Diverse

Ce este foliculita și cum se tratează

By | 25.02.2019 | 4 Comments

Unul dintre avantajele și totodată dezavantajele prezentului constă în faptul că avem acces la o mulțime de informații. Partea pozitivă a lucrurilor este că putem găsi răspunsurile la întrebările care ne frământă și putem afla și o mulțime de alte lucruri, ceea ce ne poate ajuta să ne dezvoltăm. Partea mai puțin plăcută este că ne e greu să filtrăm aceste informații, adică uneori citim lucruri care sunt diametral opuse și, deși ambele variante pot părea plauzibile, numai una dintre ele poate fi reală. Ei bine, și foliculita se încadrează aici. Există multe informații pe internet conform cărora ea nu poate fi tratată ori se poate rezolva cu tratament medicamentos. Adevărul este undeva la mijloc, dar înainte de toate se cade să scriu puțin despre foliculită în sine, pentru a nu fi confundată cu altă afecțiune.

Foliculita este o afecțiune a pielii care se manifestă prin inflamare în zona firelor de păr, inflamare asociată uneori cu mâncărime și/sau aspect acneic (pustule). Deci nu-i a bună cu ea, nu e chiar de ignorat, fiind inestetică și uneori chiar enervantă (atunci când provoacă mâncărimi). Eu m-am confruntat o vreme cu ea pe picioare, după ce m-am epilat mai bine de 6 ani cu ceară. Firele de păr erau subțiate și uneori aveau tendința de a crește pe sub piele și apoi se inflamau. Am avut norocul să scap de foliculită la scurt timp după ce am început tratamentul de epilare definitivă cu IPL (lumină intens pulsată), pentru că IPL-ul este un tratament care acționează asupra firului de păr nu doar cu scopul de a-l slăbi, ci și de a trata foliculita – afecțiune care se formează în jurul lui. Mai multe detalii despre foliculită pot fi găsite aici, ca să putem trece de partea explicativă a afecțiunii și să ajungem la partea care ne interesează pe mulți dintre noi, anume modurile în care ea se tratează.

În primul paragraf afirmam că pe internet există informații conform cărora foliculita nu poate fi tratată, cât și informații din care reiese că ea poate fi tratată cu medicamente. Adevărul este undeva la mijloc. Medicamentele tratează foliculita în faza incipientă, adică atunci când mergem la dermatolog la scurt timp după ce pielea noastră este afectată de această afecțiune (indiferent de cât de mici sunt zonele afectate). Dar stadiul avansat al foliculitei nu prea poate fi tratat medicamentos, motiv pentru care se recomandă IPL-ul ca opțiune de tratament. Lumina intens pulsată acționează practic asupra firelor de păr, din cauza cărora se formează foliculita. Treptat firele de păr tratate cu IPL devin din ce în ce mai subțiri și cresc din ce în ce mai rar. Iar fără fire de păr nu poate exista nici foliculita. E cea mai simplă explicație și ușor de înțeles. Dacă foliculita este o afecțiune care se manifestă prin inflamarea zonelor cu fire de păr de pe corp, atunci lipsa firelor de păr duce la inexistența foliculitei. Iar acea lipsă a firelor de păr se obține prin tratamentul cu IPL, un tip de epilare definitivă care există de mulți ani în România (și despre care pot spune cu bucurie că și eu l-am încercat, de doi ani fiind clientă la Nomasvello din AFI Palace Cotroceni).

Cele mai bune prețuri pentru tratamentele cu IPL sunt la Nomasvello, un brand internațional care a fost adus pe franciză și în România. Există practic peste 1200 de centre în întreaga lume, iar 48 dintre acestea sunt în România. Eu am ales să optez pentru tratamentul cu IPL de la acest brand pentru că mi s-a părut cel mai bine pregătit, de la partea de informare până la personal. Totodată, în centrele Nomasvello avem avantajul prețului unic indiferent de zonă, în prezent fiind 140 de lei. Adică atâta costă epilarea definitivă atât pentru zone mici, precum mustață, axile sau inghinal, cât și pentru zone mai mari, precum pectorali sau abdomen. Numai brațele și picioarele sunt calculate separat, adică se iau ca fiind câte două zone.

În concluzie, foliculita poate fi tratată – în faza incipientă cu medicamente prescrise de medicul dermatolog, iar în faza avansată cu tratament cu IPL.

Lots of hugs!

4 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  25/02/2019

  Unul din motivele pentru ca imi doresc si eu sa ajung sa ma bucuru de epilarea definitiva este tocmai acesta – foliculita care ma streseaza mai ales vara, cand trebuie sa mai port o rochie sau un pantalon mai scurt si ea rasare inestetica pe picioare.

 • Reply

  Valeria Chertes

  26/02/2019

  Nu știam nimic până acum despre aceasta afecțiune.

 • Reply

  Roxana

  27/02/2019

  Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2019

   Cu mare drag!

Leave a Reply