Adv. & Stuff

Cât se câştigă din videochat?

By | 15.05.2017 | 4 Comments

Pe cât e de discutat videochat-ul în general, pe atât de controversat este. Încă este un subiect controversat. Eu sunt de părere că e loc sub soare pentru toţi şi că fiecare este liber să facă ce vrea, mai ales că videochat-ul nu e ceva ce mă afectează (nici direct, nici indirect). Câtă vreme eu sunt un om liber, căruia nu-i place să-i fie amputată această caracteristică, la rândul meu respect libertatea altora. Chiar şi atunci când e vorba de videochat. Este un domeniu cu care nu avem legătură dacă nu intrăm direct pe site-urile specifice. Also, nu e ceva ce mă văd pe mine făcând, însă nici nu atac oamenii care Aleg să facă asta. Majoritatea textelor pe acest subiect se învârt însă în jurul banilor, că s-a dus vestea că sumele sunt generoase când e vorba de câştiguri videochat. Care e de fapt situaţia? Pentru că nu este o experienţă prin care să fi trecut, nu am de unde să ştiu cu adevărat cum stă treaba pe segmentul de câştiguri videochat, însă nici nu trebuie să fim genii ca să ne dăm seama de câteva aspecte. De ce aspecte depind câştigurile din videochat? Well…

woman videochat

Aspectul fizic contează.
Nici nu ştiai asta, nu-i aşa? :)) Cum să faci bani din videochat dacă nu prin ceea ce eşti la prima vedere? E de la sine înţeles că vor fi mai multe cereri şi mai generoase câştigurile atunci când îţi dai silinţa să arăţi bine. Când în loc de shaorma alegi legume la grătar, ori când în loc de cocktail-uri fără număr pui accent pe hidratare şi apa devine astfel aliatul tău pentru frumuseţe. Când îţi respecţi corpul, nu doar că arăţi mai bine pentru tine, dar într-un domeniu precum cel despre care discutăm astfel ai şanse mult mai mari de câştig. Şi nu trebuie să fii un geniu pentru a înţelege asta. Dacă vreodată aş apela la servicii de videochat, e mai mult ca sigur că nu voi vrea să văd un bărbat burtos şi pufos. Aceeaşi chestie cred că se aplică şi pentru sexul opus.

Imaginea contează.
Imaginea este rezultatul finit. Practic modul în care alegi să-ţi pui în valoare calităţile şi să ascunzi defectele. Nimeni nu e perfect, iar persoanele care fac videochat şi care ştiu lucrul acesta probabil au mai mult de câştigat. Nu ai cum să faci bani mulţi din videochat dacă nu dai importanţă acestui aspect. Aşa cred eu. Este nevoie şi de investiţii. Un corset frumos, o pereche de cercei potriviţi nu doar din punct de vedere al calităţii, ci care să fie în concordanţă cu forma feţei, tonul pielii, culoarea părului, culoarea ochilor ş.a.m.d. Sunt detalii care contează. Dacă în condiţiile astea punem întrebarea “Cât se câştigă din videochat?”, răspunsul ar cam fi următorul: “Câştigul este direct proporţional cu cât investeşti în tine.”

Vocea şi gesturile contează.
Acesta-i un teren mai agreabil. Nu e panică dacă bifezi cu brio chestiile de la paragrafele anterioare şi adaugi “pachetului” o voce nepotrivită. E un aspect care poate fi cât de cât reglat. Dacă ai vocea prea subţire, spre ascuţită, înveţi să vorbeşti mai mult în şoaptă, apetisant, ceea ce-ţi poate aduce venituri frumoase probabil. Gesturile, de asemenea, sunt discutabile. Contează mult, dar pot fi corectate gesturile nepotrivite. Important este să-ţi doreşti să fii cea mai bună versiune a ta, iar asta te va ajuta nu doar în domeniul videochat-ului, ci şi în viaţă în general.

Şi, până la urmă, cât se câştigă din videochat? Dacă nu te prea preocupă ideea de a fi cea mai bună versiune a ta şi te mulţumeşti cu ideea de a oferi o imagine normală, încasările minime am citit că ar fi de 1.000 de dolari pe lună. Pe de altă parte, dacă vrei să îmbunătăţeşti vestimentaţia, gesturile, tehnica… încasările pot ajunge la 3.000 de dolari pe lună, conform site-ului GlamourStudio.ro.

4 Comments

 • Reply

  Dianne

  08/08/2017

  Imi place modul cum ai abordat subiectul, aceasta este si parerea mea: fiecare are dreptul sa aleaga ce sa faca cu viata sa, indifernet de parerile celorlalti.

 • Reply

  Ana

  17/04/2018

  Exact, multe studiouri aleg sa lucreze cu persoane care nu sunt pregatite pentru aceasta meserie, iar frustrarea acestora ca nu reusesc sa aiba parte de ceea ce credeau le face sa renunte. Cand te angajezi in videochat, trebuie sa stii faptul ca totul se bazeaza pe imagine si pe capacitatea ta de a te adapta la diferite situatii.

 • Reply

  Corina

  24/07/2018

  Bine punctat. Suntem liberi sa alegem ce vrem sa facem, fara sa ne pese de ce spun ceilalti din jur. Sunt multi care nu inteleg nici in ziua de azi ce inseamna de fapt un job in domeniul videochat-ului si critica, fara sa stie ca ai nevoie de multe skiluri pentru a ajunge la nivelul dorit.

 • Reply

  Carina

  10/08/2018

  Locurile de munca sunt destul de multe in acest domeniu, cred ca mult conteaza si faptul ca la o varsta destul de tanara iti poti gasi de munca si implicit sa castigi bine, lucru care depinde de tine in mare parte.

Leave a Reply