Leapşă

Câteva lucruri despre viaţa mea (leapşă)

By | 05.06.2016 | 7 Comments

leapsa despre viata ta

Acum câţiva ani lepşele erau destul de populare în blogosferă. Cred că de două ori pe lună primeam câte una de la un blogger, o completam şi o dădeam mai departe altor 5-6 persoane. De dragul vremurilor de atunci, astăzi preiau o leapşă de la Aniela Deby. Este o leapşă personală, ceva ce scriu destul de rar pe blog. Uneori mă gândesc că nu interesează pe nimeni ce fac eu şi că oamenii mă citesc pentru informaţiile pe care le scriu despre diverse chestii. Alteori mă gândesc că nici nu ştiu cât e de ok să-mi pun viaţa personală pe o tavă în mediul online. Dar leapşa pe care o preiau astăzi… chiar mi-a plăcut. Cred că e o ocazie să ne cunoaştem un pic mai bine. Eventual, după ce o citiţi, îmi puteţi lăsa la comentarii şi răspunsurile voastre. Iată întrebările primite de la Deby şi răspunsurile mele:

1. Ce nu vă lipsește din frigider niciodată?
Pentru mine asta e o întrebare grea. Sunt foarte pretenţioasă la mâncare şi nu obişnuiesc să mănânc aceleaşi chestii pe o perioadă lungă de timp. Însă, dacă mă gândesc un pic mai atent, constat că niciodată nu-mi lipsesc legumele congelate şi roşiile (atât proaspete, cât şi roşii întregi la conservă). Legumele congelate mi se par a fi destul de sănătoase. Practic, prin congelare, legumele îşi păstrează proprietăţile şi sunt la fel de gustoase şi pline de vitamine ca atunci când au fost ambalate. Iar roşiile le folosesc adesea pentru paste, pentru salate şi pentru alte combinaţii (poate o să fac o postare separată despre mâncare) 😀

2. Ce considerați sănătos din ce ați menționat la punctul 1?
Legumele congelate le consider a fi sănătoase. Roşiile sunt totuşi cu dus şi-ntors, pentru că sunt destul de acide (considerate a fi la fel de acide precum unele fructe).

3. Care vă sunt cosmeticele/parfumurile preferate?
La partea de cosmetice… cam orice există de la The Body Shop. Şi îmi plac şi multe produse Avon, mai nou chiar şi unele de la Balea (din DM). În ceea ce priveşte parfumurile, cel care mă completează cel mai mult este Ange ou Demon Le Secret by Givenchy. Iar pe locurile 2 şi 3 sunt “Acqua di Gioia” şi “Si”, ambele Armani. Deşi nu-s fan Armani, parfumurile astea chiar rezonează cu mine.

4. Cine face în casa voastră cea mai multă curățenie și cine nu o păstrează?
Eu fac cea mai multă curăţenie şi îmi place. Sunt obsedată (fără exagerare) de ordine, totul să fie aşezat la linie. În aceeaşi măsură mă stresează gresia nespălată de 2-3 zile. Văd praful pe ea şi mă disperă. Mai am şi alte manii. Nu suport să văd bateriile de la chiuvete şi de la duş cu urme de calcar pe ele, motiv pentru care le curăţ destul de des. Nu suport nici să văd gel de duş în capacul recipientului. Chestia asta se aplică pentru toate cosmeticele. Îmi place să le păstrez curate după fiecare utilizare (tubul de gel de duş, tubul de şampon, masca de păr, loţiunea de corp… toate trebuie să fie la fel de curate ca atunci când le-am cumpărat, fără gram de produs în capac). Singura chestie care nu-mi face plăcere când e vorba de treburile casnice… e spălatul vaselor. Dar ne împărţim îndatoririle în casă, aşa că vasele sunt teritoriul lui.

5. Ce urâți să faceți într-o zi de sâmbătă?
Uneori mă oftic când trebuie să lucrez sâmbăta. Să-i văd pe alţii că aşteaptă cu nerăbdare weekend-ul, iar pentru mine atât sâmbăta cât şi duminica sunt ambele zile lucrătoare. Nu mereu, dar de obicei se întâmplă să am câteva chestii de făcut. Dacă stau bine să mă gândesc… n-am avut niciodată un job care să presupună statul acasă în weekend-uri. Mi-ar plăcea, cândva, să am un job obişnuit.

6. Ce vă face fericiți în viața de zi cu zi?
Hmm… să mă duc în spatele blocului la pisoii mei, să-i pâsâi să iasă din ascunzători, să le dau să mănânce, să vorbesc cu ei, să îi mângâi şi să toarcă fericiţi. This is happiness! ♥

7. Ce fel de oameni preferați să aveți lângă voi?
Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Oamenii simpli îmi plac foarte mult, cei cu care pot să vorbesc lejer, relaxat, fără figuri. Eu sunt genul care preferă să stea pe o bancă sau să se plimbe în timp ce discută. M-am cam săturat de terase şi bistro-uri. Îmi plac oamenii realişti, cu o doză de nebunie, dar kinda damaged. Cu ei rezonez cel mai bine.

