Adv. & Stuff

Bijuterii din aur și argint – cadouri prețioase pentru tine

By | 05.08.2018 | 1 Comment

Pentru o viață sănătoasă, liniștită și împăcată, a ne gândi la noi cel puțin în mod egal pe cât ne gândim la cei din jurul nostru devine un act de normalitate. Vedem adesea lucruri care ne plac și ne emoționăm gândindu-ne la persoanele pe care ne-ar plăcea să le răsfățăm și implicit să le vedem zâmbind. Însă ar trebui ca în tot acest proces de oferire a bucuriei să ne includem și pe noi, să ne oferim din când în când bucuria pe care le-o oferim și celor dragi, să ne iubim așa cum vrem să fim iubiți, să ne oferim din când în când exact cadourile pe care ni le dorim. Astăzi vorbim despre cadourile prețioase pentru noi, adică bijuterii de aur și bijuterii de argint. Unii ar putea spune că era și timpul să începem să ne gândim mai mult la noi. Pe bună dreptate. Și vom lua drept exemple mai multe bijuterii aur și argint de la Emergold, o bijuterie care oferă certificat de garanție pentru fiecare produs în parte întru atestarea calității.

Aur sau argint? Ce alegem?
Atunci când vorbim de bijuterii de aur sau bijuterii de argint, se poate spune că fiecare metal prețios are clienții lui. Și aici nu ne referim la culoare, având în vedere că aurul este de mai multe tipuri, ci ne referim la caracteristicile sau proprietățile fiecăruia dintre ele și la preț. Nu putem spune că prețul nu este un element cheie în procesul de luare a unei decizii. De exemplu eu am purtat foarte mulți ani argint, inclusiv brățări fixe, care sunt niște bijuterii mai grele. Din aur nu mi le-aș fi permis la vremea cu pricina. Trecerea la bijuterii de aur am făcut-o însă din alte considerente, anume că din cauza unor probleme de sănătate mi se colorează pielea într-o nuanță puternică de verde de la argint. Așa cum menționam mai sus, atunci când alegem metalul prețios din care să fie făcute bijuteriile ne raportăm și la proprietățile acestuia. În fond, atât aurul cât și argintul sunt elemente chimice.

bijuterii de aur

Bijuterii de aur
Subiectul bijuteriilor realizate din acest metal prețios este destul de amplu, aurul fiind probabil cel mai îndrăgit material folosit în acest scop. Fie că vorbim de coliere de aur, brățări de aur, cercei de aur, lănțișoare de aur, verighete și câte și mai câte alte tipuri de bijuterii, ele sunt vândute la scară largă – atât în țările mai puțin dezvoltate, cât și în cele bogate, unde aurul este chiar un simbol al prosperității. Personal, deși mulți ani nu am fost deloc adepta acestui metal prețios, inelul de logodnă este totuși din aur alb și la fel vor fi probabil și verighetele. Am tot scris despre nuntă în perioada aceasta, deși mai e destul de mult timp până la ea (dar am auzit că trece repede, că nici n-o să-mi dau seama).

Revenind la aur și la bijuteriile care se fac din el, după ce am locuit o vreme în Suedia am observat că unul dintre obiceiurile de acolo este ca la botez părinții să îi realizeze copilului un medalion personalizat, practic o plăcuță din aur pe care sunt notate câteva informații (numele, câteva cifre din care reiese data nașterii și, în unele cazuri, chiar și informații despre locul din care provine – de exemplu coordonate geografice ori adresă). Când am văzut că Emergold realizează și bijuterii personalizate, m-am dus imediat cu gândul la obiceiul acesta al suedezilor cu plăcuțele din aur puse pe lănțișoare de aur. Au dus practic gravarea numelui la un nivel asemănător cu cel al plăcuțelor soldaților, numai că aici e vorba de bijuterii și, prin urmare, aspectul este mai finuț.

bijuterii de argint

Bijuterii de argint
După ce au fost multă vreme preferatele mele, pot scrie o mulțime de lucruri despre bijuteriile realizate din argint. Totuși, știind că timpul este limitat și dorindu-mi să facilitez parcurgerea materialelor pe care le scriu, mă voi limita doar la câteva informații. Știați că argintul are anumite beneficii pentru sănătate? De exemplu, “argintul are proprietăți antimicrobiene, este neiritant și ne-toxic, anihilând până la 650 de tipuri de microbi patogeni” – conform unor studii realizate de Valerie Edwards Jones, profesor de microbiologie la Metropolitan University din Manchester. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul Mediafax.

Din fericire, și în cazul bijuteriilor din argint putem vorbi de diferite bijuterii personalizate. De exemplu verighete, medalioane tip plăcuță și nu numai, brățări, coliere și chiar și cercei. Cred că cele mai solicitate sunt cele cu numele, fie că este gravat sau scris pur și simplu (ca în cazul lănțișorului lui Carrie, personajul principal din celebrul serial Sex And The City).

Dacă vă gândiți să vă faceți un cadou constând în bijuterii de aur sau bijuterii de argint, în funcție de metalul prețios pe care-l preferați, să aveți în vedere și certificatele de garanție ale produselor. Am citit că bijuteria Emer Gold oferă astfel de certificate, ba chiar au și ambalaj cadou, detaliu care ține de imagine.

Eu încă am o pasiune pentru brățările fixe, dar nu sunt tocmai în perioada în care să-mi permit una din aur alb. Fiecare moft are prețul lui, iar ale mele clar sunt pe măsură :D.

One Comments

  • Reply

    Caietul Cristinei

    06/08/2018

    Mie imi place foarte mult argintul ca aspect, dar nu prea-l pot purta. Am o alergie la metale si argintul este pe lista materialelor pe care pielea mea nu le suporta. Cu aurul nu am probleme. Majoritatea bijuteriilor pe care le am sunt din aur galben sau placate cu aur galben. Pe viitor imi doresc sa imi cumpar macar un inel din aur alb ca sa compensez faptul ca nu ma pot apropia de argint.

Leave a Reply