Women's World

Ce înseamnă îngrijirea de bază când vorbim de produse de beauty

By | 26.09.2020 | 0 Comment

Am auzit, din când în când, vorbindu-se de importanța de a ne îngriji. Și știm cu toții că există două moduri de grijă față de sine: una de bază și una pentru cine vrea să pluseze. Cert este că suntem foarte bine cu îngrijirea de bază și suntem foarte bine (când avem suficient timp și/sau suficienți bani) și cu îngrijirea care implică mai mult. Azi o notăm pe cea de bază. Adică eu o notez, dar voi, citind-o, o notați cumva în mintea voastră, fie doar pentru scurt timp, deci pluralul la persoana I e justificat ^_^.

Ce înseamnă îngrijirea de bază când vorbim de produse de beauty

• tot ceea ce ține de igienă (basics)

Aici e foarte simplu și cred că știm cu toții despre ce produse e vorba – pastă de dinți, săpunuri sau geluri de duș (după preferințe) și antiperspirante. Că mai adăugăm la lista de cumpărături și ață dentară, apă de gură, ulei spumant pentru corp în loc de gel de duș… astea-s alte chestii, altă poveste, dincolo de secțiunea basics. Foarte importante sunt produsele de bază și o lume ideală ar fi una în care toată populația le-ar folosi. Adică pasta de dinți, săpunul și antiperspirantul. Nu intru în detalii că ajungem la polemici prea lungi pentru cât ne permite timpul (mie să scriu, vouă să citiți).

• hidratare

Hidratarea tenului și a corpului se încadrează la îngrijirea de bază când e vorba de produse de beauty. Chiar mamele și bunicile noastre au folosit zeci de ani creme de față și de corp, indiferent de situația materială. Acolo, cea mai ieftină cremă, dar hidratarea era parte a ritualului de îngrijire. În prezent, printre cele mai îndrăgite creme de față și de corp sunt cele de la brand-uri românești de renume (precum Gerovital) și dermatocosmetice produse în alte țări (așa cum sunt cremele CeraVe, La Roche-Posay și Bioderma).

• îngrijirea părului

Nu e undeva bătut în cuie că e obligatoriu să folosim balsam de păr sau mască de păr la fiecare spălare. E de dorit, dar nu obligatoriu. Șamponul este, de exemplu, un produs obligatoriu. La îngrijirea de bază în ceea ce privește podoaba capilară pot fi puse uleiurile, cele pe care le găsim în farmacii, precum ulei de ricin. Un astfel de ulei poate fi aplicat o dată pe săptămână sau chiar mai rar pe scalp și pe lungimea părului. Atenție, însă, nu toate uleiurile se aplică și pe scalp și pe lungimea firului de păr. Cel de ricin e ok, pentru că aplicat pe scalp favorizează regenerarea firelor de păr, iar aplicat pe lungimea părului ajută la hrănirea lui. Eu îl amestec cu ulei de măsline și aplic mixul acesta când îmi aduc aminte. Obișnuiesc să stau cu el pe păr vreo oră, ca să acționeze bine, timp în care fac diverse treburi prin casă (țin părul prins într-un coc sau cu o clemă).

Nu e cine știe ce efort să ne îngrijim, chestiile acestea fiind de bază. Dacă vrem să plusăm cu măști faciale, serumuri și altele, asta e alegerea fiecăreia dintre noi. Însă îngrijirea de bază cred că face deja parte din rutina foarte multor persoane. Ceea ce e îmbucurător. ♥

Cheers, my ladies!

Leave a Reply