Money, money, money… must be funny in the rich men’s world. Cam așa spune un celebru vers al unei piese de la ABBA, iar noi suntem tentați să-i dăm dreptate fără să ne gândim că până și cei bogați au problemele lor și că ei, chiar mai mult decât noi toți ceilalți, se stresează pentru mai multe aspecte ale vieții cotidiene și nu numai. E mai complicat, dar materialul de azi nu-i despre cei bogați, ci despre cum anume putem calcula veniturile în mod simplu și gratuit, indiferent de sumele de care vorbim, fie ele mici, din activități suplimentare față de job-ul full-time, fie ele colosale, venituri ale firmelor mari de exemplu.
Unde putem calcula veniturile simplu și gratuit?
CalculatorVenituri.ro este o platformă special concepută în acest sens. Este ușor de folosit, fiind bine structurată, iar suplimentar are și știri din domeniu tratate prin prisma cifrelor care s-ar schimba dacă acele proiecte sau hotărâri ar ajunge să fie adoptate (așa cum a fost cazul proiectului de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară, proiect ce propunerea o creștere de 150 de lei, creștere ce ar fi schimbat implicit și contribuțiile la stat).
Alte subiecte tratate la secțiunea de articole de pe platformă sunt: modificările aduse de legea biletelor de valoare, un alt salariu minim pentru salariații din domeniul construcțiilor, analiză comparativă între PFA cu normă de venit, PFA în sistem real și drepturi de autor (avantaje și dezavantaje).
Ce opțiuni de calcul avem?
CalculatorVenituri.ro este o platformă menită să realizeze calcule referitoare la venituri salarii, directori, administratori, drepturi de autor, venituri din alte surse și PFA. Calculele pot fi realizate atât în lei, cât și în euro, indiferent dacă vorbim de venit brut sau venit net. Rezultatele pentru oricare dintre categoriile menționate sunt bine detaliate și apar listate sub formă de raport.
De exemplu, pentru calcularea costurilor ce le implică un salariu net de 1400 de lei (să zicem că atât vrem să-i dăm unui nou angajat), trebuie să introducem suma, să selectăm “lei” și “net”, iar apoi să dăm click pe butonul “calculează”.
Imediar se va încărca un raport din care știm exact valoarea contribuțiilor pentru pensii și sănătate, cât și impozitul, fiind totodată calculat și salariul brut.
Dacă, însă, vrem să-i mărim salariul unui angajat cu 200 de lei net, putem calcula valoarea brută a noului salariu pentru a ști care sunt costurile suplimentare pe care le avem de acoperit la stat. Partea bună e că avem și opțiunea de a calcula invers, de exemplu dacă decidem să rupem 200 de lei din buget și să-i adăugăm la salariul brut al unui angajat, atunci calculatorul de venituri ne ajută să calculăm care este valoarea netă cu care crește salariul.
Platforma este cu atât mai utilă pentru persoanele care nu au firme mari sau care au forme mai mici de organizare (așa cum este PFA-ul) – caz în care își țin singuri contabilitatea și trebuie să se ocupe singuri de toate aceste calcule. În plus, unul dintre avantajele notabile ale calculatorului de venituri este faptul că-i gratuit!
Nu știam de aceasta platformă.
Foarte utila aceasta platforma. Cred ca multi ar fi interesati de asa ceva. Voi da un share, poate cineva care are nevoie, va vedea articolul.
Multumesc, Lamiita!