Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la… Cam aşa începea Ion Creangă un paragraf în care vorbea despre locul naşterii lui. Şi tot aşa îmi vine să încep şi eu materialul acesta, gândindu-mă însă la eticheta personală în afaceri. Fie că e vorba de afaceri mari, de succes, fie că e vorba de antreprenori care abia acum pun bazele afacerii lor, încercând să îşi facă un nume în oceanul ăsta mare şi plin de rechini, există un amănunt pe care ei îl au în comun. Pe ideea: Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la afaceri, văd numai cărţi de vizită în faţa ochilor. Când mă gândesc, căci în realitate lucrurile stau altfel. Nu multă lume comandă cărţi de vizită online, mulţi afacerişti crezând că acesta nu-i un detaliu important. De fapt succesul stă în detalii! N-o fi mereu aşa, adică în 100% din cazuri, dar am şi eu dreptatea mea.
Când lucram în presă mi-am făcut nişte cărţi de vizită şi obişnuiam să scot câte una din geantă ori de câte ori cineva cu care lucram îmi cerea numărul de telefon ori adresa de e-mail. Sau în cazurile în care doream să las ceva palpabil. Uneori oamenii nu vor să-ţi ia numărul de telefon, însă dacă au cartea ta de vizită s-ar putea ca după câteva zile să te apeleze şi să-ţi propună o colaborare sau orice altceva care să fie oricum în avantajul tău.
Există pe net o grămadă de sfaturi pentru o carte de vizită fără greşeli. Pentru mine, care am avut o întreagă colecţie de cărţi de vizită, pot spune că a fost important design-ul, chiar a reuşit să facă diferenţa de multe ori. În egală măsură a contat şi calitatea materialului (a colii cartonate sau a plasticului din care e confecţionată cartea de vizită), calitatea tipăririi (o carte de vizită cu defecte spune despre omul respectiv că nu e deloc perfecţionist ori atent la detalii), uşurinţa cu care poate fi citit textul (fontul şi dimensiunea selectate). Uneori este bine să lăsăm oamenii specializaţi să se ocupe de astfel de aspecte. Noi, cel mult, putem să ne alegem design-ul cărţilor de vizită şi materialul din care să fie făcute. O chestie mişto, apropo de material, am văzut că cei de la HeadPrint.ro fac şi cărţi de vizită transparente, ceea ce mi s-a părut chiar grozav. Probabil o să optez pentru ele când îmi voi schimba locul de muncă.
În principiu cei de la HeadPrint.ro au cam cele mai bune preţuri când vine vorba de cărţi de vizită online. Puteţi să le comparaţi, nu se supără nimeni. Dar eu zic că acele cărţi de vizită transparente merită toţi banii 😀 Mi se par altfel. Altfel într-un sens bun. Memorabile. Iar cuvântul acesta sigur spune multe despre omul căruia îi aparţine cartea de vizită.
AM NEVOIE de o carte de vizita decenta si eu! off!… 🙂 xx, Annie | Annie’s Beauty
Am “colectionat” foarte multe carti de vizita de-a lungul timpului. Persoanele cu care luam contact erau intotdeauna unele care ar fi optat pentru o carte de vizita(erau mici antreprenori, initiati in afaceri), deoarece considerau ca inspira seriozitate. Niciun design nu cred ca m-a atras prea mult. Poate ca sunt prea pretentioasa, imi plac aspectele complexe, iar o carte de vizita trebuie sa inspire maturitate prin simplitatea sa.
La mine au fost cateva memorabile. Dar niciodata nu mi-a cazut in mana o carte de vizita transparenta, sau una cu scris metalic. Mi-ar fi placut ceva de genul asta. 😀
Am vazut ca si multi bloggeri si-au facut carti de vizita in ultima vreme. Cred ca sunt utile in cazul celor care socializeaza foarte mult. La mine nu este cazul.
Ştii că mă gândeam pe la începutul anului să îmi deschid un PFA? Dar cum mi-a venit, la fel mi-a şi trecut. Implică foarte multe cheltuieli, timp, şi responsabilitate. Eu nu le pot avea pe toate.
Suntem o echipă formată din trei oameni, care mai aşteaptă până “se pun pe picioare”.
In cazul acesta, mult succes pentru viitor! 😀