Adv. & Stuff

Cărucioarele sport te scapă de stres!

By | 17.09.2015 | 3 Comments

Ieri am aflat pentru prima oară de cărucioare sport pentru copii. Pentru acelea dintre voi care sunteţi mămici poate că nu e nimic nou. Pentru mine încă este. Dar îmi dau silinţa să învăţ o grămadă de chestii din timp, să fiu cât de cât pregătită la momentul respectiv. Cu alte cuvinte, să nu mă simt picată din cer într-o lume a mămicilor care ştiu tot ce mişcă în materie de orice legat de copii. Aşadar, ieri mă plimbam prin parc cu prietena mea şi frumuşica ei care are mai puţin de un an. Are un cărucior Maclaren Techno pe care la primit cadou şi care e foarte şmecher. Face parte din categoria cărucioarelor sport. E foarte bun la viraje, atât la cele strânse cât şi la cele mai largi, cât şi foarte practic (o să detaliez puţin mai târziu aspectul acesta). Am găsit pe site-ul Noriel o imagine cu acest cărucior roşu. Eu, în cazul în care nu-l împrumut pe al ei, probabil optez pentru acelaşi model dar pe altă nuanţă (culoarea şampaniei).

carucioare sport Maclaren

De ce sunt cărucioarele sport atât de practice?
Aceste cărucioare pentru copii sunt concepute pentru mai multe tipuri de mămici:

 •  cele care sunt casnice şi aleargă de colo-colo să plătească facturi, să cumpere mâncare şi consumabile, să facă o grămadă de alte chestii şi toate astea cu micuţul după ele, manevrând căruciorul mai ceva ca nişte şoferi iscusiţi;
 •  cele care sunt mămici singure şi care lasă copilul cu bunicii până termină programul la serviciu, iar apoi se înarmează cu un astfel de cărucior minune pentru a face slalom printre pietoni şi tot felul de oameni în încercarea de a creşte frumos şi sănătos puiul de om pe care îl iubesc necondiţionat şi în ciuda greutăţilor peste care trec singure;
 •  cele care sunt femei de carieră şi care ajung acasă epuizate şi stresate… şi cu toate acestea iau căruţul într-o mână şi copilul în cealaltă, încercând să aibă parte împreună de momente frumoase. Uneori, la această formulă se adaugă şi capul familiei, asta în cazul în care se întoarce de la birou cât încă e lumină afară.

Cu alte cuvinte cărucioarele sport sunt perfecte pentru orice tip de mămică (sunt convinsă că şi bunicii dar şi bonele vor fi recunoscătoare pentru un astfel de cărucior). E vorba de cât de uşor se strâng pentru a încăpea în lift sau în portbagaj, cât de uşor iau curbele (de la cele mai mici, de pe culoarele supermarketului, până la cele mai largi), cât de uşoare sunt per total (în cazul în care blocul nu este prevăzut cu lift) şi cât de nevoluminoase comparativ cu alte tipuri de cărucioare. A fi practic, pentru 2015, este calitatea de bază a produselor.

Modelele, desigur, variază. Pot fi, de exemplu, cu 3 sau 4 roţi. Dintre cele cu 4 roţi există varianta cu roţile din faţă simple sau duble (la fel ca pe spate). În afară de caracteristicile roţilor, există tot felul de criterii în funcţie de care ne putem ghida în alegerea căruciorului perfect. Vă las mai jos câteva imagini pentru a vă face o idee. Menţionez că toate imaginile le-am preluat de pe site-ul Noriel.ro. Dacă tot eram acolo pentru a căuta modelul Maclaren, am zis să caut şi alte modele interesante.

carucioare sport pentru copii Noriel

3 Comments

 • Reply

  Andreea

  17/09/2015

  Este foarte interesant modelul cu 3 roti, cred ca se manevreaza foarte usor.

  • Reply

   Ioana Radu

   17/09/2015

   Toate modele de carucioare sport sunt concepute pentru a fi manevrate usor 😀

 • Reply

  Catalina

  25/09/2015

  Sora mea are un carucior roz cu 3 roti. E pretty, usor si se misca foarte bine. Cateodata o plimb eu pe nepotica si deci spun din proprie experienta.

Leave a Reply