Diverse

Casă de piatră? Sau detalii din piatră pentru o locuinţă de vis?

By | 23.08.2016 | 2 Comments

Noi, femeile, suntem în general obsedate de modul în care arată locuinţa. Vrem cele mai frumoase perdele şi draperii, cea mai nouă şi mai stilată pardoseală, cele mai sofisticate piese de mobilier, tacâmuri, tablouri, tigăi, baterii pentru chiuvete bla bla bla. Câteodată chiar mă întreb de ce nu putem să fim la fel de raţionale precum bărbaţii… De ce nu e ok bateria pe care o avem? Dar chiuveta aia ce are? Tigaia care până mai ieri era bună, ce e azi în neregulă cu ea? De unde vine mania asta pentru ultimele tendinţe şi de ce vrem mereu să schimbăm ceva? Sunt convinsă că nu-i vorba doar de obişnuinţa de a vedea mereu aceleaşi lucruri în jurul nostru, trebuie să fie ceva mai mult de atât. Psihologic, we are fucked. Şi am spus-o în cel mai frumos mod cu putinţă. Uite, eu recunosc u mâna pe inimă că mă uit adesea pe net la chiuvete baie. Îmi plac chiuvetele din piatră, îmi par roiale, sofisticate, masculine, de cursă lungă. Aş fi zis şi piperate la preţ, dar am văzut şi chiuvete obişnuite care sunt mult mai scumpe de atât.

La “mine” acasă (la noi / la el, nici nu ştiu cum e corect să scriu) mi-ar plăcea să am o chiuvetă din piatră, în formă dreptunghiulară (paralelipipedică, să fim corecţi până la capăt), neîncorporată în mobilier. Mi se pare că dă un aer mai masculin astfel. Ştiu că par o floricică în fotografiile de pe facebook, însă îmi plac detaliile masculine. Tot în categoria asta, a detaliilor masculine, se încadrează o altă dorinţă de-a mea, cu care amândoi suntem de acord – mozaic pentru decoraţiuni interioare (obligatoriu din piatră naturală). Îmi place că ne potrivim până în cele mai mici detalii şi că nu ne certăm/contrazicem la astfel de chestii.

Perdelele probabil o să fie singurele chestii finuţe şi feminine din apartamentul nostru. În rest, locuinţa nu o să arate ca şi cum ar fi a unui cuplu, ci a unor băieţi al căror bun gust e bine dezvoltat. N-am înţeles niciodată bărbaţii cărora le plac chestii „drăguţe” pentru locuinţă. Cel mult trebuie să le suporte de dragul consoartei, dar să le aleagă ei singuri, din proprie iniţiativă… big nono. Mă bucur că prietenul meu e suficient de masculin pentru gustul meu. Mă bucur că amândurora ne plac detaliile din piatră naturală pentru locuinţă şi că am căzut de acord în privinţa majorităţii aspectelor pe care le presupune un apartament.

bathroom rock

Surse foto: 1, 2, 3.

2 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  25/08/2016

  rautate mica! mozaicul imi place si mie si, daca e un design bine ales, probabil ca nu se simte prea mult nevoia de alte artificii interioare dar chiar asa, nici o plantuta, nici un tablou cu noi doi? Doar e casa noastra… de piatra sau de ce o fi ea.

  • Reply

   Ioana Radu

   25/08/2016

   Nu imi plac plantele (n-au sanse de supravietuire cu mine), in schimb cumpar deseori flori si le pun in vaza 😀

Leave a Reply