Diverse

Camera perfectă

By | 18.05.2013 | 3 Comments

Are un perete negru, gazdă a unui tablou black&white în format A1. Cu rama aurie, lată. Are ceilalţi trei pereţi albi iar podeaua este îmbrăcată în marmură albă. O canapea neagră, simplă, cu margini drepte. Măsuţă de sticlă. De altfel, singurul obiect din încăpere care are voie să fie rotund. Covor pătrat roşu. O bibliotecă pe tot peretele, ascunsă în spatele unei uşi glisante albe. Un TV cu diagonala de cel puţin 116cm. Trei tablouri mici, pătrate, cu rama subţire şi roşie. Perdea de in, albă, cu inserţii de catifea. Două draperii. Albă. Imaculată. Şi una bordo, pentru dimineţile cu mult soare sau mahmureală răutăcioasă. Mai vreau şi… un dulap vechi, scorojit, cu urme de vopsea verde. Şi un ghiveci pătrat, îmbrăcat la fel ca pardoseala. Nu vreau flori. Un lime ar fi perfect iar la baza lui să stea cuminţei câţiva trandafiri galbeni din origami. Aş mai pune în cadru, pe măsuţă, un dreptunghi din ceramică neagră cu trei lumânări cubice albe pe post de materie. Ca obiect de iluminat… mmm… un candelabru auriu ar încălzi imaginea de ansamblu.

Atât.

3 Comments

 • Reply

  R.

  06/06/2013

  si ce te impiedica sa faci asta acolo unde stai?

  • Reply

   Ioana Radu

   06/06/2013

   Nu ca n-as fi cu probleme la mansarda… Dar nu e normal sa renovezi un apartament care arata bine. Nici 6 luni n-au trecut de cand a fost aranjat (inclusiv toata mobila noua). Plus ca… nici tu nu cred ca ai vrea sa investesti intr-un loc care nu-i al tau. Atunci cand stai cu chirie, intotdeauna lucrurile sunt incerte. Si mai e si faptul ca, legat de bani, am alte prioritati acum. Cum ar fi sa scap de nenorocita aia de banca.

   • Reply

    R.

    08/06/2013

    Eu am investit in locul in care stau acum pentru ca vreau sa ma simt bine “acasa”, chiar daca stau cu chirie… e locul meu si il fac asa cum vreau. Banca asta iti mananca sufletul ala frumos :*

Leave a Reply