Diverse

Cam cât de maniacă sunt la partea de curăţenie?

By | 01.03.2017 | 2 Comments

Deşi în ultimii câţiva ani mama îmi tot spunea că sunt ca o soacră când e vorba de curăţenie, că văd orice urmă de grăsime, de praf sau chiar urme de apă pe farfurii şi pe tacâmuri (chestii care mă stresează), abia de curând mi-am dat seama că… are dreptate. Nu ştiu dacă e vorba de OCD (tulburare obsesiv compulsivă), dar ştiu că nu pot să pun geană pe geană seara dacă lucrurile nu sunt ok în casă. În cel mai rău caz, când sunt extrem de obosită, las o parte din curăţenie pentru ziua următoare. Însă asta e echivalent cu a adormi stresată şi a mă trezi dis de dimineaţă.

Deşi sunt maniacă la curăţenie, activitate care uneori chiar mă epuizează şi mă relaxează simultan, sunt şi câteva chestii pe care nu simt că le pot face ca la carte. Iar lucrurile cu jumătate de măsură chiar nu mă caracterizează. Următoarele chestii îmi dau bătăi de cap:
– curăţenie după constructor
– spălare canapele
– spălare mochete.

happiness is cleaning up your home

Curăţenia după constructor am descoperit că este grea în momentul în care am avut pe cineva care mi-a reparat pereţii dormitorului fără să-mi protejeze parchetul. Chiar şi acum am nişte pete ciudate pe parchet. Sunt uşor transparente, arată ca nişte picături de apă care s-au uscat, dar mă stresează la culme, motiv pentru care iau serios în calcul o firmă de curăţenie. Eu am încercat cu multe soluţii şi chiar n-am reuşit să scap de petele cu pricina. După ce m-am văitat în stânga şi-n dreapta despre problema aceasta, o doamnă mi-a recomandat firma de curăţenie Amariss, motivând că este o firmă din capitală, dar care are clienţi şi în Târgovişte. Faptul că se deplasează în zona asta chiar e de ajutor.

Pentru că nu i-aş chema doar pentru o chestie minoră, adică “rezolvarea” urmelor de habar-nu-am-ce-sunt de pe parchetul din dormitor (amorsă? var? lavabil?), aş opta şi pentru alte servicii din portofoliul lor, unele care îmi dau la fel de mari bătăi de cap dacă e să mă ocup singură de ele. Sincer, cred că nici nu pot să mă ocup singură de ele. Curăţarea canapelei şi curăţarea mochetei par să fie cele mai grele activităţi de făcut în casă în ceea ce priveşte curăţenia. Nu am aparatura necesară pentru astfel de intervenţii şi cred că aş face mai mult rău decât bine. Cu mocheta de pe balcon poate m-aş risca, dar cu canapeaua chiar n-am curaj.

Din curiozitate faţă de preţurile de la firma de curăţenie mai sus menţionată, am dat un search pe Google şi am găsit pagina lor – CuratenieAmariss.ro. Am găsit foarte repede lista de preţuri (fiind pe bara de meniu de sus) şi am descoperit cu ocazia asta că se ocupă şi de saltele. Am ceva antecedente la partea asta. M-am chinuit de câteva ori să curăţ salteaua pentru că mă roade ideea că s-au strâns în ea bacterii şi alte chestii nasoale. N-am reuşit să fac cine ştie ce treabă la partea asta (shame on me! shame! shame!). Firma de curăţenie Amariss s-ar putea să fie prietena mea pe viitor 😀 . Am văzut că au inclusiv abonamente. Cred că sunt făcute pentru firmele care au nevoie constantă de curăţenie. Sau pentru maniacele ca mine care au nevoie de o mână de ajutor cu anumite detalii din locuinţă. Uite, o spălare canapea cu 2 locuri e 100 de lei, iar o spălare canapea cu 3 locuri e 120 de lei. Misiunea de spălare saltea costă doar 100 de lei (pe asta abia aştept să o văd rezolvată), iar curăţarea mochetei injecţie-extracţie se plăteşte la metru pătrat – 3,5 lei. Nu ştiu ce e “injecţie-extracţie”, dar pe mine mă interesează doar rezultatul.

