Diverse

Ce boxe mai cumpărăm?

By | 13.10.2018 | 1 Comment

LANY - made in Hollywood - photo by Mark Cruz

Eram cu prietenul meu într-un showroom pentru a vedea niște laptop-uri când, trecând pe lângă zona cu produse audio, îl văd că se oprește iar la boxele wireless. Nu-i prima oară când se întâmplă asta și mai mult ca sigur nici ultima. Personal nu m-a pasionat atât de tare zona de produse audio până n-au apărut pe piață astea wireless. Ba de la o vreme am început să întreb cam la orice produs dacă au și wireless. L-am întrebat asta inclusiv pe băiatul care a venit să instaleze detectorul de gaz metan și monoxid de carbon, I’m that crazy.

Ei bine, cu boxele wireless sunt și eu de acord. Preferabil să se integreze frumos cu mobila, adică să fie pătrățoase, paralelipipedice și alte forme din aria asta (fără linii curbe) și să le găsesc locul în casă ca la piesele lego. Cam așa arată câteva dintre cele care m-ar putea convinge să le iau acasă:

boxe portabile

De la o vreme, însă, îmi place să am cât mai puține obiecte în jur, să-mi simplific viața și să nu mă mai leg de chestii care nu sunt importante. La muzică totuși n-aș renunța… A fost cu mine în cam toate momentele cheie din viață, inclusiv când am zburat pentru prima oară cu avionul, ba chiar și atunci când merg la dentist – medicul la care merg de ceva vreme mi-a explicat că e normală frica și m-a îndemnat să-mi fac un playlist cu melodii pe care le ascult des și să vin cu căștile la mine ori de câte ori am programare, chestie care a funcționat de minune în lupta cu frica mea. Desigur, dacă ești într-o relație cu frica de stomatologie și vrei să încerci și tu, pentru o chestie ca asta cred că trebuie să găsești și medicul potrivit. Merită totuși să îl întrebi pe cel la care mergi și, cine știe, poate e deschis ideii.

Mai mult de atât, tot pe linia asta de relație cu muzica, mă gândesc de la o vreme să-mi fac un tatuaj cu numele Marshall Maters III, cunoscut după numele de scenă Eminem. Are într-o piesă un vers care m-a ajutat în multe situații complicate din viață. Un vers sub formă de întrebare, câteva cuvinte datorită cărora am prins de multe ori curajul să fac ceea ce era mai bine pentru mine. Mi-aș tatua numele lui ca nu cumva să uit vreodată cuvintele alea, să nu-mi pierd curajul de a face ceea ce e bine pentru mine, mai ales când e vorba de schimbări majore, schimbări bune pe termen lung. Cireașa de pe tort e că anul acesta l-am văzut și live, având bilet pentru unul din locurile din fața scenei la concertul pe care l-a susținut în Suedia.

Ca să combin dragostea pentru muzică și minimalismul, pentru propria locuință aș alege boxe de perete și/sau boxe de tavan, în detrimentul celor mari și voluminoase ori în locul sistemelor 5+1. Boxele de perete și boxele de tavan sunt simple, nu m-aș împiedica de ele și ar putea să redea muzica pe care vreau să o ascult fără să simt că încarcă în vreun fel spațiul. Există mai multe modele, însă cele de la Indiana Line par să se integreze perfect într-o locuință albă, curată, modernă și minamalistă deopotrivă. Cei de la AVmall.ro au o gamă largă de produse în acest sens, având atât modele de boxe de perete și de tavan de la Indiana Line, cât și de la alte brand-uri producătoare. Citisem undeva că AVmall este cel mai generos magazin când vine vorba de produse audio & video.

boxe de perete si boxe de tavan

Ia imaginează-ți tu cum ar fi să ajungi acasă de la serviciu, să deschizi o sticlă de vin, să comanzi mâncare și, până vine băiatul cu livrarea, să te relaxezi ascultând trupa ta preferată sau vizionând un episod din serialul pe care-l urmărești în perioada asta. Și să se audă atât de bine încât experiența să fie de milioane (și la prorpiu și la figurat).

Cheers! Um… adică sper că împarți vinul ăla, totuși. 😀

One Comments

  • Reply

    Cristina Dragomir

    14/10/2018

    ma simt provocata, mai ales ca mi-am si redescoperit in ultima perioada placerea de a asculta muzica! Pot sa zic momentan doar ca vreau niste boxe ultra-portabile, dar care sa redea un sunet super clar, ca de la mama lui.

Leave a Reply