Diverse

Când și de ce să investești într-un portofel Secrid sau alt brand similar

By | 07.03.2019 | 3 Comments

La fiecare obiect de pe lumea asta ne raportăm diferit, ceea ce e firesc până la urmă. Suntem oameni diferiți, cu interese și gusturi diferite. E chiar interesant, căci de-am fi toți la fel n-ar mai avea niciun farmec lumea asta mare în care trăim. Cu portofelele e cam la fel – unii se sustrag de la subiectul acesta de discuție, nefiind în raza lor de interes, iar alții sunt interesați de noutăți și detalii. Eu cred că mă întreb cam în ce categorie sunt. Ca s-o zic pe-a dreaptă, în liceu mi-am strâns bani (că așa era moda pe atunci, trebuia să strângem ca să ne luăm ceea ce ne doream) să-mi iau un portofel identic cu cel pe care-l avea cea mai bună prietenă. L-am folosit câțiva ani buni, însă ulterior am pornit pe drumuri diferite și am renunțat și la portofel. Se deteriorase în același ritm cu prietenia, astfel că am renunțat la el din motive de funcționalitate, nu pentru că aș fi sentimentalistă. Îmi amintesc și acum ce portofel de dama i-a luat locul. Deși nu era un portofel Secrid, făcea parte cam din aceeași categorie de preț. L-am folosit aproximativ 8 ani și ar fi dus-o chiar mai mult de atât dacă nu l-aș fi băgat la mașina de spălat de câteva ori. Am fost nemiloasă cu el, știu, iese la suprafață defectul acesta în cele mai nepotrivite momente. Însă admit că n-am regrete, că unele lucruri mai trebuie schimbate din când în când și atașarea emoțională nu e tocmai recomandată. Mă simt norocoasă pentru faptul că, deși și eu mă atașez de unele bunuri pe care le am, fie că e vorba de un portofel de dama sau o brățară, înțeleg că orice de pe lumea asta se duce și îmi ușurez mie viața înțelegând asta și renunțând fără regrete. La lucruri, la oameni, you get the point. Toate-s trecătoare în viață, iar atașamentul nu ne e folositor pe termen lung.

După ce am avut acel portofel pe care l-am folosit aproximativ 8 ani, am decis să-mi iau unul nou și frumos tot din aceeași categorie de preț, adică în jur de 200-300 de lei. Și ajungem într-un fel la ceea ce am scris în titlu – când și de ce să investim într-un portofel Secrid sau alt brand similar. Când? Sunt o fată practică, așadar recomandarea mea este să investim într-un astfel de obiect atunci când cel pe care-l avem deja este deteriorat sau efectiv nu ne mai place. Fair enough, right?

De ce să optăm pentru un astfel de portofel? De ce nu unul mai ieftin sau de ce nu unul mai scump? Părerea mea este că orice lucru menit să fie folosit zi de zi timp de mulți ani trebuie să fie de calitate și totodată să aibă design care să ne placă (practic vom vedea portofelul zi de zi timp de mulți ani, deci e esențial să ne placă). În condițiile astea, rare sunt situațiile când un portofel barbati sau un portofel de dama de vreo 30 de lei ajunge să ne placă vreme de câțiva ani și, cu atât mai mult, s-ar putea să fie și de calitate slabă. Adică, să fim sinceri cu noi, dacă un portofel costă 30 de lei, materialele din care este făcut nu pot fi de calitate, mâna de lucru a fost și ea slab plătită, deci produsul se prea poate să fie făcut la normă și să aibă câteva ațe care curg din el, eventual un fermoar care se strică după o vreme sau material exterior care se cojește. Iar din suma respectivă trebuie să iasă și ceva profit, atât la prima vânzare, direct de la producâtăr, cât și la a doua vânzare, prin intermediul comercianților. Cam asta e radiografia prețului mic al unui portofel barbati sau portofel de dama. Este, in cele mai multe cazuri, o investitie pe termen scurt. Apoi, la polul opus, nu sunt de acord nici să dăm 1000 de lei pe un portofel. Mulți dintre noi avem chiria la banii ăștia, doar nu suntem nebuni să spargem o astfel de sumă pe un portofel. Nu noi – pentru că sunt convinsă că fiecare categorie de produse are cumpărătorii ei. Dar un 200-300 de lei e ok pentru un obiect pe care îl folosesc zi de zi vreme de câțiva ani buni.

Deși am fost tentată să cred că asta e toată explicația titlului pe care l-am ales, ar mai fi ceva de adăugat. Cadourile. Personal nu ofer cadou lucruri mai ieftine decât cele pe care le cumpăr pentru mine. Cred că atunci când ținem suficient de mult la cineva și vrem să îl/o surprindem, îi facem o surpriză care să coincidă cu alegerile noastre uzuale. Adică ce mie nu-mi place altuia nu-i iau. De exemplu când prietenului meu i s-a stricat un ceas și am vrut să-i fac cadou un astfel de obiect, i-am luat unul de la un brand bun, care ne place amândurora. Poate că suntem un pic snobi, dar ne asumăm asta. Unele lucruri sunt atât de frumoase încât se merită să ni le dorim. Și, culmea, dintr-o joacă am participat într-o zi la o licitație și i-am luat un portofel de piele pentru barbati care mi s-a părut mie că e mai aparte și corespunde totodată preferințelor lui (nu-i plac portofelele masive, care se văd ostentativ când sunt în buzunarul de la blugi, ci e mai degrabă adeptul acelor portofele slim din piele).

La cât am scris pe tema asta, s-ar zice că am o pasiune pentru portofele. Ei, cred că pasiunea mea e mai degrabă să văd că am ceva în portofel. Sau, stai, asta e necesitate, nu pasiune; și-i a noastră, a tuturor. Pentru că cine zice că banii nu contează probabil se minte singur. Stabilitatea financiară e oribilă, nu-i așa? Said no one ever 😀 .

Pe final am să vă arăt un frumușel portofel Secrid, care-mi place pentru că e practic datorită formei care se pliază, dar îmi place totodată și pentru inserțiile metalice și nuanța rose feminină și elegantă. E o combinație de portofel de dama & portofel card, fiind mai slim decât alte modele la care îmi fug mie ochii de obicei.

portofel Secrid

Și cam asta e tot. Vă doresc să vă găsiți și voi portofelul care să corespundă preferințelor voastre și vă mai doresc să aveți tot timpul suficienți bani încât să vă ocolească grijile financiare. Cheers to that! 🍸

3 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  10/03/2019

  Este foarte frumos,îmi place și me.

 • Reply

  Iza

  17/03/2019

  Pare cam micut!

  • Reply

   Ioana Radu

   21/03/2019

   Modelul ales de mine este micut pentru ca imi doresc sa ii fac loc cu brio in mai multe genti 😀 .

Leave a Reply