Adv. & Stuff

Ce LITTLE BLACK DRESS aș alege și de ce

By | 17.08.2017 | 5 Comments

Mă aflu în perioada aceasta într-o situație un pic complicată. Deși mi-am spus că nu mă mai îmbrac în negru la fel de des ca odinioară și cu atât mai puțin la nunți, iată că bate la ușă o nuntă (una la care aștept cu nerăbdare să merg și la care o să fiu domnișoară de onoare), dar și o perioadă a lunii care mă stresează la culme (I am sure you know what I mean). Ei bine, dat fiind faptul că va trebui să alerg de colo-colo și să mă asigur că vor fi rezolvate toate situațiile neprevăzute, iar în tot acest timp să nu am chiar eu surprize neplăcute, va trebui să optez pentru o rochie neagră scurtă sau deasupra genunchilor. Cu alte cuvinte, mult cunoscutul concept de Little Black Dress. În lumina acestui eveniment m-am gândit să scriu aceste rânduri, aducând în atenția voastră mai multe modele de Little Black Dress. Dintre toate, unul singur mi se pare perfect. Veți afla în rândurile ce urmează care este modelul cu pricina și de ce. Pentru ilustrarea acestui material am căutat pe net haine de damă, rochii elegante, rochii negre, haine pentru dame și câte și mai câte cuvinte și grupuri de cuvinte din aria aceasta de interes. Până la urmă am decis să mă folosesc de imagini de pe site-ul MyDressing.ro, având suficient de multe modele de rochii negre, iar calitatea lor fiind una bună (am văzut inclusiv rochii Lindex, un brand suedez foarte bun pe care îl îndrăgesc de când am locuit în Scandinavia). Cum vorba lungă-i sărăcia omului, haide să trecem la ceea ce ne interesează cel mai mult.

little black dress

1. Părea perfectă când am văzut-o și aproape că m-a determinat să spun că nici nu vreau să răsfoiesc restul internetului, că asta e rochia neagră perfectă pentru mine. Vâscoză, bumbac și in. Brand bun – Oasis. Preț de outlet (90 de lei, în loc de 400 de lei). Iar volanele acelea chiar mă cuceriseră. Însă mi-am dat seama destul de repede că acele volane nu vor mai fi la fel de stylish peste ceva timp. Desigur, rochia rămâne perfectă în viziunea mea, însă perfectă pentru cine are mai multe rochii negre în garderobă. Eu vreau să mă descotorosesc de toate pe care le am și să îmi cumpăr una singură, una și bună pentru 20 de evenimente.

2. Admit, nu m-a cucerit la prima vedere, însă mi-am dat seama că e rochia ideală când vine vorba de Little Black Dress pentru orice eveniment. Fiind cât se poate de simplă are avantajul de a putea fi accesorizată în multe feluri. Totodată, o văd a fi perfectă atât pentru “segmentul” de 20-30 de ani (cu fishtail impecabil și cercei statement), cât și pentru 30-40 de ani (cu o pereche de pantofi pe care ni-i putem permite abia pe la vârsta asta) sau chiar 40-50 de ani (cu cele mai frumoase șiraguri de perle). Ori, de ce nu, aș putea purta rochia asta la Untold, cu ghete army și o cămașă în carouri legată în jurul brâului. Endless possibilities. 😉

3. Modelul acesta aș fi zis că e chiar mai grozav decât modelul anterior, dar albastrul din zona pieptului e o mică pată de culoare în funcție de care trebuie să ne ghidăm în alegerea celorlalte accesorii. Văd chestia asta ca pe o limitare, ceea ce mă determină să afirm că nu e rochia perfectă, nu e “The One”.

4. Modelul numărul 4, cel cu paiete… Pe cât de mult iubesc paietele, când e vorba de rochia perfectă neagră tind să exclud modelul acesta. Dacă avem o parte a rochiei prea încărcată va trebui să renunțăm la unele accesorii. Și va trebui să renunțăm și la ideea că o vom putea purta în multe situații, la evenimente cât mai diferite. Trădez paietele de data aceasta și recunosc că nici aceasta nu-i o rochie perfectă, chiar dacă face parte din categoria hainelor ieftine online, de la brand-uri bune. Să nu uităm că misiunea este să găsim rochia perfectă.

5. O rochie dintr-un jerse fin, cu un cordon finuț ce se leagă la spate, putând fi încadrată chiar și la categoria de rochii pentru gravide (iată un mare bonus, anume că nu e nevoie să vă schimbați complet garderoba în perioada sarcinii, ci puteți purta unele rochii dacă sunt suficient de lejere sau dacă se întind atât cât trebuie). Da, aș fi putut spune că e rochia perfectă, la fel cum este cea de la punctul 2. Aș fi putut și chiar o să fac asta. Da, este o rochie perfectă de avut în garderobă. Poate fi purtată la birou (plus ceas și pantofi potriviți), la o plimbare lejeră prin parc (cu teneși), seara pe faleză la mare, la o nuntă (why not? pantofii și alte accesorii vor face diferența) și în multe alte situații. Și, da, poate fi purtată și în perioada sarcinii, ceea ce e un mare bonus. Nu orice rochie poate fi încadrată la secțiunea de haine pentru gravide. Cu siguranță e un mare avantaj.

Iată, așadar, că din 5 rochii am ales doar două care pot fi considerate perfecte în funcție de anumite criterii (cele mai importante dintre ele fiind calitatea și versatilitatea). În ceea ce privește prețurile rochiilor de mai sus, deși m-am orientat către brand-uri cunoscute, am ales haine ieftine de damă, prețurile fiind de bun simț la MyDressing.ro (nu știu exact dacă e site de tip outlet, însă prețurile par să corespundă acestui tip de magazin). Am citit aici, la o altă bloggeriță, că acesta ar fi un magazin Second Hand, ceea ce ar justifica prețurile cât de cât. Rochia de la punctul 2, totuși, rămâne favorita mea. Ideal ar fi fost dacă era disponibilă mărimea mea.

Pentru tine care dintre cele 5 rochii este perfectă și de ce?

5 Comments

 • Reply

  Carina

  17/08/2017

  Am ceva asemanator su primul model, sunt mai scunda, asa ca o rochie scurta a fost alegerea potrivita pentru mine.

  • Reply

   Ioana Radu

   18/08/2017

   Si eu sunt scunda. Foarte scunda 😀 ♥ 153 cm.

 • Reply

  o femeie

  17/08/2017

  Sincer? niciuna. Nu ma atrag ca nu imi place negrul….

  • Reply

   Ioana Radu

   18/08/2017

   Si eu am tot zis ca nu ma mai indrept spre negru, ca a iesit din aria mea de (non)culori, dar in situatia de fata chiar am nevoie de o rochie neagra.

 • Reply

  cristina dragomir

  19/08/2017

  negrul e preferatul meu, numai ca la mine trebuie sa fie rochii mai lungi, care sa ma acopere. Deh, cand ai mai multe kilograme, trebuie sa uiti de little black dress. Cel putin eu nu am curaj sa le port. Cat despre faptul ca ar fi second hand, pe mine nu m-ar deranja daca pozele de pe site sunt reale si produsele arata atat de bine.

Leave a Reply