Le-am găsit inclusiv pagina de Facebook – Mondo Amariss. Aşa fac înainte de a apela la serviciile unei firme, o caut inclusiv pe Facebook şi mă uit la activitatea de acolo, atât a paginii cât şi a clienţilor care obişnuiesc să lase review-uri. Am găsit cu ocazia asta şi nişte poze cu ce mă interesează pe mine. De exemplu partea de mobilier tapiţat:

firma de curatenie Bucuresti Targoviste curatare canapea 01

Dar şi poze cu modul în care se ocupă de mochete:

firma de curatenie Bucuresti Targoviste curatare mocheta 01

La o căutare mai amănunţită pe net, am găsit firma de curăţenie Amariss inclusiv pe OLX. Sunt de apreciat că îşi dau silinţa să apară în mai multe locuri în online. Sunt multe firme din toate domeniile de activitate care încă nu au înţeles importanţa prezenţei în mediul online. Aici se caută informaţii, aici se caută ajutor, aici se găsesc detalii – de la liste de servicii oferite şi preţuri, până la review-uri şi imagini care să ateste calitatea serviciilor în cauză.

Firma de curăţenie Amariss se ocupă, pe lângă serviciile care mă interesau pe mine şi pe care le-am menţionat mai sus, şi de curăţare pardoseli industriale, curăţenie generală, spălare tapiţerii auto şi alte câteva chestii. Lista completă e la ei pe site. Nu vreau să dau copy-paste şi să fac conţinut duplicat în Google, nu e stilul meu. Cei interesaţi pot intra pe site-ul lor şi pot găsi acolo informaţiile necesare – CuratenieAmariss.ro 😉

firma de curatenie Bucuresti

Din ce am înţeles de la doamna care mi-a recomandat firma aceasta, firma lucrează mai mult în Bucureşti, însă are clienţi şi pe la Târgovişte. Dumneaei este din Târgovişte şi apelează la serviciile lor de două ori pe an, atunci când e vorba de curăţenie generală, motivând că nu mai are răbdarea şi energia de altădată ca să se ocupe până în cele mai mici detalii de curăţenie. Cred că sunt o versiune mai tânără a ei şi că, peste câţiva zeci de ani, când o să-mi dea de furcă durerile vârstei şi n-o să mă mai pot apleca şi n-o să mă mai pot cocoţa astfel încât să curăţ temeinic fiecare centimetru pătrat al locuinţei… o să apelez şi eu la firme de curăţenie. Până atunci, însă, apelez la astfel de firme doar pentru chestiunile care îmi dau bătăi de cap (mocheta, canapeaua şi salteaua).

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Lamiita Petre

  04/03/2017

  Mana cereasca, o astfel de echipa. Asta vara am zugravit dormitorul si mi-a luat o luna si jumatate ca sa fac curatenie apoi in toata casa, spalat geamuri, covoare, etc, etc… Puterile ne-au lasat, ma refer la mine (datorita problemelor de sanatate) si la mama care face pe 16 martie 79 de ani. Alta data intorceam casa intr-o zi, acum…. vai viata mea. Am apelat doar la spalatorie pentru covoare, in rest chin cu forte proprii. Asteptam sa vina cate cineva la mine sa ma ajute sa mut ceva, sa ajunga la lustra si multe alte chestii. Problma e ca nici nu o pot convinge pe mama cea “econoama” sa apelam la o astfel de firma, dar timpul e inainte, sper. 😀

 • Reply

  Cristina Dragomir

  04/03/2017

  Eu nu-s chiar maniaca in ceea ce priveste curatenia si cu majoritatea lucrurilor ma descurc dar, daca as avea parte de renovare, nu vreau sa imi imaginez cum e sa freci ferestrele de urme de lavabila, sa stai sa cureti plina de ipsos si asa mai departe. Pentru o curatenie de genul asta si eu as apela la o firma specializata. Sau daca as avea copil si mi-ar pata canapeaua. In rest, sunt genul care se descurca singura cum poate.

Leave a Reply