Women's World

Cadouri pe care le poți cumpăra atunci când nu mai ai idei

By | 13.12.2020 | 0 Comment

Cu toții ajungem mai devreme sau mai târziu în punctul acesta, neștiind ce cadou să cumpărăm pentru o persoană intrată de curând în viața noastră sau, la polul opus, pentru o persoană pe care o cadorisim de mulți mulți ani. Ce să îi luăm? Sau ce să îi mai luăm? Oare ce nu are deja? Oare ce își dorește? De ce ar avea nevoie? Vrea ceva de lux sau ar prefera mai degrabă un cadou simplu, simbolic, care să transmită un mesaj numai de voi știut? Mai devreme sau mai târziu e greu a găsi cadoul potrivit.

Am surprins pe cineva apropiat că se plângea de faptul că nu înțelege de ce oamenii trebuie să își ofere cadouri în perioada asta. De ce nu putem să ne bucurăm de ea și fără a ne lua nimic? Darurile au rolul de a transmite că cineva se gândește la noi și ne apreciază suficient încât să ne ofere o bucată de timp (care se scurge la cumpărături) și o bucată din resursele financiare. Sunt o mulțime de oameni care nu primesc nimic, nici de sărbători și nici cu alte ocazii. O mulțime de oameni care și-ar dori să știe că cineva se gândește la ei și le oferă ceva. Repet, cadourile sunt despre mesaje. Despre confirmarea că cineva se gândește la noi, că nu trecem neobservați prin viață, că suntem apreciați, că am făcut noi ceva în drumul nostru încât să merităm, că ne sunt apreciate eforturile și grija ș.a.m.d.

Despre asta sunt cadourile.

Dar ce putem cumpăra când nu mai avem idei? Iată mai jos câteva sugestii de cadouri pe care eu, la rândul meu, le-am primit când nici nu știam că mi le doresc și s-au dovedit a fi printre cele mai frumoase daruri. Unele dintre ele m-au surprins atât de mult încât mi-e imposibil să uit circumstanțele în care mi-au fost dăruite.

1. Parfum

Da, eu sunt cea care a scris de multe ori că a cumpăra cuiva un parfum e o misiune complicată, pentru că trebuie să știm cam ce categorie de parfumuri folosește. Încă e valabil sfatul acesta. Dar nu e deloc greu să ne dăm seama.

În plus, uneori chiar și un parfum cumpărat la nimereală se poate dovedi o alegere bună. De altfel, dacă ai de cumpărat un parfum pentru o persoană de sex feminin (prietenă, mamă, mătușă ș.a.m.d.) te poți ghida după top parfumuri femei, pentru că topurile de obicei ne arată ce se caută & ce se vinde cel mai bine, și cumva acele parfumuri acoperă o mare parte din gusturi pe segmentul acesta de produse. De exemplu, printre parfumurile din topul celor de la Notino.ro se numără Lancome La Vie Est Belle, YSL Black Opium și Giorgio Armani Sì. Ultimul este unul din parfumurile mele preferate, elegant și puternic fără însă a fi ostentativ, vulgar. Cred că e chiar singurul parfum puternic care îmi place, în rest le prefer pe cele florale & fresh.

parfum armani si idei de cadouri

2. Cremă de față

Îngrijirea tenului este o etapă a îngrijirii pe care o bifează atât persoanele pasionate de make-up, cât și cele care nu se machiază deloc. Recomand ca la capitolul acesta să nu facem experimente și să cumpărăm serumuri, creme de ochi sau alte chestii similare, ci să rămânem la crema de față, baza îngrijirii, cea peste care nu sare (sau n-ar trebui să sară) nicio femeie.

O cremă de la un brand clasic sau una dermatocosmetică – de exemplu o cremă hidratantă Bioderma – pot fi puncte bune de plecare în alegerea cadoului potrivit. Dacă vă ajută, în prezent eu folosesc crema Eau Cellulaire de la Institut Esthederm, o cremă hidratantă care mi se pare fantastică! ♥

crema de fata institut esthederm eau cellulaire

3. Măști de față pentru îngrijire

Dacă la parfum nu te încadrezi cu bugetul, iar la cremă hidratantă nu ai idee ce să alegi, cu măștile de îngrijire mergi la sigur și scapi în 3 minute. Eu recomand un pachet pe care să îl faci după bunul plac, de exemplu să alegi 5 măști de față și să le prinzi cu o fundă mare roșie. Sau 10 măști de față. Să fie un fel de pachet pentru răsfăț, un îndemn la cât de important e să ne facem timp pentru noi, să ne tragem sufletul, să ne răsfățăm.

Putem alege măști hidratante, măști cu fructe, măști cu acid hialuronic, miere, ulei de măsline, unt de shea… Sunt atât de multe opțiuni încât sigur găsim ceva care să se plieze bugetului. E perfectă ideea chiar și pentru Secret Santa 😉 .

masti de fata

Sper că ți-am ușurat un pic munca în ceea ce privește goana după cadouri 😀 .

Cheers!

Leave a Reply