Adv. & Stuff

#BrasilShake & cele mai importante 5 ingrediente ale unei petreceri

By | 16.07.2016 | 2 Comments

Cea mai nouă provocare pe care am primit-o a fost să scriu care sunt cele mai importante 5 ingrediente ale unei petreceri. Chestia de la care a pornit discuţia a fost filmuleţul Brasil Shake, short mix-ul de 36 de secunde pline de adrenalină. Îl las mai jos, ca să vedeţi despre ce e vorba:

Dansul Brasil Shake face parte din campania de promovare a celui mai nou şi mai controversat produs şi, totodată, cea mai nouă curiozitate a barmanilor din lumea întreagă – Ballantine’s Brasil.

De Ballantine’s am auzit cu toţii, fără niciun dubiu, că doar l-am văzut pe mesele de la majoritatea petrecerilor la care am fost şi este totuşi scotch whiskey-ul numărul 1 în Europa şi numărul 2 ca volum în lume. Dar ce e atât de interesant la noua reţetă? Ei bine, Ballantine’s Brasil îmbină tradiţia whisky-ului scoţian cu spiritul liber sud-american. Ideea a fost crearea unui scotch whiskey perfect pentru cocktailuri lejere, de vară, fie că au loc într-un camping din munţii Bugeci sau pe cele mai exotice şi mai luxoase plaje din lume.

E şi un concurs prin preajmă, dar să lăsăm un pic alcool-ul şi să nu mă mai prefac că am uitat de provocare :)). Aşadar, cu gândul la un cocktail pe una dintre plajele frumoase din Lefkada care mă aşteaptă nerăbdătoare, să vă zic care consider eu că sunt ingredientele de succes ale unei petreceri reuşite, lucrurile care n-ar trebui să lipsească no-matter-what.

1. Oamenii potriviţi
Nu trebuie să fim toţi la fel, e chiar indicat să avem printre noi oameni cu simţ dezvoltat al umorului, oameni cărora le place să se ocupe de organizare, altora cărora să le placă să aplaneze mici conflicte sau chiar să ajute la soluţionarea diferitelor probleme neprevăzute. O petrecere la care toţi oamenii sunt la fel riscă să fie plictisitoare. De aceea e nevoie de oameni cât de cât diferiţi.

2. Muzica potrivită
Nu poţi avea o petrecere bună dacă X-ulescu se îmbată şi vrea să pună manele, în ciuda celorlalţi invitaţi, care se încruntă şi se strâmbă. Eu sunt ca Elveţia, cât se poate de neutră, ştiu că e loc sub soare pentru toţi şi că, aşa cum mie îmi place să ascult cutare muzică, şi cel de lângă mine e îndreptăţit să asculte ce-i place lui. Dar nu toată lumea e ca mine, aşa că, la petreceri, pentru evitarea neînţelegerilor, e preferabil ca invitaţii să prefere acelaşi tip de muzică.

3. Licori pentru toate gusturile
Trebuie să ai ceva din categoria light – bere, cidru, vin.
Trebuie să ai totodată şi ceva din categoria băuturilor mai extravagante – whiskey, cognac, vodka.
Şi, desigur, ceva non-alcool (fie pentru cei care sunt şoferi, fie pentru realizarea cocktail-urilor) – sucuri naturale de portocale, mere, fructe exotice, fructe de pădure.
O regulă care mie mi se pare importantă aici este calitatea. Cred că e de bun simţ să nu consumăm mizerii. Orice tip de bere, whiskey şi suc alegem, important este să fie de calitate dacă ne dorim ca petrecerea să aibă gust bun.

4. Ronţăiala adecvată
O alună pentru consumatorii de bere, un platou cu brânzeturi dacă avem consumatori de vin, nişte biscuiţi pentru iubitorii de cocktail-uri şi chiar nişte platouri cu gustări mini, căci sunt mulţi care nu vor să bea toată noaptea pe stomacul gol.

5. Tematica sau motivul
Cele mai frumoase petreceri la care am fost au fost cele tematice. Fie că alegem o temă fancy („black&white”, „anii ‘20” sau „Brasil Shake”), fie că alegem ceva mai simplu, important este să existe o temă sau un motiv pentru care mergem la petrecerea cutare. Adesea e suficient să setăm un motiv – începerea verii, absolvirea, luarea examenului auto, începerea concediului ş.a.m.d. Petrecerile fără temă sau fără motiv sunt… seci. Nu ştim exact de ce suntem acolo…

Cam aşa arată lista mea cu ingrediente potrivite pentru o petrecere de succes. Locaţia n-am considerat-o niciodată importantă, deoarece atâta vreme cât suntem în compania oamenilor potriviţi, cu muzica şi „atenţiile” lichide potrivite, locaţia chiar nu contează. Poate doar în cazurile în care vrem o petrecere boemă.

ballantine-s-brasil-1

Revenind la concursul de care menţionam mai sus, înainte să răspund provocării… Dacă vrei, poţi să câştigi o vacanţă în Scoţia pentru tine şi 3 prieteni de-ai tăi. Sau pleci cu amantele după tine, e decizia ta pe cine iei cu tine acolo, desigur 😀

Cu ocazia lansării Ballantine’s Brasil, două grupuri formate din 4 persoane vor avea şansa să viziteze distileria Ballantine’s din Scoţia. Pentru a intra în cursa pentru excursia cu gaşca, party starterii trebuie să înscrie codurile unice de pe sticlele Ballantine’s Brasil pe site-ul campaniei – www.brasilshake.ro. Partycipantii îşi pot mări şansele de câştig pe www.brasilshake.ro prin răspunsuri creative la provocările #BrasilShake: clipuri video cu gaşca dansând în ritmul Brasil Shake, filmuleţe cu prietenii care prepară un cocktail special cu Ballantine’s Brasil, sau recitând toasturi îmbibate cu cuvinte-cheie pentru distracţie.

Prinde ritmul cu gaşca şi descoperă Scoţia!

Ballantine's Brasil - Brasil Shake

2 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  20/07/2016

  Merg foarte rar la petreceri. Asta pentru ca nu ma simt atasata de oamenii care ma invita si simt ca nu e locul meu acolo cu ei. Pentru mine ingredientul principal raman participantii la party.

  • Reply

   Ioana Radu

   20/07/2016

   M-as simti bine cu tine la un party. Imi esti tare draga!

Leave a Reply