Diverse

Când punem bazele unui business?

By | 25.08.2018 | 3 Comments

Haideți să fim sinceri cu noi. Câți ne-am gândit cel puțin o dată să punem bazele unei afaceri? Practic să construim ceva care să ne facă plăcere și să ne aducă și profit. Personal îmi place să muncesc și peste tot pe unde am fost am încercat să fiu cea mai bună versiune a mea, un fel de angajatul lunii, doar că de fiecare dată când trăgeam linie ajungeam la concluzia că toată pasiunea mea în muncă și toată implicarea suplimentară nu mi-au adus ceva palpabil în plus. Doar mulțumirea sufletească, faptul că pot fi mândră de rezultatele pe care le-am obținut pentru business-ul altcuiva, însă facturile și vacanțele nu se plătesc cu mulțumire sufletească 😀 , truth be told.

Ei bine, cred că mulți dintre noi ne-am împotmolit dincolo de ideea business-ului, acolo unde intervin detaliile, inclusiv cele legale, dar mai ales acolo unde e vorba de piața de desfacere. Calculele, cu tot cu marjele de eroare, uneori nu se potrivesc, iar riscul de a investi într-un business care să nu aibă șanse prea mari de dezvoltare devine o temere serioasă. Ce-ar fi, însă, dacă am aduce în discuție Amazon ca piață de desfacere? E o idee care mi-a traversat de mai multe ori mintea, dar pe care nu am luat-o niciodată foarte în serios pentru că Amazon nu-i un domeniu pe care să-l stăpânesc. Cu toate astea, recent am aflat de AMZ Academy, care mi-au lansat provocarea de a scrie despre un business pe care eu l-aș putea avea pe Amazon, să vedem cu ocazia asta cum mă descurc cu punerea ideilor cap la cap și cam cât de newbie sunt pe o scară de la 1 la 10 😀 . Ei practic se ocupă cu educarea zonei de business pentru extinderea afacerilor pe Amazon, totul prin intermediul unui Curs Amazon foarte bine pus la punct.

Ce business aș avea eu pe Amazon de-ar fi să pornesc pe drumul acesta? Cred că aș încerca să aduc pe piață ceva ce mie, în calitate de consumator, îmi este greu să găsesc. Curious about it? De ani de zile mă confrunt cu aceeași problemă, faptul că nu găsesc agende cu pagini de matematică. Iar atunci când se întâmplă minunea să găsesc pe undeva… ele arată într-un fel care nu mă determină să le cumpăr. Așadar, mi-ar plăcea tare mult să pun bazele unei afaceri cu agende pentru care să existe opțiunea de file de matematică, file dictando și file blank. Coperți cartonate, premium, roz cu sclipici, turcoaz ca apa Mării Ionice, auriu cu detalii perlate, negru mat cu dantelă ș.a.m.d. Aș vrea să fac și să vând ceva ce eu nu găsesc să cumpăr. Iar dacă există (mă gândesc că pe undeva trebuie totuși să existe, că doar nu inventez eu roata) atunci nu are parte de publicitatea necesară pentru a ajunge la mine, în calitate de consumator, deci toată calitatea se pierde undeva pe drum și rămâne prin niște depozite. De aceea ideea cu Amazon este una demnă de luat în calcul. Iar numele business-ului ar putea fi AIR. E scurt, catchy, ușor de ținut minte și ne duce cu gândul la calitate (mai ales dacă suntem iubitori de sneakerși). Ar putea fi inițialele de la “Agende Ioana Radu”, dar asta doar dacă vrem să intrăm în detalii (și știu că preferabil ar fi să găsesc ceva în engleză, pentru piața străină).

Știu că nimeni nu s-a născut învățat pe lumea asta, dar mai știu că orice lucru vrem să cunoaștem totul stă în a ne dori să facem pasul. Și, desigur, să avem banii necesari studiului, pentru că lucrurile bune vin cu un preț.

Dar lucrurile bune mai vin cu ceva – cu oportunitatea de a testa. Eu am spus adesea că firmele care oferă testere sau mici demonstrații gratuite ale produselor/serviciilor lor… arată că au încredere în calitatea pe care o oferă. AMZ Academy, de exemplu, pune la dispoziția noastră un webinar gratuit prin care putem afla mai multe despre afacerea Amazon (informații suplimentare pot fi găsite aici). Au chiar și o reducere de preț pentru Curs Amazon în perioada asta, plus garanție de 30 de zile (adică putem primi banii înapoi dacă după prima lună nu suntem mulțumiți, nu găsim produsele profitabile sau ni se pare că acest business nu este pentru noi).

Think about it. Practic, data viitoare când arde în noi dorința de a pune bazele unui business, putem urma un Curs Amazon, astfel încât să fim pregătiți să lansăm afacerea și pe plan internațional. Mai multe oportunități înseamnă șanse mai mari de reușită.

Cheers!

3 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  26/08/2018

  Eu sunt convinsa ca un astfel de business nu are cum sa fie simplu de pus la punct. Ca nimic nu e usor in viata asta. Dar cred ca ar aduce bani pentru ca Amazon este cunoscut, accesat si folosit de oamenii din lumea intreaga. Nu ai piata de desfacere doar la tine in cartier. Nu ma pricep deloc la chestii ce tin de magazine online si vanzari, dar stiu ca tu esti mai dibage si, daca zici ca mai iei si cursuri, cred ca te vei descurca. Imi place si ideea cu agende și promit sa fiu printre clienti.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/09/2018

   Multumesc mult, Cristina! ^_^

 • Reply

  Bratu Gabriela

  31/08/2018

  sa stii ca daca te apuci de agende asa frumoase, ma ai clienta! mie nu-mi plac agendele tocmai pentru ca sunt extrem de anoste. am un teanc acasa, dar foarte monotone, cu o singura culoare, sunt create pentru business si chiar nu le-as lua cu mine nicaieri! tocmai de-aia as apela mai degraba sa personalizez ceva

Leave a Reply