Adv. & Stuff

Ce criterii să ai în vedere atunci când alegi bateria de camion

By | 30.06.2018 | 1 Comment

truck

Ca orice vehicul, camionul are nevoie de anumite componente pentru a funcționa corespunzător, iar bateriile se numără printre elementele esențiale care asigură o funcționare optimă.
În anumite situații – de obicei, atunci când ți-e lumea mai dragă – se întâmplă „să te lase bateria”. Acest caz impune alegerea unui nou acumulator pentru camion care să-și demonstreze eficiența pe termen lung.

Cum alegem bateriile de camioane
Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o mediul digital în ultimii ani, poți găsi via online acumulatori de camioane. Unul dintre magazinele de specialitate la care poți apela este Sorgeti, magazin online care oferă servicii gratuite de montare și livrare. De asemenea, un alt beneficiu de care vei putea dispune în mod gratuit dacă vei achiziționa bateriile de pe website-ul sorgeti.ro este verificarea tehnică necesară o dată la 6 luni.

Pentru a ne asigura că facem alegerea ideală, ar trebui să acordăm o atenție sporită procesului de selecție. Astfel, ar trebui să avem grijă, pe de-o parte, de caracteristicile pe care le are vehiculul, iar pe de altă parte de calitatea bateriei pe care o vom achiziționa.

Iată care sunt principalele criterii de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem acumulatorii pentru camion:
Detaliile și specificațiile tehnice
Înainte de a achiziționa bateria pentru camion, ar trebui să consulți manualul tehnic al vehiculului pentru a observa ce condiții ar trebui să îndeplinească noul produs.
Capacitatea
Acest aspect se referă la cantitatea de energie stocată de baterie și se măsoară în amper oră. Ar trebui să luăm în calcul referința specificată în manualul tehnic pentru a evita achiziționarea unui acumulator de camion cu o capacitate mai redusă decât cea specificată.
Tensiunea
Tensiunea se măsoară în Volți (V) și se referă la tensiunea generată la bornele acumulatorului de camion. În cazul mașinilor obișnuite se recomandă, de regulă, utilizarea unei baterii cu o tensiune de 12 V. În ceea ce privește fixarea acumulatorilor de camioane, se impune utilizarea a două baterii auto ce se montează în serie, astfel încât tensiunea să fie de 24 V.
Montajul
Dacă nu ne pricepem suficient de bine la montarea acumulatorilor, indicat ar fi să apelăm la ajutorul specialiștilor. Mulți șoferi fac greșeala de a monta o baterie de camion nouă împreună cu una veche, lucru de evitat chiar dacă acestea sunt de la același producător. Una se va subîncărca, în timp ce cealaltă se va supraîncărca.
Accesoriile suplimentare
Ar fi indicat ca atunci când alegi bateria de camion să ții cont de toți consumatorii de energie electrică, inclusiv de echipamentele suplimentare instalate de obicei pe camioane, întrucât acestea pot consuma foarte mult, mai ales dacă funcționează și în perioada staționării.

Baterii de camioane ieftine?
Fiabilitatea și performanța sunt două atribute calitative, necesare în cazul acumulatorilor auto.
Din nefericire, atunci când se defectează bateria auto, majoritatea șoferilor de camioane sunt tentați să cumpere baterii ieftine, uneori chiar second-hand, din dorința de a obține cel mai bun preț. Acest lucru, însă, nu face decât să ducă la costuri suplimentare pe termen lung întrucât astfel de baterii ies din uz la scurt timp după achiziționare.
Din acest motiv, atunci când ai observat că acumulatorul auto nu mai funcționează corespunzător, ar trebui să comanzi online din magazinele de specialitate una nou-nouță, evitând varianta second-hand.

One Comments

  • Reply

    Cristina Dragomir

    02/07/2018

    Norocul meu ca nu am camion, ca la baterii de camioane chiar nu ma pricep :)) Bine, recunosc, nu ma pricep la masini de niciun fel si de-asta nici nu am fost si nu sunt tentata sa dau de permis. Mie imi e foarte bine pe scaunul din dreapta.

Leave a Reply