Adv. & Stuff, Sport

Biciclete de damă cu stil. They see us rollin’, they hatin’!

By | 13.09.2016 | 6 Comments

Să ai bicicletă, în ziua de azi, e un pic diferit faţă de cum era în urmă cu 20 de ani. Pe atunci nu conta prea mult bicicleta în sine, ci norocul de a avea una şi plăcerea de a face ture cu ea prin cartier sau prin sat, după caz. Acum lucrurile stau un pic diferit (un pic mai mult). Există, din punctul meu de vedere, mai multe categorii:
★ cei care pedalează din dorinţa de a avea un stil de viaţă mai sănătos;
★ cei care îşi doresc fluidizarea traficului şi salvarea a câteva zeci de minute (comparativ cu timpul pe care l-ar petrece în trafic dacă ar merge cu autoturismul sau cu mijloacele de transport în comun);
★ cei care adoptă bicicleta din dorinţa de a contribui la transformarea României (aducerea imaginii ţării mai aproape de imaginea statelor în care mersul pe bibicletă e deja la ordinea zilei – precum Elveţia, Suedia, Franţa şi Danemarca);
★ cei pentru care bicicleta e un hobby pentru timpul liber;
★ cei care sunt pasionaţi de sportul de performanţă (enduro, cross country, downhill, dirt jump – toate acestea fiind din categoria MTB)
★ şi, desigur, bicicleta ca fiţă :D.

Personal mă încadrez la mai multe categorii din cele menţionate. Ceea ce, între noi fie vorba, nu e un lucru rău. Dar nu e rău nici dacă te încadrezi la una singură. Cred că dincolo de motivele pentru care alegem să pedalăm, e important să o facem. E important să mergem pe bibicletă, oricare ar fi motivele care ne împing să facem asta. Da, se pune şi slăbitul, pentru că ştiu că sunt multe reprezentante ale sexului frumos care pedalează de zor pentru a da jos câteva kilograme şi/sau pentru a se menţine în formă. Gambe, coapse, fund – toate au parte de antrenament în timpul biciclitului. Aşa că nu vă rămâne altceva de făcut decât să vă alegeţi cel mai frumos model dintr-un magazin de biciclete şi să-ncepeţi să puneţi fundul acela frumos la treabă 😀

keep-it-simple-thats-the-secret-bicycle-quote

Când e vorba de modele din categoria biciclete dama, opţiunile sunt cât se poate de diversificate. Putem alege o bicicletă clasică de oraş sau o bicicletă MTB. Putem opta pentru o combinaţie all-black sau un mix interesant de culori (cadru roz şi jante albe). Şi, bonus, putem alege o bicicletă de damă sau una de bărbaţi.

Eu, fată fiind, am optat pentru un MTB cât se poate de masculin. O grămadă de băieţi întorc capul după bicicleta mea şi îmi place la nebunie să primesc complimente pentru cadrul mat, furca pe aer, schimbătoarele albe Shimano, inclusiv pentru pedale. Am fost băieţoasă dintotdeauna. Totodată ştiu că majoritatea doamnelor şi domnişoarelor care pedalează se orientează către biciclete de damă, specifice sexului pe care-l reprezintă cu brio. Eu nu mă descurc să fiu o lady pe bicicletă, însă am văzut multe fete care arată demenţial de bine când rulează prin oraş pe două roţi, fie că e vorba de pedalat în trafic ori prin parc. Ladies know how to roll! Dar, în ceea ce priveşte manevrele cu MTB-ul, nici eu nu sunt departe de “know how to roll”. De aici mi-a venit şi ideea din titlu. They see us rollin’, they hatin’! 😉

bicicleta-ioana-radu

Am observat că Perfectbike.ro este unul dintre magazinele preferate când vine vorba de achiziţionarea bicicletelor de damă. Am auzit o fată că şi-a găsit acolo bicicleta pe care şi-o dorea de mult timp. Câteva săptămâni mai târziu am văzut la altcineva o bicicletă cu un cadru alb cu puţin portocaliu. I-am făcut complimente pentru achiziţie şi, ulterior, am aflat că o avea tot de la Perfectbike.ro, ceea ce mi s-a părut suficient de interesant încât să arunc şi eu un ochi pe site. Bicicleta albă care m-a cucerit era un MTB hardtail Haibike Life 7.10, model 2016. Doamna respectivă era clar în pas cu trendurile în materie de biciclete. Bicla mea cred că e un model de prin 2009 :D. Asta e frumuseţea pe care am văzut-o la ea şi care mi s-a părut feminină şi interesantă pentru un model MTB:

mtb-hardtail-haibike-life-7-10-dama-2016

În ceea ce priveşte bicicletele de oraş, părerile sunt împărţite. Pe de o parte există cursiera şi fixia, ambele fiind biciclete cu roţile foarte subţiri, perfecte pentru alergat dintr-un capăt în altul al oraşului. Sunt şi uşoare, cred că cele mai uşoare biciclete, deci le puteţi coborî şi urca fără probleme, indiferent de etajul la care locuiţi. Însă aceste două tipuri de biciclete cam au dezavantajul că nu le putem folosi oriunde şi oricând.

