Ce conține bagajul pentru o viață nouă

Amintește-ți de câte ori ți-ai zis “Gata!” sau “Mi-a ajuns!”. Amintește-ți cum a fost în momentele respective, în care ai simțit că nu mai poți, că s-a umplut paharul cu chestii pe care le-ai tot trecut cu vederea ori compromisuri pe care ți-ai zis că le faci pentru că așa e firesc la maturitate. Amintește-ți cum te-ai simțit când totul în jurul tău se destrăma. Și îți spuneai că nu mai poți și că vrei să o iei de la capăt. Dar ceva… Ceva te ținea acolo. Nu oamenii, ci frica, teama de un nou început. Ai pus în balanță, cu lacrimi în ochi, durerile care îți erau deja familiare și frica de a o lua de la capăt, de a porni de la zero, de a construi o nouă viață. Și n-ai făcut asta o singură dată, nu. Ai cântărit lucrurile astea de atât de multe ori încât ai și uitat câte începuturi noi ți-ai promis. Mi-aș dori să nu am dreptate și să aud că ai avut parte de o viață care nu te-a pus la încercare, o viață plină de bucurii și lipsită de griji. Dar, dacă totuși o astfel de viață îți sună și ție prea bine ca să fie adevărată, îți las mai jos o listă a lucrurilor pe care să le arunci în geantă înainte să ieși pe ușă, înainte să pornești pe drumul către o viață nouă.

Periuța de dinți
Începem cu ceva practic, ușor de aruncat repede în geantă. E mult mai ușor să luăm totul de la capăt atunci când păstrăm câteva lucruri personale. Periuța de dinți electrică, ultima fiță de la Philips sau o periuță aleatorie de aici, o să fie unul dintre acele obiecte care o să te ajute să te simți ca acasă oriunde te-ai duce. N-o să-ți trebuiască perna ta sau alte obiecte similare, ci acel obiect cu care îți începi și totodată îți închei ziua. Oriunde în lume vei ajunge, oricâte capete ale periuței electrice de dinți vei schimba, vei ști totuși de unde ai plecat și îți vei putea mulțumi în gând pentru curajul de a pleca și de a începe o viață nouă.

Șosete, chiloți și 3 haine
N-ai nevoie de prea multe cârpe la tine, că pe astea oricum le-am rulat cu toții în decursul unei vieți și, cu trecerea anilor, garderoba oricum se schimbă. Doar câteva chestii sunt suficiente. Eu aș lua doar o pereche de blugi și câteva tricouri.

Hard-ul extern
Da, o să vrei să iei cu tine câțiva GB. Cu toții cred că avem câteva fișiere pe care vrem să le păstrăm, indiferent de cât de mult intenționăm să ne schimbăm viața. Mie îmi place să cred că m-am schimbat de fiecare dată când m-am mutat într-un alt oraș sau într-o altă țară. E ceva cu locurile și oamenii din jur. Au capacitatea de a-și pune amprenta asupra mea și de a mă modela într-o versiune mai bună. Chestia asta poate fi valabilă pentru mai mulți dintre noi. Iar HDD-ul extern mi-e un fel de jurnal al etapelor prin care am trecut pentru a fi omul de astăzi.

Perechea preferată de pantofi
În cazul femeilor se spune că ele pot cuceri lumea dacă au pantofii potriviți. Eu aș completa puțin vorba asta și aș spune că am toate șansele să încep o viață nouă dacă am pantofii sport potriviți. Pasiune și fetiș, încălțămintea sport e o parte esențială din mine, ceea ce înseamnă că eu aș pleca în lume încălțată cu pereche de Reebok Yourflex Trainette 8.0 sau noua pereche de Reebok din colecția de pantofi sport. Gândește-te și tu ce pereche de încălțăminte iei la tine.

Sufletul
Ăsta e opțional, dar eu aș sugera totuși să-l luăm. Fără el n-o să ne putem bucura de toate lucrurile frumoase ce abia așteaptă să fie descoperite. E drept, ne-ar fi mult mai ușor să plecăm la drum fără suflet, dar nu s-ar merita. După durere vin emoțiile unui nou început, emoții pe care nu vreau să le ratez. Eu am decis, îl iau și pe ăsta în bagaj.

Actele
Să nu uităm tocmai de partea asta, de hârtiile de care o să avem nevoie să ne angajăm, să ne înscriem la diferite cursuri, să deschidem o firmă sau chiar să ieșim din țară. Nu uita nici de pașaport, că nu se știe către ce meleaguri te poartă drumul.

Cam astea ar fi lucrurile de luat în geantă pentru o viață nouă. Dacă vrei să adaugi alte câteva chestii, ești liber să o faci. Pentru mine astea sunt suficiente. Cel mai important aspect e că mă am pe mine și că o să-mi fiu cel mai bun companion de drum.

Drum bun!

Cheers!

bagajul pentru o viață nouă

4 comments on “Ce conține bagajul pentru o viață nouă”

 1. Cred ca eu as pune sufletul si hardul cu poza inaintea periutei de dinti, indiferent cat de performanta ar fi ea. In definitiv, si daca o uit in vechea mea viata, stiu brandul, stiu modelul… imi iau alta. Dar suflet si poze unde mai gasesc?

  1. Ioana Radu says:

   Nu e o ordine, chiar daca le-am numerotat (am facut asta mai mult pentru a vedea cat de putine lucruri as pune in bagaj). :D

 2. Emma says:

  Am citit cu lacrimi in ochi,pentru ca asta se intampla in viata mea acum si incerc sa gasesc o solutie potrivita. Exista si groaza unui nou inceput,dar si groaza de a nu gresi chiar si ramanand exact unde sunt acum.
  Decid totusi sa incep cu o croaziera si mai vad eu dup-aia. Un pic de ordine in ganduri e binevenita. Acum caut ceva pentru care sa nu fie nevoie sa-mi vand un organ.=))

  1. Ioana Radu says:

   Succes cu toate planurile pe care le ai! Orice schimbare sa fie intr-un ceas bun si… sa nu fie nevoie sa renunti la vreun organ :D.
   P.S.: Si mie mi-au dat lacrimile un pic in momentul in care am recitit materialul pentru corectarea eventualelor greseli, inainte de publicare. Mi-am amintit de ce nu prea imi place sa scriu despre astfel de chestii, ca le stim si le simtim des, dar devin cu atat mai serioase cand le bagam in seama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>