Cred că Bucovina-i locul unde s-a născut sufletul României. Acolo unde oamenii sunt calzi şi primitori, iar atracţiile turistice sunt la fel ca sufletul acestora. Tradiţii, tradiţii, dar nimic nu se compară cu veselia din spatele iei purtate de o copiliţă de 5 ani care aleargă chicotind pe drum, sau ochii de abanos ai tinerei de 19 ani care-ţi zâmbeşte timid şi complice când îi ceri două bilete de intrare la Muzeul obiceiurilor populare din Bucovina (Gura Humorului) sau la Muzeul satului bucovinean (lângă Cetatea Sucevei).
Cea mai frumoasă vacanţă începe cu o călătorie cu copiii în Bucovina. Este locul perfect pentru o tabără de familie şi nu numai. O parte dintre atracţiile turistice:
– Marginea cu ceramică neagră, apreciată în toată lumea, prelucrată după o tehnică datând din perioada geto-dacică;
– Mănăstirea Voroneţ – ctitorită în 1488 de Ştefan cel Mare la sfatul lui Daniil Sihastrul; este pictată pe exterior cu celebrul şi misteriosul “albastru de Voroneţ”;
– Mănăstirea Dragomirna – cea mai înaltă dintre mănăstirile bucovinene, singura construită în piatră (1609);
– Chilia săpată în stâncă a lui Daniil Sihastrul, sfetnicul lui Ştefan cel Mare;
– Mănăstirea Putna – fondată de Ştefan cel Mare şi servind ca necropolă familiei domnitorului, Putna a fost reconstruită de imperiul Austro-Ungar, împăratul de atunci recunoscându-i valoarea artistică. În muzeul de lângă mănăstire puteţi admira obiecte ce au aparţinut domnitorilor Moldovei.
Poţi vizita Bucovina şi în interes de serviciu (team building). Best Western Bucovina este recunoscut de mult timp drept cel mai frumos hotel din zonă. În afară de asta, Bucovina este un tărâm de legendă şi oricine a călcat prin aceste locuri a avut parte de o experienţă minunată. Eu zic că sună tentant să-ţi iei colegii şi să vizitaţi o parte dintre atracţiile turistice ale acestei zone, dar şi să vă răsfăţaţi apoi la VitalitySpa. Căci meritaţi, nu-i aşa? Mai ales dacă ai pus de ceva vreme ochii pe colega de la IT, ăsta-i un bun prilej de a-ţi răsfăţa imaginaţia cu ea în costum de baie… Ai grijă cu cei de la Resurse Umane! Beware! 😀
În rest, vă urez poftă bună în ceea ce priveşte gastronomia locală! Puteţi savura tochitura moldovenească, bureţii cu smântână, sarmalele, alivencile, păstrăvul în cobză de brad şi faimoşii „totschen” (tocinei) pe care nu-i veţi putea găsi decât în Bucovina. Pe timp de vară, aceste meleaguri ale ţărişoarei noastre îi unesc pe oameni prin vizite la stână şi focuri de tabără pe care îţi va fi imposibil să le uiţi. Iarna, în schimb, plimbările cu sania trasă de cai vă vor cuceri! Aventuri de poveste, în Bucovina!
Dacă aţi vizitat Bucovina, puteţi lăsa impresii în comentariile de la acest articol. Sau sugestii pentru cele mai frumoase obiective de vizitat şi cele mai bune locuri de petrecut restul timpului liber.
Am fost intr-o iarna si ne-am plimbat cu sania trasa de cai. E de vis!!
Tarisoara noastra frumoasa are o gramada de surprize in maneca 😉
Ioana,
As rebloga postul, caun ghid initiatic, dar nu am posibilitatea reblogarii de pe blogul tau.
Onu
Buna, Onu
Iti dau voie sa iei textul cu copy-paste, cu mentiunea sa precizezi sursa (cu link catre aceasta postare).
Ma bucur ca iti place subiectul acesta. Ma bucur cand gasesc oameni care apreciaza la fel de mult frumusetile pe care le ascunde tara noastra.