Uncategorized

Ce este laminarea genelor și cum a fost pentru mine (+FOTO înainte și după)

By | 27.05.2019 | 2 Comments

Mama natură m-a înzestrat cu gene lungi, dese și negre. Dar cum mai mereu există și o parte goală a paharului, de data asta e vorba de faptul că genele mele sunt foarte foarte foarte drepte. Ba chiar puțin curbate în jos, adică în sensul invers față de cum ar trebui să fie curbate. Asta înseamnă că, dacă nu folosesc mascara, pare că nu am gene, ca la asiatici – mi se văd doar ochii și pleoapele. Iar dacă folosesc mascara… ei bine, lucrurile stau cam la fel, numai că am parte de un oarecare boost al volumului. Abia de curând am optat pentru laminarea genelor, experiență pe care vreau să v-o povestesc azi, însă până să ajung în punctul acesta am încercat multe alte opțiuni de curbare a genelor (opțiuni pe care vreau să le menționez mai jos pentru a înțelege mai bine de ce am vrut să apelez și la tehnica laminării).

Ce am încercat până acum mai exact?
• clasicul cleștișor metalic (care se găsește în trusa de machiaj a multor persoane) – testat în mai multe feluri, inclusiv în prinderea genelor în două locuri diferite pe lungimea lor;
• cleștișor de curbare a genelor la cald (cu baterii, astfel încât firele de păr ce formează genele să se curbeze la fel cum e cu ondulatorul în cazul podoabei capilare, adică la cald);
• permanent de gene la salon (da, ați citit bine, adică mi s-au pus câte două bigudiuri mititele la fiecare ochi și au fost aplicate mai multe soluții);
• mascara pentru curbare (și ieftine, dar și scumpe).

Dintre toate cele menționate, permanentul de gene a fost singurul care a dat randament, dar a fost și cel mai scump. La care se adaugă faptul că trebuia ca efectul să țină două luni, însă după două săptămâni genele mele erau la fel de drepte cum au fost toată viața. Am uitat să menționez că sunt destul de ferme/sârmoase, ceea ce le face de fapt mai greu de curbat decât ar fi în mod normal.

Din dorința de a încerca tot ce se poate pentru a avea genele curbate, mai ales că le am lungi și dese de la mama natură, am decis recent să văd cum e și cu laminarea lor. Am tot auzit de laminarea genelor și chiar trebuia încercată și asta. Dacă și voi sunteți curioase în privința ei, vă povestesc eu tot chiar acum. Tot! 😀

Mbun. Am decis că vreau să optez pentru laminarea genelor, să descopăr dacă rezultatele sunt ok și, mai ales, dacă sunt de durată. Odată ce am știut că vreau să fac pasul ăsta, am început să caut pe Google și pe Facebook saloane din Târgoviște și să le verific listele de servicii pe care le oferă, ori dacă nu măcar fotografii cu serviciile (pentru că unele saloane au astfel de activitate în social media). Am găsit doar câteva persoane care ofereau serviciul de laminare gene. Pesemne pentru că aplicarea de gene false e mult mai căutată, în detrimentul laminării pentru curbarea genelor naturale, multe doamne și domnișoare optând pentru aplicat de gene fir cu fir. Ei bine, în cazul de față, cu doar câteva opțiuni, am decis ca mai mult de jumătate dintre ele să le tai de pe listă pentru că păreau prea mici (de liceu, cam așa) pentru a fi stricte pe segmentul de igienă în ce privește manopera. Ori eu sunt destul de pretențioasă la capitolul acesta, cu atât mai mult când vorbim de aplicarea mai multor soluții pe gene.

Mi-am amintit apoi de Alice Cătălina, pe care multe fete din Târgoviște sigur o cunosc. Se ocupa exemplar de unghiile mele în urmă cu vreo 7 ani, ba chiar am fost clienta ei până când am plecat în străinătate. De câțiva ani este și trainer, atât pe segmentul de manichiură cu gel & ojă semipermanentă, cât și pe cel de aplicare gene fir cu fir și laminare gene (cursuri diferite). Mi-am zis că nu e cazul să mă zgârcesc și că ar trebui să încerc să-mi fac programare la Alice, așa măcar aș sta liniștită că mă las pe mâini bune. Știu deja cât de curat lucrează, dar și cât e de profi. Ce opțiune mai bună decât să aleg să mă las pe mâna unui trainer? Și am făcut bine.

I-am scris pe facebook să o întreb când aș putea să mă programez, dar n-am știut că intră mai rar pe net (lucru pe care de altfel și eu îl fac de ceva vreme). Până la urmă am sunat-o și am stabilit împreună ziua și ora pentru laminarea genelor mele 😀 . Eram nerăbdătoare. Am ajuns la ea în ziua și la ora stabilite și la scurt timp ne-am apucat de treabă. Adică ea, că eu am stat practic cu ochii închiși :D.

Mi-a plăcut că mi-a explicat frumos fiecare pas în parte, pe măsură ce lucrurile se derulau. Nu-i mai țin minte acum pe toți, dar câțiva dintre ei sunt: pregătirea zonei ochilor și degresarea genelor (sper că zic bine, să nu mă încurc), aplicarea suportului siliconic de care se prind genele, aplicarea primei soluții, timp de așteptare, aplicarea unei alte soluții, iar timp de așteptare, încă o soluție și… cumva, pe undeva, am cam pierdut șirul pașilor. Cert este că una dintre soluții este pentru curbare, alta este un tratament care ajută genele (Lash Botox), mai era încă ceva… iar la final se aplică vopsea pentru colorarea genelor, astfel încât să fie negre pe toată lungimea lor, ceea ce le face să pară mai lungi un pic. I-am spus că e pentru prima oară când încerc laminarea genelor, astfel că în timpii de așteptare după aplicarea fiecărei soluții îmi oferea informații suplimentare.