8. Care este primul lucru pe care îl faceți când vă treziți dimineața?
Asta o să sune ciudat. Dar în fiecare dimineaţă, când deschid ochii, mă gândesc să nu fiu leneşă şi să mă ridic corect din pat. Am avut probleme cu coloana. Trebuie să mă răsucesc pe o parte, să îndoi picioarele la un unghi de 90 de grade şi să mă sprijin în cot atunci când mă ridic, astfel încât greutatea corpului să se distribuie şi să nu cadă toată pe coloană. Cam asta fac în fiecare dimineaţă. Mă gândesc să respect regula asta pentru că nu-mi doresc să am din nou probleme.

9. Cât de mult timp v-ați dori să aveți disponibil pentru voi?
Asta e o întrebare capcană, nu? 😀 Uneori mi-e dor să nu am job şi să nu mă stresez. Dar apoi îmi aduc aminte cât de deprimată sunt când fac umbră degeaba pământului. Câteva ore libere pe zi mi se par ok. În cea mai mare parte a timpului îmi place să am ceva de făcut. Dacă n-am, găsesc. Nu pot să stau. Însă de ceva vreme chiar am grijă de mine şi îmi aloc mai mult timp. Am început să mănânc sănătos şi m-am apucat şi de sală. Sper să nu renunţ.

10. Care sunt principiile voastre pentru o viață mai faină?
Cred că, într-o oarecare măsură, ar trebui să fim mai puţin sufletişti. Şi să fim capabili să ne vedem de pătrăţica noastră şi să nu ne băgăm prea mult în vieţile altor oameni. Uneori sunt un pic cam sălbatică, asta pentru că ţin mult la spaţiul personal şi nu-mi place să fie invadat. Dar chiar cred că, dacă ne-am vedea fiecare de treaba noastră, ar fi mai simplu pentru toată lumea. Eu le-am spus mereu prietenelor mele că le susţin indiferent de deciziile pe care ele le iau. Eu nu le zic niciodată “fă cutare chestie!” sau “nu face aia!”. Cred că fiecare om e liber să facă ceea ce vrea şi ceea ce crede că este mai bine pentru el. O viaţă mai faină ar fi să dăm oamenilor libertatea să aleagă pentru ei. Şi să îi susţinem în alegerile pe care le fac. Pentru că nu suntem aici să-i judecăm sau să facem pe atotştiutorii. În fond, nimeni nu ştie ce e bine şi ce nu. Putem, cel mult, să îi susţinem pe cei de lângă noi. Cred că acesta-i un principiu de viaţă destul de sănătos.

Mulţumesc, Aniela, pentru această leapşă!
Totodată îi mulţumesc şi Mihaelei, căci ulterior am primit această leapşă şi de la ea.
O dau mai departe către cei care îmi citesc blogul (da, către tine! 😀 dacă doreşti, îmi poţi lăsa răspunsurile la secţiunea de comentarii de mai jos) şi către două bloggeriţe pe care le urmăresc constant, adică Teodora şi Amy. Şiii… i-o pasez şi lui Radu, că tare sunt curioasă şi de răspunsurile lui. 😀

7 Comments

 • Reply

  Mihaela

  05/06/2016

  Te-am nominalizat si eu la leapsa asta pentru ca eram curioasa sa aflu cate ceva despre tine si ma declar multumita! 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   05/06/2016

   Chiar am pagina cu leapsa de la tine de pe blog deschisa intr-un tab. N-am avut timp sa o citesc, dar am lasat-o deschisa ca sa nu uit de ea. 😀
   Iti multumesc ca mi-ai pasat-o si tu si ma bucur ca ti-au placut raspunsurile. Te pup! 😀

 • Reply

  Nicu

  05/06/2016

  Aşa mai aflăm câte ceva despre Ioana. Eu aş prelua leapşa, dar prefer să mă cunoască prietenii virtuali doar după nume , nu şi după fapte.
  Situaţia mea îmi impune acest lucru.

 • Reply

  cristina dragomir

  06/06/2016

  Ma bucur sa te cunosc mai bine 🙂 Daca imi vine cheful de scris, poate o preiau si eu. Pot sa spun doar ca ne asemanam din multe puncte de vedere.

  • Reply

   Ioana Radu

   06/06/2016

   Ti-a pasat-o Mihaela, deci poate chiar o completezi, sa mai aflam si noi chestii despre tine ^_^ te pup!

 • Reply

  Teodora

  06/06/2016

  Me like it, multumesc! :* Abia astept sa raspund si sa o ilustrez. Apropo de viata personala, cred ca unul dintre cele mai dificile lucruri de stabilit a fost ce este ok sa se afle pe net si ce nu (mai ales ca stiu de existenta anumitor persoane care ma citesc).

  • Reply

   Ioana Radu

   06/06/2016

   Mie mi se pare ca este o linie destul de fina intre cele doua.
   Ma bucur ca iti place leapsa 😀 abia astept sa citesc raspunsurile tale.

Leave a Reply