Diverse

Care e treaba cu spirulina?

By | 25.04.2021 | 0 Comment

O dată la mult timp, când reușesc să le termin pe toate de făcut înainte de 10 seara, îmi permit luxul de a sta în pat și de a mă uita la TV ca o prințesică. Până mă ia somnul cu televizorul pornit, dar asta e deja partea a doua. Săptămâna trecută parcă am prins un episod din Chefi la cuțite, episod în care venise Costi Ioniță și gătise ceva cu spirulină. Pe moment a fost o situație ciudată, că eu de spirulină știam doar vag, auzisem pe la oameni mai în vârstă mici discuții. Și-apoi a apărut Costi și a preparat ceva cu spirulină. Say whaaat? Câteva zile mai târziu cercetam situația cu spirulina, să mă informez și eu un pic să văd care e treaba cu ea, să mă mai cultiv un pic, să am habar măcar la nivel minim.

Ei bine, dacă vreți să aveți habar împreună cu mine, am decis să notez câteva lucruri aflate despre spirulină.

1. E verde. Și are culoarea aceasta pentru că e un fel de algă. Ca supliment alimentar ea se găsește sub formă de pudră, pastile sau capsule, însă indiferent de formă culoarea este mereu aceeași – verde închis.

2. Este bogată în proteine, mai exact 57% din compoziția spirulinei este proteină. Puteți verifica din mai multe surse și chiar vă rog să o faceți, pentru că ori de câte ori scriu despre chestii legate de sănătate îmi place să vă îndemn să faceți asta, să devină o obișnuință să verificați informațiile importante. De fel eu nu scriu lucruri înainte de a le verifica, însă cum pentru mulți dintre voi sunt poate o străină, vă recomand să vă convingeți de ceea ce scriu pe blog prin căutarea informațiilor și în alte părți. E corect, da? 😀

3. Este bogată în vitamine. Spirulina conține vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E și K.

4. Conține și minerale. Câteva dintre ele sunt fierul, calciul, magneziul și zincul.

5. Conform Wikipedia, la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 atât NASA cât și Agenția Spațială Europeană au propus spirulina ca fiind unul dintre alimentele primare care trebuie cultivate în timpul misiunilor spațiale pe termen lung.

6. Administrarea de spirulină trebuie discutată cu medicul în cazul persoanelor care urmează un anumit tratament medicamentos, deoarece e posibil ca ea să nu fie prietenă cu medicamente precum cele pentru probleme ale sistemului imunitar sau cele pentru coagularea sângelui.

7. Se spune despre spirulină că este o minune a naturii pentru că, dincolo de toate cele menționate mai sus (prin prisma lor, de fapt), ea este benefică pentru organism nu doar în ceea ce privește starea de bine, ci și pe partea de frumusețe. Astfel, există deja multe produse pentru îngrijirea pielii care conțin spirulină. Măcar o mască de față cu acest ingredient tot trebuie încercată mai devreme sau mai târziu :D. Suplimentar, am descoperit că există înclusiv împachetări corporale cu spirulină, deci nu doar tenul se poate bucura de beneficiile ingredientului miraculos, ci întregul corp.

Omul, cât trăiește, învață. Dacă uit vreodată chestii despre spirulină, n-o să mai fie nevoie să caut din nou informații în șapte direcții, ci o să-mi recitesc articolul ^_^. Sper că v-a fost util și vouă și vă îmbrățișez cu drag! ♥

Leave a Reply