Cât a durat laminarea genelor cu totul? De când am ajuns la ea și până am plecat cred că am stat aproximativ o oră sau o oră și jumătate. Totul decurge super ok, însă finalul e un pic incomod. Baba suferă la frumusețe, așa era, nu? :)) Ei bine, la final, cel mai probabil din cauza vaporilor emanați de vopsea, ochii ustură un pic. Nu mi-a intrat nimic în ochi, ca să fie clar aspectul ăsta. Însă atunci când am început să deschid ochii, de la vaporii vopselei s-au pornit câteva lacrimi exact ca atunci când toc ceapă. În momentele alea mi-am zis că n-am putut să stau locului și trebuia eu neapărat să încerc laminarea genelor, de parcă era o chestie de viață și de moarte. Dar după 5 minute, când deja am dat uitării episodul de lăcrimat, am știut că am făcut o alegere bună. Și am sperat totodată ca laminarea să mă țină, să am și eu noroc de gene curbate frumos.

Ca orice păr ondulat prin diferite mijloace, firele revin treptat în poziția inițială, adică se îndreaptă. Ca atunci când ne facem bucle și ne umplem de fixativ, iar părul oricum se lasă. Ei, așa e și cu genele, numai că în funcție de modul de ondulare efectul ține mai puțin sau mai mult.

Alice mi-a explicat că efectul durează aproximativ o lună, iar apoi pot repeta procesul. Totodată, după câteva ședințe de laminare a genelor, programările se răresc pentru că genele rămân curbate pentru mai mult timp. Cât a durat efectul la mine? Cât timp am avut genele curbate după ce am optat pentru laminarea lor? În jur de 5 sau 6 săptămâni, ceea ce mi s-a părut grozav. Având în vedere că în trecut încercasem la alt salon permanentul de gene, care e mai scump și mai neplăcut ca tehnică, iar efectul a durat doar două săptămâni, păi laminarea genelor chiar e o soluție grozavă pentru mine. Și cât costă laminarea? 150 de lei ședința.

Dacă e să faceți și voi pasul acesta, cel mai important sfat al meu este să vă informați mult înainte de a alege persoana pe mâna cui să vă lăsați, indiferent de orașul în care locuiți. Cred că manopera și implicit igiena sunt chestiile care contează cel mai mult. Eu mă bucur că am ales să merg la Alice, pe care n-am ales-o neapărat pentru că am fost clienta ei și la unghii în urmă cu câțiva ani, înainte să plec în străinătate, ci mai mult pentru faptul că este trainer, are anumite standarde de lucru și e apreciată de multe persoane. Între timp, pentru că a văzut genele mele frumos curbate, o prietenă de-a mea a decis să își facă și ea laminarea genelor. Roxana Năstase, dacă aveți nevoie să o căutați pe facebook și să verificați informația.

Pe final, ca să vă faceți cât de cât o idee în legătură cu genele mele și motivul pentru care am simțit că laminarea genelor e într-adevăr o opțiune pentru mine, o să vă arăt niște poze. Prima oară câteva poze de dinainte de laminarea genelor, iar apoi după. În ambele cazuri am optat atât pentru poze în care am genele fără mascara, cât și poze din zile în care am folosit mascara.

înainte de laminarea genelor:


inainte de laminarea genelor Ioana Radu

inainte de laminarea genelor - ce este laminarea genelor si cum a fost pentru mine

după laminarea genelor:


dupa laminarea genelor Ioana Radu

dupa laminarea genelor - ce este laminarea genelor si cum a fost pentru mine

Ei, cum stă treaba? În pozele de dinainte îmi vedeți genele? Nu prea, cam atât de drepte erau :)). În pozele de după laminarea genelor, însă, se vede clar o îmbunătățire, acestea fiind curbate. Par și eu om normal, cu gene care să nu-mi intre în ochi ci să fie răsucite în direcția corectă (în sus). Cred că se înțelege mai clar acum mulțumirea mea în ce privește serviciul pentru care am optat. Da, în mod evident am obținut rezultate. Și au fost și de durată, ceea ce contează mult.

Dacă aveți genele ca ale mele, drepte de la natură, s-ar putea să vă placă și vouă laminarea lor. Eu de mulți ani am o obsesie cu ele, astfel că nu-i de mirare că am investit bani și în cleștișor pentru curbarea genelor la cald, cât și în permanent de gene la salon. Iar acum, mai nou, am încercat laminarea lor. Și în sfârșit mă pot declara mulțumită.

Am scris acest material despre prima mea experiență de laminare gene și toată nebunia mea cu ele pentru a vă ajuta pe acelea dintre voi care sunteți interesate de un astfel de serviciu și voiați să știți cum e, la ce să vă așteptați, cât durează, cât costă și dacă se merită. Eu zic că m-am descurcat binișor cu explicarea experienței, chiar dacă am fost vorbă lungă 😅.

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  28/05/2019

  Se vede diferența,mulțumim pentru articol.

  • Reply

   Ioana Radu

   28/05/2019

   Cu mare drag, Valeria! Te pup!

Leave a Reply