Women's World

Când îngrijirea părului devine pasiune • 11 produse pe care le folosesc

By | 23.06.2021 | 0 Comment

În total am mai mult de 11 produse pentru îngrijirea părului, dar mi-am dat silința să scriu astăzi pe blog doar despre cele pentru curățare (șampoane), hidratare (măști) și o parte din tratamentele speciale pentru îngrijirea părului (în mare parte uleiuri de păr).

Din punctul meu de vedere, ideal este să folosim șampon + mască + un tratament special (care de obicei se aplică în momentul uscării părului). Șamponul și masca, personal, îmi place să le am din aceeași gamă. Adică dacă schimb șamponul, schimb și masca. Pe de altă parte, tratamentul special îl aleg în funcție de nevoile părului meu, dar și de circumstanțe. Adică folosesc ulei tratament dacă îmi doresc să îl îngrijesc și să fie mătăsos; folosesc lapte pentru uscarea părului dacă vreau să-i dau o anumită formă (dacă-l usuc cu peria); iar tratamentele lejere le folosesc atunci când e timpul să mai sparg puțin rutina, pentru că părul are tendința de a nu mai fi la fel de receptiv dacă nu schimb uneori rutina de îngrijire. I se urăște cu binele, cum ar veni 😀 .

Bun. Și produsele? Care-s cele 11 produse pe care sunt bucuroasă să le pun azi pe blog în cuvinte și-n fotografii?

sampon îngrijirea părului

În primul rând, șampoanele. Pentru că șamponul, ca tip de produs, este primul din rutina de îngrijire a părului, curățând în funcție de necesitățile firului de păr, cât și în funcție de scalp.

Preferatul meu de mulți mulți ani este cel cu ambalaj bej de la L’Oréal Professionnel, gama Serie Expert. Sunt mai multe tipuri și toate pe care le-am încercat mi-au mers excelent (Absolut Repair, Nutrifier și Intense Repair). Și am scris de multe ori pe blog despre gama aceasta. Părul este curățat în profuzime, iar împreună cu masca de păr din aceeași gamă podoaba capilară devine mătăsoasă. Numai că uneori părului i se urăște cu binele. Uneori îmi apare mătreață, ceea ce poate fi și de la stres, și las puțin deoparte iubirea pentru Serie Expert și mă dau pe formule clasice și delicate de șampon – precum un sampon antimatreata Head&Shoulders Classic Clean sau un șampon pentru scalp sensibil Pentene PRO-V Miracles. Sparg puțin rutina și lucrurile merg bine.

O colegă de master mi-a zis că și ea pățește să-i apară coji albe pe pielea capului atunci când folosește timp îndelungat șampon profesional, iar motivul ar fi faptul că aceste șampoane curăță în profunzime, uneori chiar un pic mai mult decât e scalpul dispus să accepte. Și are sens. E mult mai ușor de înțeles de ce am nevoie o dată la câteva luni să fac pauză de la șamponul profesional și să aleg un produs mai delicat pentru îngrijirea părului.

În ceea ce privește pasul 2, adică masca pentru păr, încerc pe cât posibil să folosesc una din aceeași gamă cu șamponul, ca să fie un echilibru, dar și pentru că folosite împreună dau randament mai bun. Am, așadar, mască Serie Expert Ansolut Repair, cât și mască Pantene PRO-V. Voilà:

masti de par

ingrijirea parului tratamente leave-in

Well… Am fost sinceră încă din titlu și am spus că îngrijirea părului devine pasiune. Și încă mă abțin să nu cumpăr mai multe – pentru că 1) dacă sunt prea multe vor expira înainte să apuc să le folosesc complet; 2) dacă sunt prea multe s-ar putea ca părul să nu mai înțeleagă mare lucru.

Știu că 6 tratamente pentru păr par un pic prea multe, dar am să explic pe scurt în ce circumstanțe le folosesc pe unele dintre ele.

Uleiurile L’Oréal Professionnel Absolut Repair (50ml) și Londa Professional Velvet Oil (100ml) le folosesc de 2-3 ori pe săptămână, după fiecare spălare a părului. Practic, înainte de uscarea părului, pun 3 picături de ulei în palme și încerc să îl distribui pe lungimea firelor de păr, evitând zona scalpului. În timpul uscării părului, uleiul protejează de efectele nocive ale foehn-ului și totodată hidratează în profunzime podoaba capilară. De aceea părul meu are o strălucire frumoasă pe tot parcursul anului și este mătăsos la atingere.

Apoi, în perioadele din an în care simt că vârfurile părului sunt uscate (de obicei vara și iarna, când sunt temperaturi extreme), folosesc doar pe vârfuri puțin ulei Avon Argan&Coconut. Merge aplicat și ca uleiurile anterioare, numai că are textura mult mai grasă și mi se pare că dacă nu-s atentă și pun o picătură în plus… picătura aceea poate fi prea mult. Așa că-l păstrez doar pentru vârfuri & it work wonders.

Mai departe am Kérastase L’incroyable Blowdry, un lapte pentru modelarea termică a părului, un produs magic din gama generoasă de produse pentru protectie termica par. Cred că este cel mai scump produs pentru îngrijirea părului pe care îl am și spun cu mâna pe inimă că își merită banii. Îl folosesc de fiecare dată când îmi usuc părul cu peria rotativă.

Ultimele două tratamente pentru îngrijirea părului, pe care nu le-am menționat încă, sunt Pantene PRO-V Miracles 7în1 și OGX Hydrating Oil Mist. Ambele sunt de tip spray, ambele sunt lejere, non-grase, ideale de folosit în orice moment al săptămânii / orice moment al zilei dacă simțim nevoia unui boost de hidratare.

Toate produsele despre care am scris azi se găsesc pe Notino.ro. Se mai termină stocul la unele dintre ele, dar la scurt timp revin pe stoc. Sparg mulți bani la Notino, vorbesc în cunoștință de cauză 😀 .

Mi-ar plăcea să scriu mult mai multe despre fiecare produs în parte. Unora chiar le-am făcut de-a lungul timpului review-uri separate. Îngrijirea părului a devenit o pasiune ♥.

Lots of hugs!

Leave a Reply