Sunt oameni care sunt mulțumiți sufletește cu tot ceea ce au și sunt și oameni care se documentează și depun eforturi, uneori colosale, pentru a asigura un trai bun nu doar copiilor lor, ci și următoarelor 2-3 generații. Și ambele categorii de oameni sunt perfect ok, perfect sănătoase, cu educație, dar cu frici diferite și nevoi diferite în viață. Încerc să expun lucrurile exact așa cum sunt. E normal, sănătos, chiar ideal să fim diferiți. Educați, dar diferiți din alte puncte de vedere. Pentru că diferențele sunt cele care nasc întrebări și care duc la soluții și evoluție. De aici până la case de închiriat și apartamente de închiriat e cale scurtă.
Imobiliarele, mai ales cele din zone bune, sunt deopotrivă dorința unui trai mai bun și dorința de prosperitate financiară (de cealaltă parte a baricadei).
Pentru cineva care caută case de inchiriat Bucuresti ca să facă o schimbare în viața de zi cu zi, locuința în sine este un pas înainte către confortul visat, către stilul de viață pe care și-l dorește, către un prezent mai bun, mai spațios, cu mai multă lumină naturală ș.a.m.d. Felicitări celor care își permit să-și închirieze case de vis în zone bune ale capitalei și nu numai, pentru că undeva în drumul lor prin viață au fost educați financiar încât să ajungă în punctul în care sunt astăzi.
Mie, recunosc, nu mi-a fost însușită educația financiară și dreg abia acum lucrurile astea. M-am trezit, tot e bine.
Pentru cineva care are casă sau case de închiriat în București, hey, felicitări!
Nu contează dacă e moștenire de familie, noroc la poker sau o sumedenie de nopți nedormite pentru a construi un business prosper care să permită astfel de achiziții. Imobiliarele sunt, adesea, printre cele mai bune investiții, sunt bani care nu se devalorizează (decât în cazuri rare, dacă imobiliarele sunt apoi vândute în vremuri de criză economică, dar majoritatea știm că nu vindem pe timp de criză decât dacă nu avem nicio altă opțiune). Dacă sunt date în chirie, locuințele devin surse pasive de venituri, adică vin banii fără să depunem niciun efort pentru ei.
Personal, mi-ar fi plăcut să mă îndrume cineva la 19-20 de ani, să îmi explice că e ok să stau cu chirie doar până reușesc să am avansul pentru o locuință, iar apoi în loc de chirie să plătesc rata propriei locuințe. Statul cu chirie, pe o perioadă de 10+ ani, reprezintă o pierdere financiară majoră. Scriu rândurile astea în speranța că cineva se va gândi la ele mai devreme decât am reușit eu să o fac. Sau cineva i le va explica copilului la timpul potrivit. Nu spune nimeni că trebuie să ne apucăm cu toții să cumpărăm case și apartamente în București, dar investițiile în imobiliare, mai ales în orașe medii și mari, sunt în continuare printre cele mai sigure investiții.
Cheers!