Ceea ce mă determină să vă spun de MTB-uri, care sunt ideale pentru orice teren şi orice tip de vreme. Asfalt, piatră cubică, pavele, drum cu pietriş, pământ cu denivelări (la o cursă prin pădure, de exemplu). Totodată, eu am pedalat la MTB atât primăvara şi vara, cât şi în zilele ploioase de toamnă, dar şi pe zăpadă, în anotimpul rece. Orice tip de bicicletă are şi dezavantaje, iar în cazul MTB-ului e vorba de greutate, fiind între 11 şi 20 de kilograme. A mea cred că are 14 kg sau 13 virgulă ceva. Însă prefer să urc bicicleta asta până la etajul 4 de fiecare dată, dar să ştiu că mă pot bucura de ea tot timpul anului, indiferent de tipului terenului sau de starea vremii.

Am văzut multe modele frumoase la PerfectBike.ro. Unul dintre ele este chiar MTB-ul de mai sus, cel cu cadrul alb cu portocaliu, dar şi cele două biciclete de mai jos, prima fiind bicicleta MTB hardtail Haibike Life 7.40 dama 2016, iar a doua bicicletă de cross Winora Dakar 2016:

perfectbike-magazin-biciclete-dama

Însă, deşi sunt adepta modelelor de biciclete care se potrivesc pe cât mai multe tipuri de teren şi de vreme, recunosc faptul că ştiu să apreciez şi o bicicletă stilată de oraş. Având în vedere că stau la bloc, spaţiul nu-mi permite să am două biciclete ale mele şi încă una a prietenului meu. Însă, dacă aş sta la casă ori dacă aş avea o debara mai mare, admit că mi-ar plăcea să am şi o frumuseţe de oraş, mai feminină aşa, cu care să “defilez” like a lady la evenimente precum SkirtBike. În acest sens, cei de la PerfectBike.ro m-au cucerit cu două modele de biciclete de oraş. În toată splendoarea lor, vă prezint Winora Laguna şi Winora Jade, ambele modele din 2016:

perfectbike-biciclete-de-oras

Două frumuseţi, pe bună dreptate. O spun inclusiv eu, care de fel sunt pasionată de biciclete MTB cât se poate de masculine. Şi îmi place mult şi faptul că ambele au suport metalic la roata din spate, unde ar putea fi ataşat un scaun/fotoliu pentru copil. Sunt momente în care iau în calcul şi astfel de opţiuni, că va veni o zi în care voi avea un pui de om şi cu siguranţă voi vrea să-l împrietenesc de mic cu sportul, dar mai ales cu bicicletele. Prietenul meu este rider, eu biciclesc doar ocazional. Însă din doi oameni pasionaţi de biciclete nu are cum să rezulte un om căruia să nu-i placă să pedaleze. Păi ce, e după el? :))

Tot din categoria bicicletelor de oraş vreau să menţionez şi bicicletele electrice, poate cele mai controversate dintre toate. Pe de o parte este ideea de bicicletă la care nu e nevoie să pedalezi, ceea ce e oarecum împotriva naturii bicicletei. Poţi cupla bicla la modul electric şi merge singură :D. Pe de altă parte… te poţi strecura foarte uşor în trafic şi poţi străbate cu bicicleta electrică inclusiv Bucureştiul dintr-un capăt până în celălalt, fără să te doară picioarele. Acest tip de bicicletă mi se pare ideală pentru cei care au mult de mers de acasă până la locul de muncă, dar care totodată urăsc să piardă mult timp în trafic. Uite un model interesant de bicicletă electrică Winora, de la Perfectbike.ro:

bicicleta-electrica-winora

Pentru fiecare bicicletă există omul potrivit. Aşa cum zic eu adesea că fiecare carte are cititorii ei. Regula cea mai importantă în alegerea bicicletei cred că este să ne placă. Să ne placă atât de mult încât să ne dorim să o scoatem în lume cât mai des. Să mergem cu ea la serviciu, să participăm la diferite concursuri (fie evenimente de oraş, fie din afara lui), să ne relaxăm prin parc la sfârşitul unei săptămâni obositoare şi să ne bucurăm de beneficiile pedalatului, care nu sunt doar de ordin fizic, prin faptul că lucrează frumos muşchii picioarelor dar şi muşchii fesieri, ci se resimt şi la nivel psihic, sportul în sine ajutând la eliminarea stresului şi la producerea de serotonină, cunoscută ca fiind „hormonul fericirii”.

Bicicleta potrivită pentru tine care este? 😀

6 Comments

 • Reply

  Teodora

  13/09/2016

  Hihihi! Ce tare esti! Cred ca acum as mai incerca sa merg pe bicicleta, dupa ce au disparut maidanezii din Bucuresti. Acum cativa ani era sport extrem si foarte imprevizibil.

  • Reply

   Ioana Radu

   13/09/2016

   Tu esti o norocoasa ca stai tocmai in orasul in care sunt atat de multe evenimente dedicate biciclistilor ♥ si atat de multe parcuri pe unde te poti plimba in timpul liber 😀

 • Reply

  Deby

  14/09/2016

  Măi, deci nici nu mai țin minte de când nu m-am mai dat pe o bicicletă. Dar dacă aș avea o bicicletă dinasta feminină cum îți place ție… n-aș zice nu.

  • Reply

   Ioana Radu

   14/09/2016

   Adesea conteaza si bicicleta, ca daca-i frumoasa si ne e drag de ea, o scoatem mult mai des din casa :D.

 • Reply

  Mada

  14/09/2016

  Îmi place sa merg pe bicicleta, dar deocamdata nu am spatiu ca sa imi cumpar una. Mai ajung prin Tineretului din an în Paște și închiriez câte o oră. Hmm.. nu am mai fost de mult.

  • Reply

   Ioana Radu

   14/09/2016

   Hmm… e complicat cand nu ai spatiu.

Leave a Reply