se confruntă tenul meu. Și dacă tot am încercat multe produse de-a lungul anilor pentru a ține sub control tenul mixt, cu secreția de sebum deloc prietenoasă din zona T, atunci un produs în plus nu m-ar fi rănit dacă l-aș fi încercat. Numai că de data asta a fost cu noroc. De data asta chiar nu mai am probleme cu zona T, aspect pe care l-am observat chiar după primele zile de utilizare a fluidului facial.

Ca să fie lucrurile cât mai clare… În primul rând menționez că am ten mixt în combinația asta: exces de sebum în zona T (frunte, nas, bărbie) și ten acneic cu imperfecțiuni pe obrăjori. Este un mix care mi-a dat multe bătăi de cap de-a lungul anilor, dar cumva reușeam să țin sub control una din cele două părți ale tenului. De regulă mă descurcam ok cu zonele acneice, însă pentru zona T am încercat în decurs de vreo 10 ani nenumărate produse care însă nu-mi amintesc să fi schimbat ceva cu adevărat pe termen lung. În proporție de 90% produsele pe care le-am folosit în trecut ori nu curățau corespunzător excesul de sebum din zona T, ori îl curățau prea agresiv și apoi urma un boom și cantitatea de sebum era chiar mai mare (pentru că se știe că nu e bună nici curățarea agresivă, că distruge echilibrul tenului). Cu produsul acesta pe care l-am luat în urmă cu o lună de la Nomasvello, adică fluid facial cu acid mandelic, lucrurile stau însă altfel. El se încadrează în partea aia de 10% produse care se potrivesc tenului meu.

Cum acționează acest fluid facial cu acid mandelic pe tenul meu și cum anume îl folosesc? Fluidul se aplică în fiecare seară pe tenul curat. Adică indiferent dacă ne machiem sau nu, tenul trebuie curățat, fie cu un gel de curățare, fie cu apă micelară sau apă lipozomală. Fluidul facial se dozează foarte ușor, recipientul produsului fiind cu pompiță. Textura este lejeră, ușor lichidă, astfel că e ușor de masat pe ten și intră relativ repede în piele. În scurt timp în zona T, acolo unde e problemă mare cu sebumul, se observă o îmbunătățire a aspectului pielii, nu mai lucește și nu se mai simte uleioasă la atingere. Chestia asta se poate obține și cu alte produse, dar ceea ce m-a mirat pe mine de fapt a fost efectul îndelungat. Dacă alte produse reduc sebumul și matifiază cam timp de o oră, până la maxim 3, utilizarea fluidului pe bază de acid mandelic mă ajută să mă trezesc acum în fiecare zi cu tenul fără acel exces de sebum. Practic tenul meu arată și se simte de parcă ar fi un ten normal. Pentru prima oară găsesc un produs cu efect îndelungat și care are și avantajul de a fi dermatocosmetic, deci nu este agresiv. Un fel de double-win.

fluid facial cu acid mandelic pentru ten mixt si/sau cu imperfectiuni

fluid facial cu acid mandelic

Am aflat ulterior, vorbind cu prietena mea Alena State despre fluidul facial pe care mi l-am luat, că acidul mandelic este un ingredient minune în ce privește îngrijirea tenului în general. Eu încă sunt plăcut surprinsă de rezultatele pe care le-am obținut și cred că acesta ar trebui să fie scopul tuturor produselor de îngrijire, să ne ajute să simțim că tenul nostru nu e cu probleme (ori alte zone de pe corp), că sunt în viața asta o mulțime de alte chestii pe care trebuie să ne concentrăm atenția. Măcar cu produsele pe care le folosim să scăpăm de niște griji. Măcar de-ar fi toate așa ca fluidul facial minune. Și îmi dau silința să nu-l laud mai mult de atât, fiind conștientă că lauda prea multă e un pic suspicioasă, dar e destul de greu. Ca fată cu ten problematic în sfârșit am găsit produsul care mi se potrivește 😀 , iar asta contează mult. Adică într-o societate în care trebuie să fim și deștepte și frumoase, să ținem pasul cu toate devine obositor de la un punct în colo.

Ca să ajung și la partea care de obicei nu ne place, adică partea aia cu bani și preț :D, menționez că acest fluid facial cu acid mandelic costă 130 de lei, recipientul produsului fiind de 50ml. Din punctul meu de vedere, care-l folosesc deja de o lună, produsul are inclusv avantajul de a ajunge pentru multicel timp, deci e o investiție care se merită. Iar eu l-aș fi luat și dacă era mai scump, pentru că în sfârșit nu mai am problema excesului de sebum.

fluid facial cu acid mandelic

Există fluid facial și de alte tipuri, nu doar pe bază de acid mandelic. Acesta e pentru tenul mixt și/sau cu imperfecțiuni, cum îl am eu. Știu că mai este unul cu acid glicolic, unul cu DMAE și unul cu vitamina C. Toate se găsesc în centrele Nomasvello din țară, cât și pe site-ul brand-ului, unde puteți citi detalii despre fiecare în parte. Eu l-am luat pe al meu din Nomasvello AFI Cotroceni, pentru că pe acolo trec destul de des.

Sper că materialul meu v-a fost util, cu atât mai mult acelora dintre voi care aveți ten mixt și vă confruntați cu aceleași probleme ca mine. Știu că “the struggle is real”, dar mai știu și că fluidul facial cu acid mandelic m-a scăpat de grijile privind problemele tenului.

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  09/03/2019

  Mulțumesc pentru recomandare.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2019

   Cu drag, Valeria! :*

Leave a Reply